• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Bagerens søndagskage - gammeldags klipkrans

Bagerens søndagskage - gammeldags klipkrans

bagerens søndagskage
Bagerens søndagskage er en lækker klipkrans med fyld af remonce og creme. Perfekt til kaffen, og kagen kan sagtens fryses ned. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. april 2024 - Udgivet:  28. april 2024

Del gerne:
640
SHARES
FacebookMessenger640PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på bagerens søndagskage, der er en lækker bagerkringle med remonce og creme. En gammeldags klipkrans, der er fryseegnet.
  2. Opskrift på bagerens søndagskage
  3. Bagerens søndagskage - gammeldags klipkrans
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Min opskrift på bagerens søndagskage, der er en lækker bagerkringle med remonce og creme. En gammeldags klipkrans, der er fryseegnet.

Bagerens søndagskage er en fantastisk lækker kage, der fyldes med remonce og creme.

En rigtig bagerkringle eller klipkrans, der faktisk er rimelig nem at lave.

Søndagskagen laves af en meget nem gærdej, og fyldet er som sagt en saftig remonce med kanel, plus en dejlig kagecreme.

Kagen pyntes med glasur og hasselnødder, og denne bagerkringle er et sikkert hit ved kaffebordet. Ikke kun om søndagen, men den er også god at bruge som kollegakage og lignende.

Der burde være rigelig med kage til 10 personer i denne opskrift. Se også min opskrift på hjemmebagt kringle.

Opskrift på bagerens søndagskage

bagerens søndagskage

Bagerens søndagskage - gammeldags klipkrans

Min opskrift på bagerens søndagskage, der er en lækker bagerkringle med remonce og creme. En gammeldags klipkrans, der er fryseegnet.
Bedømmelse
4.8 fra 17 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 20 minutter minutter
Antal 10 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Dej

  • 100 g sødmælk - lun
  • 25 g gær
  • 25 g sukker
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g smør - meget blødt

Kagecreme

  • 250 g kagecreme - min opskrift er i linket

Remonce

  • 100 g brun farin
  • 75 g smør - blødt
  • 20 g majsstivelse
  • 2 tsk kanel

Pynt

  • 1 æg - sammenpiskes med en sjat mælk
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager

Glasur

  • flormelis
  • vand
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Sødmælk røres ud med gær og sukker.
  • Tilsæt hvedemel sammen med kardemomme, salt og smør og saml dejen.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den igennem i hånden. Du kan også anvende en røremaskine med dejkrog, men dejen til bagerens søndagskage er faktisk ret nem at håndælte.
  • Læg dejen hvile i ca. 20 minutter. Overdækket et viskestykke.
  • Imens laver du remonce ved at ælte ingredienserne til remoncen sammen. Og creme som anvist i linket. Eller brug en købt kagecreme, det er op til dig.
  • Tag dejen ud på bordet og virk hurtigt dejen op. Trilles ud til en aflang pølse på ca. 70 centimeter, derefter rulles ud til en dybde på 15 centimeter. Så du altså nu har et stykke dej på 70 x 15 centimeter. Dejen er meget nem at arbejde med, men husk mel på bord og dej, så den ikke hænger fast.
  • Smør kagecreme på, og læg derefter en pølse ag remonce på midten på langs.
  • Fold den ene langside ind over midten, og derefter den anden langside ind over denne.
  • Læg dejen på en bageplade med bagepapir, så den ligger i en krans (cirkel). Kilp snit ned i kransen med en saks med et par centimeters mellemrum, og knap halvvejs ned.
  • Pensl bagerens søndagskage med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager og perlesukker.
  • Lad bagerkringlen hvile i 20 minutter, mens du tænder ovnen på 200 grader varmluft.
  • Bag den lækre kage i ca. 20 minutter, måske lidt mere afhængig af hvor meget din ovn varmer.
    søndagskage krans

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
374
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
66
mg
22
%
Natrium
 
298
mg
13
%
Kalium
 
74
mg
2
%
Kulhydrater
 
38
g
13
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
603
IU
12
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
28
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Bagerens søndagskage køles lidt af, inden kagen pyntes med glasur.

Sådan en bagerkringle eller klipkrans er egnet til frysning, men vent så med at give den glasur.

Se også disse opskrifter:

Lækker kanelstang med remonce og creme

Søren Ryges kringle - opskrift fra Anne Margrethe i Hirtshals

Cremestang - nem bløddejskage med vaniljecreme

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    september 29, 2024 at 9:05 am

    En lækker hjemmebagt kringle med masser af kanel, hasselnødder og perlesukker, en duftende kande kaffe og søndagskopperne. Jeg elsker de hyggelige, laaangsomme søndags eftermiddage. Søndagshygge fra det skønne Nordjylland 🤗

    Svar
  2. Gitte Ditlevsen

    august 28, 2021 at 8:08 pm

    Rigtig god opskrift. Jeres klipkrans er med et blevet vores nye favorit. Tak for at dele med os.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 28, 2022 at 6:23 am

      Hej Gitte
      Tusind tak for de søde ord - det glæder mig at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required