Her er opskriften på den kendte Heiberg tærte, der er en mørdejstærte med mazarin. Se også hvordan du laver det flotte mønster på toppen af kagen.
Heiberg tærte er måske nok mest kendt for det karakteristiske mønster i glasuren på toppen.
Men faktisk er både selve kagen og mønstret nemt at lave - og så har du altså en flot og indbydende kage til kaffen.
Opskriften giver 1 Heiberg tærte, men du har både mørdej og mazarinmasse til flere tærter.
Mørdej og mazarinmasse opbevares på køl.
Opskrift på Heiberg tærte
Heiberg tærte - kagen med det flotte mønster
Ingredienser
- 1 portion mørdej - se opskrift på mørdej her
- 1 portion mazarinmasse - se opskrift på mazarinmasse
- flormelis
- kakao
Sådan gør du
- Lav en portion mørdej og stil på køl.
- Lav mazarinmasse som anvist i linket.
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
- Rul mørdej ud i en tykkelse på fire millimeter, så den passer til din tærteform. Husk rigeligt med hvedemel! Her har jeg brugt en tærteform med en diameter på 15 centimeter, men du kan godt lave en større tærte. Her kan bagetiden så være lidt længere!
- Læg formen omvendt på dejen, og skær rundt langs kanten. Vend formen om og læg mørdejen på plads.
- Fyld mazarinmasse i - du skal bruge ca. 150 gram.
- Bag tærten på en rist nederst i ovnen, og den skal have cirka 25 minutter.
- Tag tærten ud og lad den køle helt af.
- Rør flormelis og lidt kogende vand sammen til en hvid glasur.
- Tag lidt af glasuren fra og rør lidt kakao i. Kom kakaoglasuren i en sprøjtepose. Klip et lille hul i posen.
- Fordel først den hvide glasur på tærten - vær forsigtig ude ved kanten.
- Derefter kommes kakaoglasur på. Start i midten, og træk så en spiral med kakaoglasuren rundt indefra og ud. Du skal ikke helt ud til kanten.
- Med en spids genstand - evt. en tandstikker - laver du nu mønstret på den smukke Heiberg tærte. Træk først en streg gennem glasuren fra midten og ud i de fire verdenshjørner - altså nord, øst, syd og vest.
- Midt mellem disse trækkes så en streg fra kanten og ind til midten - og så har du det velkendte mønster. Sværere er det ikke.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad glasuren stivne - og så er din Heiberg tærte klar til kaffen.
Heiberg tærten kan sagtens holde sig 3-4 dage på køl.
Se flere opskrifter på tærte til kaffen:
Del dine ideer og tanker med os andre her: