Bagte tomater er nemme at lave, og så kan de bruges til lidt af hvert. Kom dem i salat eller sandwich for ekstra smag - eller spis dem som snacks.
Bagte tomater er en anden måde at spise tomater på. Og en måde, der fremhæver tomaternes smag.
I vintertiden kan vi godt være uheldige og få en masse kedelige drivhustomater. Vi længes mod solmodne tomater med saft og kraft.
Ved at bage tomaterne får du faktisk en tydelig smag, som egner sig lige godt til salat- og sandwichfyld.
Du kan også vende dem hurtigt sammen med kogt pasta og lidt olivenolie. Drysser du fintrevet parmesan og eventuelt friske krydderurter over, så har du et rigtig godt måltid.
Opskriften er lavet af Salatfabrikken ved aut. klinisk diætist Rebecca Østergaard.
Opskrift på velsmagende, bagte tomater
Bagte tomater - opskrift på lækkert tilbehør
Ingredienser
- 1 kg cherrytomater - på stilk
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spsk balsamico - god
- 2 spsk farin
- 2 spsk olivenolie
- salt
- friskkværnet peber
- krydderurter - efter smag
Fremgangsmåde
- Opvarm ovnen til 100 grader.
- Tomaterne skylles og tørres. Herefter halveres tomaterne.
- Beklæd en bageplade med bagepapir eller brug et stort fad.
- Bland hvidløg, balsamicoeddike, brun farin, olivenolie og krydderier på bagepladen/fadet. Rør det godt sammen.
- Vend herefter tomaterne godt rundt i marinaden. Vend tomaterne så de har den flade side opad.
- Bag i ovnen ved 100 grader i 5-6 timer.
- Tomaterne kan evt. gemmes på sylteglas eller i en plastikbøtte med låg.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også flere opskrifter, hvor vi bruger grønne og røde tomater:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: