Bamseboller
Ingredienser
- 350 g vand (lunkent)
- 50 g gær
- 50 g sukker
- 600 g hvedemel
- 10 g bageenzymer (kan udelades)
- 1 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 75 g smør (meget blødt)
- 1 æg
- 75 g mørk chokolade (evt. små chokoladeknapper)
- 1 æg (piskes sammen)
- 2 spsk mælk
- 1 nip salt
Fremgangsmåde
- 350 g vand, 50 g gær og 50 g sukker røres sammen med dejkrog på røremaskine.
- Blandt 600 g hvedemel med 10 g bageenzymer (kan udelades), 1 tsk salt og 1 tsk kardemomme.
- Kom det i røremaskinen sammen med 75 g smør (blødt) og 1 æg. Æltes ca. 8-10 minutter. Til sidst røres 75 g mørk chokolade i. Bamsebollerne kan sagtens også laves uden chokolade.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og virk den op. Eller fold den ind over sig selv nogle gange.
- Læg et viskestykker over, og lad dejen hvile i 15 minutter.
- Virk dejen op igen, og del den nu i 15 lige store store stykker, der skal veje ca. 80 gram pr. styk. Det er en god størrelse til bamseboller med chokolade.
- Tril bamsebollerne så de bliver flotte og ensartede, og stil dem på bageplade med bagepapir. Læg viskestykke over og hæv 15 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Når bamsebollerne har hævet ca. 15 minutter, pensles de med 1 æg (sammenpisket), 2 spsk mælk og 1 nip salt.
- Bag chokoladebollerne midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på bamseboller
Bamseboller med chokolade helt klart børnenes favorit, og bollerne kan bruges som hyggeboller eller til en børnefødselsdag.
Det er en simpel opskrift på chokoladeboller, som bages efter det jeg kalder "et kvarters-princippet".
Det vil sige, at det tager ca. 15 minutter at lave dejen, 15 minutters hævetid, forme bollerne (det er hurtigt), 15 minutters hævetid igen - hvorefter de velsmagende bamseboller med chokolade bages i 15 minutter.
Og du får 15 stk. God bagelyst.
Se også disse opskrifter:
Tips
De færdigbagte bamseboller med chokolade køles af på en rist.
De er gode at fryse ned, så du altid har en lækker bolle i huset.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        





Comments
No Comments