Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Bagte tomater - opskrift på lækkert tilbehør

Bagte tomater - opskrift på lækkert tilbehør

Bagte tomater
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMS

Bagte tomater er nemme at lave, og så kan de bruges til lidt af hvert. Kom dem i salat eller sandwich for ekstra smag - eller spis dem som snacks.

Bagte tomater er en anden måde at spise tomater på. Og en måde, der fremhæver tomaternes smag.

I vintertiden kan vi godt være uheldige og få en masse kedelige drivhustomater. Vi længes mod solmodne tomater med saft og kraft.

Ved at bage tomaterne får du faktisk en tydelig smag, som egner sig lige godt til salat- og sandwichfyld.

Du kan også vende dem hurtigt sammen med kogt pasta og lidt olivenolie. Drysser du fintrevet parmesan og eventuelt friske krydderurter over, så har du et rigtig godt måltid.

Opskriften er lavet af Salatfabrikken ved aut. klinisk diætist Rebecca Østergaard. 

Opskrift på velsmagende, bagte tomater

Bagte tomater - opskrift på lækkert tilbehør

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 6 timer t
Samlet tid: 6 timer t 10 minutter min
Bagte tomater er nemme at lave, og så kan de bruges til lidt af hvert. Kom dem i salat eller sandwich for ekstra smag - eller spis dem som snacks.
Antal: 1 portion
Ret: Tilbehør, Vegetar
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg cherrytomater (på stilk)
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk balsamico (god)
  • 2 spsk farin
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • friskkværnet peber
  • krydderurter (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 100 grader.
  2. Tomaterne skylles og tørres. Herefter halveres tomaterne.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir eller brug et stort fad.
  4. Bland hvidløg, balsamicoeddike, brun farin, olivenolie og krydderier på bagepladen/fadet. Rør det godt sammen.
  5. Vend herefter tomaterne godt rundt i marinaden. Vend tomaterne så de har den flade side opad.
  6. Bag i ovnen ved 100 grader i 5-6 timer.
  7. Tomaterne kan evt. gemmes på sylteglas eller i en plastikbøtte med låg.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Se også flere opskrifter, hvor vi bruger grønne og røde tomater:

Verdens bedste tomatsuppe
Opskrift på en nem og fyldig tomatsuppe med masser af smag. Server tomatsuppen med creme fraiche eller sprøde croutoner.
Se opskriften her
Billede af tomatsuppe.
Syltede tomater (opskrift på et sikkert hit)
Syltede tomater er et perfekt tilbehør til en række retter og vil imponere dine gæster, men faktisk tager det ingen tid at lave dem. Her får du opskriften.
Se opskriften her
billede med syltede tomater
Syltede grønne tomater
Syltede grønne tomater er lækkert tilbehør til ost, desserter, i sandwich og som snacks. Og så er det en måde at undgå spild fra drivhuset.
Se opskriften her
Syltede grønne tomater
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required