Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Bagt mørksej

Bagt mørksej

bagt mørksej
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
519
DELINGER
Facebook519PinterestSMSEmailMessenger

Bagt mørksej smager super godt, og i denne opskrift tilberedes den lækre mørksej i ovn med bagt mos og sennepssovs. Sund aftensmad med fisk.

Bagt mørksej smager super godt, og så er det en lækker måde at få spist fisk, som vi anbefales at gøre.

Opskriften her er beregnet som hovedret til fire personer. Server en portion af min bedste kartoffelmos med persille til.

Opskriften er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.

Se også mine andre fiskeopskrifter:

  • Laks med hollandaise
  • Hel rødspætte i ovn
  • Fisherman's pie med torsk
  • Fiskefrikadeller

Opskrift på bagt mørksej

Bagt mørksej med mos - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Bagt mørksej smager super godt, og i denne opskrift tilberedes den lækre mørksej i ovn med bagt mos og sennepssovs. Sund aftensmad med fisk.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g mørksej
  • salt
Sennepssovs
  • 2 stk skalotteløg (finthakkede )
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 bundt asparges (grønne )
  • 2 dl hønsefond
  • 2 dl fløde
  • 2 tsk sennep
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tjek mørksej fileterne for ben, og fjern eventuelle ben med pincet eller kniv. Skær fileterne i portionsstykker.
  2. Læg fiskestykkerne i et ildfast fad, og drys dem med lidt salt. Lad trække i 10 minutter.
  3. Lav persillemos som i opskriften i linket i artiklen.
  4. Læg en stor spiseskefuld mos på hvert stykke mørksej, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 12 minutter.
  5. Så gælder det sennepssovs. Smelt en klat smør på en middelvarm pande, og svits skalotteløg til de er bløde.
  6. Skær peberfrugt i små tern og asparges i to centimeter lange stykker. Knæk bundstykket af og kassér det.
  7. Kom peberfrugt og asparges på panden, og lad det svitse med et par minutter.
  8. Tilsæt hønsefond, fløde og sennep og lad det nu simre i fem minutter, så sovsen cremer lidt ind.
  9. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  10. Server bagt mørksej med persillemosen og sennepssovsen.

Næringsindhold

Kalorier318kcalKulhydrater7gProtein30gFedt19gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol121mgNatrium1292mgKalium841mgKostfibre2gSukker4gVitamin A1971IUVitamin C43mgCalcium74mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Anret med sennepssovs nederst på en lun tallerken, og placér et stykke bagt mørksej med mos ovenpå.

Serveres selvfølgelig med et godt glas hvidvin. Retten kan også laves med torsk, hvis ikke du kan skaffe mørksej.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina skriver

    december 27, 2022 at 10:16 am

    Hej Holger.
    Allerførst tak for nogle fantastiske opskrifter. Der er altid garanti for god smag.
    Jeg vil lave denne opskrift nytårsaften men er lidt i tvivl om persillemosen? Linket er til en kartoffelmos, og selvom jeg læser hele den artikel, finder jeg ikke en decideret persillemos. Er det persillerod der skal i eller rigtig persille?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required