• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Basque cheesecake - "brændt" kage fra Spanien

Basque cheesecake - "brændt" kage fra Spanien

Basque cheesecake
4.8 fra 55 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. juli 2021 - Udgivet:  29. juni 2020

Basque cheesecake er en kage, som leder tankerne hen på en blanding af creme brulee og traditionel cheesecake. Denne kage er utrolig nem at lave og smager himmelsk.

Basque cheesecake er en af de desserter, som jeg længe har spekuleret på, hvorvidt den smager godt. Det lyder jo mærkeligt at brænde en kage på med vilje. Så da jeg besluttede mig for at lave den og begyndte at kigge på opskrifter, blev jeg ret så forvirret. Der er nemlig så mange opskrifter, som siger helt forskellige ovntider, forskellige måder at blande ingredienserne og så videre.

Så jeg har eksperimenteret, og jeg vil gerne vove på at sige, at denne opskrift er på den bedste Basque cheesecake. Den brændte top af kagen giver toner af karamel, og midten af kagen er af blød og mousse-agtig. Jeg synes især, at denne kage er lækker, da den ikke føles for tung og sød, men har en strejf af syre fra smøreosten.

Passer sig selv

Denne kage skal bage i cirka 40 minutter, men det tager kun knap fem minutter at bikse dejen sammen. Derfor vil jeg sige, at den ville være perfekt at servere som en dessert til sine gæster, da den mest af alt bare passer sig selv i ovnen, imens du kan nyde dine gæsters selskab.

Et andet element der får Basque cheesecake til at være en perfekt dessert er, at den er stort set umulig at ødelægge. Ligegyldig hvor erfaren man er i et køkken, vil jeg påstå, at alle kan lave denne kage til perfektion.

Basque cheesecake opskrift

Basque cheesecake
Rakel Seneca

Basque cheesecake - "brændt" kage fra Spanien

4.84 fra 55 stemmer
Basque cheesecake er en utraditionel kage som sender tankerne hen på en blanding af creme brulee og traditionel cheesecake.
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Dessert, Kager
Køkken: Spansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g flødeost
  • 3,5 dl sukker
  • 3 stk æg
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde ovnen på 250 grader.
  2. Tag din springform og klip en cirkel af bagepapir til at putte i formen. Bagepapiret skal kunne række cirka fire centimeter over formen, efter den er beklædt.
  3. Tag en skål og tilføj alle ingredienserne. Pisk dem i cirka fem minutter. Dejen skal være blød, luftig og føles en smule som mousse.
  4. Hæld dejen i formen og bag den i 40 minutter. Sæt eventuel en alarm og check kagen hver 30. minut. Alle ovne er forskellige, så det kan være at din kage skal bage i en smule længere eller kortere tid end min.
  5. Lad endelig være med at åbne ovnen, imens kagen bager, da der ikke må lukkes noget varm luft ud. Når din kage er godt mørk på toppen, tages den ud.
  6. Lad kagen køle af i stuetemperatur i sin form. Du vil opleve, at den falder en smule sammen, det er helt normalt.
  7. Når kagen er kølet ned, er den klar til servering. Denne Basque cheesecake skal spises ved stuetemperatur i modsætning til den traditionelle cheesecake, som spises kold.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Prøv også disse opskrifter

Cheesecake

4.7 fra 21 stemmer
Her er opskriften på en rigtig Manhattan-style strawberry cheesecake. Klassisk ostekage fra USA med jordbær og sprød kiksebund.
Gå til opskrift
cheesecake

Heiberg tærte - kagen med det flotte mønster

5 fra 4 stemmer
Her er opskriften på den kendte Heiberg tærte, der er en mørdejstærte med mazarin. Se også hvordan du laver det flotte mønster på toppen af kagen.
Gå til opskrift
billede med Heiberg tærte

Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær

4.7 fra 6 stemmer
Sukkerbrødskage er den letteste kage at lave. Den er lækker med flødeskum og bær, men du kan også bruge den som lagkagebunde.
Gå til opskrift
Sukkerbrødskage med jordbær
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required