• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Æblekage i springform - nem opskrift og lækker klassiker

Æblekage i springform - nem opskrift og lækker klassiker

billede med æblekage i springform
En nem og lækker æblekage i springform, der blandt andet bages med lidt kanel og kokosmel. Æblekagen er varm i smagen, og den er meget nem at bage. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  27. oktober 2023

Del gerne:
104
SHARES
FacebookMessenger104PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Få min opskrift på æblekage i springform med kanel og kokos. En himmelsk lækker kage med æbler. Kagen er nem at bage og den er ikke for sød.
  2. Opskrift på æblekage i springform
  3. Æblekage i springform - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Få min opskrift på æblekage i springform med kanel og kokos. En himmelsk lækker kage med æbler. Kagen er nem at bage og den er ikke for sød.

Æblekage i springform er en klassisk og meget nem kage, der smager himmelsk godt.

Her har jeg lavet kagen med lidt kanel og kokosmel, som jeg synes giver kagen en skøn smag. Den krydrede kanel tilfører nemlig en varm smag. Du kan dog sagtens lave den uden kanel, og ønsker du en mere sød kage, kan der tilsættes yderligere 50 gram sukker.

Og ellers får du her en velsmagende kage, der ikke er hvinende sød, men smager skønt af æbler. Allerbedst er kagen med nye, danske æbler, men alle slags æbler kan naturligvis anvendes.

Se også de populære opskrifter på:

  • Æblekage
  • Æblekage med marcipan
  • Æblecrumble
  • Æbletærte
  • Gammeldags æblekage

Opskrift på æblekage i springform

billede med æblekage i springform

Æblekage i springform - nem opskrift

Få min opskrift på æblekage i springform med kanel og kokos. En himmelsk lækker kage med æbler. Kagen er nem at bage og den er ikke for sød.
Bedømmelse
4.6 fra 40 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 50 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 75 g smør - smeltet
  • 150 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 5 g kanel - stødt, svarende til ca. 1 teskefuld
  • 5 g vaniljesukker - svarende til ca. 1 teskefuld
  • 5 g natron - svarende til ca. 1 teskefuld
  • 30 g kokosmel
  • 250 g kærnemælk
  • 300 g æbler - i mindre tern
  • hasselnøddeflager
  • Lidt sukker - til drys
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft. En springform med en diameter på ca. 22 centimeter beklædes med bagepapir i bunden, og siderne smøres med smør.
  • Smeltet smør røres sammen med sukker og vaniljesukker i en skål. Til denne opskrift på bagt æblekage skal du ikke bruge elpisker eller piskeris, men i stedet kan du nemt røre dejen sammen.
  • I en anden skål blandes hvedemel sammen med kokos, kanel og natron.
  • Rør nu melblandingen sammen med smørblandingen, og tilsæt gradvist kærnemælk.
  • Dejen fordeles i springform.
    dej i springform til æblekagen
  • Æbler deles i kvarte, kernehuset kasseres og derefter skæres æblerne i mindre tern. Fordel æbletern ovenpå dejen, og tryk let ned.
    æbler fordeles ovenpå dejen i springoformen
  • Drys med hasselnøddeflager og lidt sukker.
    æblekagen drysses med hasselnøddeflager og sukker
  • Din æblekage i springform skal nu have ca. 50 minutter ved på næstnederste rille på 180 grader over- og undervarme. Måske skal kagen have lidt mere, men stik i kagen og tjek om den er færdigbagt.
    bat æblekage serveres med flødeskum eller creme fraiche

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
289
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
24
mg
8
%
Natrium
 
273
mg
12
%
Kalium
 
114
mg
3
%
Kulhydrater
 
48
g
16
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
25
g
28
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
308
IU
6
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
51
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Æblekage i springform med kanel køles af i nogle minutter, hvorefter du kan løfte ringen af kagen.

Lad derefter æblekagen køle yderligere af inden den nydes.

Den lækre kage med æbler kan med fordel serveres sammen med lidt flødeskum eller creme fraiche.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne Sofie A

    juli 26, 2024 at 11:05 am

    Hej
    Tak for mange dejlige opsk.
    Denne kanel/æblekage kan jeg ikke bruge bagepulver istedet for natron.
    Hader natron, engang smagt en klump det går bare ikke.
    Hvad er bagepulver / natron forskelligt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 26, 2024 at 12:35 pm

      Hej Anne Sofie
      Mange tak - dejligt at høre. Og jo, du kan sagtens anvende bagepulver 🙂
      Du kan læse mere om forskellene på hævemidler her.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Anne Lise jensen

    oktober 28, 2023 at 2:54 pm

    Er det rigtigt der ikke skal æg i kagen

    Svar
  3. Bente

    oktober 27, 2023 at 9:50 pm

    Kan kærnemælk erstattes med minimælk og skal der bagepulver i isted for natron.8

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 28, 2023 at 7:05 am

      Hej Bente
      Jo, du kan godt erstatte kærnemælk med mælk, og så i stedet bruge bagepulver.
      God bagelyst
      Holger

      Svar
  4. Britta Jensen

    september 10, 2023 at 2:50 pm

    Det er nogle gode opskrifter som vi får af dig
    Jeg ville gerne jeg kun kunne printe opskriften ud

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 10, 2023 at 4:46 pm

      Hej Britta
      Tak for det og det er pænt af dig at sige.
      Som medlem kan du lave nogle rigtig fint printudgaver 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Jolanda

    oktober 23, 2022 at 2:54 pm

    Dejlig kage, men min mand bryder sig ikke om kanel, så det har jeg udeladt. Jeg har serveret den med flødeskum og is, og gæsterne var meget begejstret. Alt blev spist og opskriften udleveret. Nu er de også helt vilde med din side.

    Svar
  6. Susanne

    september 30, 2022 at 6:28 pm

    En dejlig æblekage. Kan anbefales.

    Svar
  7. Nielsen Kirsten Lone

    september 09, 2022 at 10:53 am

    Hvad kan bruges i stedet for kærnemælk ? Kan ikke fås hvor jeg bor!

    Svar
    • Jolanda

      oktober 23, 2022 at 2:50 pm

      Du kan røre lidt yoghurt sammen med almindelig mælk. Eller crème fraîche med lidt mælk.

      Svar
  8. Helle Beyer-Lassen

    august 31, 2021 at 3:41 pm

    Den er SÅ god!!!

    Svar
  9. Jette Winsløw

    august 30, 2021 at 1:53 pm

    En anden yderst simpel bagt æblekage, jeg aldrig har mødt tidligere på min vej stammer fra Gisselfeld Avlsgård, hvor jeg som ganske ung var i huset er:
    Skrællede æblebåde lagt i lag sammen med knuste tvebakker og sukker drysset ovenpå æblerne og gerne lidt ud i kanten af fadet så det kan karamellisere, selv kan jeg bedst lide at kommer knuste tvebakker i bunden derpå æbler sukker og tvebakkerasp på toppen og smørklatter henover. Bages i ovnen v. Ca 180 grader

    Svar
    • Helle Beyer-Lassen

      august 31, 2021 at 3:43 pm

      Hvor lang bagetid?

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required