Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Æblekage i springform - nem opskrift og lækker klassiker

Æblekage i springform - nem opskrift og lækker klassiker

billede med æblekage i springform
4.6 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
141
SHARES
FacebookMessenger141PinterestEmailSMS

Få min opskrift på æblekage i springform med kanel og kokos. En himmelsk lækker kage med æbler. Kagen er nem at bage og den er ikke for sød.

Æblekage i springform er en klassisk og meget nem kage, der smager himmelsk godt.

Her har jeg lavet kagen med lidt kanel og kokosmel, som jeg synes giver kagen en skøn smag. Den krydrede kanel tilfører nemlig en varm smag. Du kan dog sagtens lave den uden kanel, og ønsker du en mere sød kage, kan der tilsættes yderligere 50 gram sukker.

Og ellers får du her en velsmagende kage, der ikke er hvinende sød, men smager skønt af æbler. Allerbedst er kagen med nye, danske æbler, men alle slags æbler kan naturligvis anvendes.

Se også de populære opskrifter på:

  • Æblekage
  • Æblekage med marcipan
  • Æblecrumble
  • Æbletærte
  • Gammeldags æblekage

Opskrift på æblekage i springform

Æblekage i springform - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 40 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Få min opskrift på æblekage i springform med kanel og kokos. En himmelsk lækker kage med æbler. Kagen er nem at bage og den er ikke for sød.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 75 g smør smeltet
  • 150 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 5 g kanel stødt, svarende til ca. 1 teskefuld
  • 5 g vaniljesukker svarende til ca. 1 teskefuld
  • 5 g natron svarende til ca. 1 teskefuld
  • 30 g kokosmel
  • 250 g kærnemælk
  • 300 g æbler i mindre tern
  • hasselnøddeflager
  • Lidt sukker til drys

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft. En springform med en diameter på ca. 22 centimeter beklædes med bagepapir i bunden, og siderne smøres med smør.
  2. Smeltet smør røres sammen med sukker og vaniljesukker i en skål. Til denne opskrift på bagt æblekage skal du ikke bruge elpisker eller piskeris, men i stedet kan du nemt røre dejen sammen.
  3. I en anden skål blandes hvedemel sammen med kokos, kanel og natron.
  4. Rør nu melblandingen sammen med smørblandingen, og tilsæt gradvist kærnemælk.
  5. Dejen fordeles i springform.
    dej i springform til æblekagen
  6. Æbler deles i kvarte, kernehuset kasseres og derefter skæres æblerne i mindre tern. Fordel æbletern ovenpå dejen, og tryk let ned.
    æbler fordeles ovenpå dejen i springoformen
  7. Drys med hasselnøddeflager og lidt sukker.
    æblekagen drysses med hasselnøddeflager og sukker
  8. Din æblekage i springform skal nu have ca. 50 minutter ved på næstnederste rille på 180 grader over- og undervarme. Måske skal kagen have lidt mere, men stik i kagen og tjek om den er færdigbagt.
    bat æblekage serveres med flødeskum eller creme fraiche

Næringsindhold

Kalorier289kcalKulhydrater48gProtein4gFedt10gMættet fedt6gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.3gKolesterol24mgNatrium273mgKalium114mgKostfibre3gSukker25gVitamin A308IUVitamin C2mgCalcium51mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Æblekage i springform med kanel køles af i nogle minutter, hvorefter du kan løfte ringen af kagen.

Lad derefter æblekagen køle yderligere af inden den nydes.

Den lækre kage med æbler kan med fordel serveres sammen med lidt flødeskum eller creme fraiche.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane Jensen skriver

    oktober 01, 2025 at 8:52 pm

    Det er lidt ‘farligt’, hvis man bruger ‘gange’-funktionen. Der står fx ved én portion, at der skal bruges 5 g xxxxx ‘svarende til én tsk.’ - og ved 2x er den godt nok ganget ud til 10 g, men der står stadig ‘svarende til én tsk.’, så hvis man ikke ser sig for, så kommer der for lidt i ved dobbelt og tredobbelt portion.

    Svar
  2. Anne Sofie A skriver

    juli 26, 2024 at 11:05 am

    Hej
    Tak for mange dejlige opsk.
    Denne kanel/æblekage kan jeg ikke bruge bagepulver istedet for natron.
    Hader natron, engang smagt en klump det går bare ikke.
    Hvad er bagepulver / natron forskelligt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 26, 2024 at 12:35 pm

      Hej Anne Sofie
      Mange tak - dejligt at høre. Og jo, du kan sagtens anvende bagepulver 🙂
      Du kan læse mere om forskellene på hævemidler her.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anne Lise jensen skriver

    oktober 28, 2023 at 2:54 pm

    Er det rigtigt der ikke skal æg i kagen

    Svar
  4. Bente skriver

    oktober 27, 2023 at 9:50 pm

    Kan kærnemælk erstattes med minimælk og skal der bagepulver i isted for natron.8

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 28, 2023 at 7:05 am

      Hej Bente
      Jo, du kan godt erstatte kærnemælk med mælk, og så i stedet bruge bagepulver.
      God bagelyst
      Holger

      Svar
  5. Britta Jensen skriver

    september 10, 2023 at 2:50 pm

    Det er nogle gode opskrifter som vi får af dig
    Jeg ville gerne jeg kun kunne printe opskriften ud

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 10, 2023 at 4:46 pm

      Hej Britta
      Tak for det og det er pænt af dig at sige.
      Som medlem kan du lave nogle rigtig fint printudgaver 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Jolanda skriver

    oktober 23, 2022 at 2:54 pm

    Dejlig kage, men min mand bryder sig ikke om kanel, så det har jeg udeladt. Jeg har serveret den med flødeskum og is, og gæsterne var meget begejstret. Alt blev spist og opskriften udleveret. Nu er de også helt vilde med din side.

    Svar
  7. Susanne skriver

    september 30, 2022 at 6:28 pm

    En dejlig æblekage. Kan anbefales.

    Svar
  8. Nielsen Kirsten Lone skriver

    september 09, 2022 at 10:53 am

    Hvad kan bruges i stedet for kærnemælk ? Kan ikke fås hvor jeg bor!

    Svar
    • Jolanda skriver

      oktober 23, 2022 at 2:50 pm

      Du kan røre lidt yoghurt sammen med almindelig mælk. Eller crème fraîche med lidt mælk.

      Svar
  9. Helle Beyer-Lassen skriver

    august 31, 2021 at 3:41 pm

    Den er SÅ god!!!

    Svar
  10. Jette Winsløw skriver

    august 30, 2021 at 1:53 pm

    En anden yderst simpel bagt æblekage, jeg aldrig har mødt tidligere på min vej stammer fra Gisselfeld Avlsgård, hvor jeg som ganske ung var i huset er:
    Skrællede æblebåde lagt i lag sammen med knuste tvebakker og sukker drysset ovenpå æblerne og gerne lidt ud i kanten af fadet så det kan karamellisere, selv kan jeg bedst lide at kommer knuste tvebakker i bunden derpå æbler sukker og tvebakkerasp på toppen og smørklatter henover. Bages i ovnen v. Ca 180 grader

    Svar
    • Helle Beyer-Lassen skriver

      august 31, 2021 at 3:43 pm

      Hvor lang bagetid?

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required