Her er en god grundopskrift på bagt torsk. Skind- og benfri torskefileter, der bages 20 minutter i ovnen, og blot krydres med salt.
Det behøver ikke at være så fancy, at tilberede bagt torsk.
Faktisk er det en utrolig nem aftensmad, og det eneste du skal bruge, er torskefileter uden ben og skind, og så en smule salt til fisken.
Her er min sikre grundopskrift på ovnbagt torsk på den helt simple måde, og torskefileter kan jo købes hos din fiskehandler eller i de fleste supermarkeder.
Opskriften er beregnet til fire personer med ca. 150 gram torsk til hver. Mængden kan du jo justere efter hvor glade I er for torsken.
Se også disse opskrifter med torsk:
Opskrift på bagt torsk
Bagt torsk
Ingredienser
- 600 g torsk
- flagesalt
- olivenolie - til smøring af bradepande
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 100 grader varmluft.
- Find et ildfast fad frem, og smør det med lidt olie.
- Tjek at din torskefilet er fri for ben og skind, og og del torsken i passende stykker. De må gerne veje ca. 150 gram pr. styk.
- Læg torskestykkerne i fadet og drys med flagesalt. Eller almindelig salt.
- Du kan med fordel lade fisken stå og trække salt i ca. 5-10 minutter. Men mindre kan gøre det.
- Stil fadet ind i ovnen, og tilberedningstiden på bagt torsk er 20 minutter ved 100 grader varmluft. Den nøjagtige tid afhænger af hvor tyk torsken er, og hvor meget din ovn varmer. Ovnbagt torsk er færdigstegt når fiskens lameller begynder at gå fra hinanden og fisken er mælkehvid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Bagt torsk serveres straks, og fisken kan evt. pyntes med lidt frisk dild.
En lækker sovs til ovnbagt torsk er denne citronsauce, som du skal prøve.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helle Christensen
Lyder super nem