Basque cheesecake er en kage, som leder tankerne hen på en blanding af creme brulee og traditionel cheesecake. Denne kage er utrolig nem at lave og smager himmelsk.
Basque cheesecake er en af de desserter, som jeg længe har spekuleret på, hvorvidt den smager godt. Det lyder jo mærkeligt at brænde en kage på med vilje. Så da jeg besluttede mig for at lave den og begyndte at kigge på opskrifter, blev jeg ret så forvirret. Der er nemlig så mange opskrifter, som siger helt forskellige ovntider, forskellige måder at blande ingredienserne og så videre.
Så jeg har eksperimenteret, og jeg vil gerne vove på at sige, at denne opskrift er på den bedste Basque cheesecake. Den brændte top af kagen giver toner af karamel, og midten af kagen er af blød og mousse-agtig. Jeg synes især, at denne kage er lækker, da den ikke føles for tung og sød, men har en strejf af syre fra smøreosten.
Passer sig selv
Denne kage skal bage i cirka 40 minutter, men det tager kun knap fem minutter at bikse dejen sammen. Derfor vil jeg sige, at den ville være perfekt at servere som en dessert til sine gæster, da den mest af alt bare passer sig selv i ovnen, imens du kan nyde dine gæsters selskab.
Et andet element der får Basque cheesecake til at være en perfekt dessert er, at den er stort set umulig at ødelægge. Ligegyldig hvor erfaren man er i et køkken, vil jeg påstå, at alle kan lave denne kage til perfektion.
Basque cheesecake opskrift

Basque cheesecake - "brændt" kage fra Spanien
Ingredienser
- 500 g flødeost
- 3,5 dl sukker
- 3 stk æg
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk salt
- 3 spsk hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 250 grader.
- Tag din springform og klip en cirkel af bagepapir til at putte i formen. Bagepapiret skal kunne række cirka fire centimeter over formen, efter den er beklædt.
- Tag en skål og tilføj alle ingredienserne. Pisk dem i cirka fem minutter. Dejen skal være blød, luftig og føles en smule som mousse.
- Hæld dejen i formen og bag den i 40 minutter. Sæt eventuel en alarm og check kagen hver 30. minut. Alle ovne er forskellige, så det kan være at din kage skal bage i en smule længere eller kortere tid end min.
- Lad endelig være med at åbne ovnen, imens kagen bager, da der ikke må lukkes noget varm luft ud. Når din kage er godt mørk på toppen, tages den ud.
- Lad kagen køle af i stuetemperatur i sin form. Du vil opleve, at den falder en smule sammen, det er helt normalt.
- Når kagen er kølet ned, er den klar til servering. Denne Basque cheesecake skal spises ved stuetemperatur i modsætning til den traditionelle cheesecake, som spises kold.
Få tilsendt opskriften på mail
Prøv også disse opskrifter

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: