• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Baconkartofler - ovnbagte kartofler med bacon

Billederesultat for kartofler med bacon
Baconkartofler er lækkert tilbehør til mange retter, hvor du ellers ville servere almindelige kartofler. De store kartoffelbåde omvikles med bacon, og bages sprøde i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  23. februar 2024 - Udgivet:  12. september 2019

Del gerne:
889
SHARES
FacebookMessenger889PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Dette er en opskrift på baconkartofler, der bages i ovn. Baconkartoflerne laves af bagekartofler, der skæres i både og bages med bacon.
  2. Opskrift på baconkartofler
  3. Baconkartofler - ovnbagte kartofler med bacon
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
4.7 fra 20 stemmer
Gå til opskrift

Dette er en opskrift på baconkartofler, der bages i ovn. Baconkartoflerne laves af bagekartofler, der skæres i både og bages med bacon.

Her er min bedste opskrift på baconkartofler, der simpelthen er så nemme at lave.

Store både af bagekartofler omvikles med en skive bacon, og så steges begge del sprøde i ovnen.

Bagekartoflerne forkoges i vand og eddike, og du skal i øvrigt ikke skrælle kartoflerne først. Så det er lige til at gå i gang med.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er lavet hvad der svarer til en bagekartoffel pr. mand.

Det plejer at passe fint, fordi nogle spiser lidt mindre, mens andre måske lige kan have en hapser ekstra.

Se også disse lækre kartoffelopskrifter:

  • Kartoffelroser
  • Hasselback kartofler
  • Kartoffelmos

Opskrift på baconkartofler

Billederesultat for kartofler med bacon

Baconkartofler - ovnbagte kartofler med bacon

Dette er en opskrift på baconkartofler, der bages i ovn. Baconkartoflerne laves af bagekartofler, der skæres i både og bages med bacon.
Bedømmelse
4.7 fra 20 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • vand
  • 2 spsk eddike
  • flagesalt
  • Lidt rosmarin - tørret
  • 24 skiver bacon

Fremgangsmåde

  • Bagekartoflerne vaskes grundigt og tørres i et rent viskestykke.
  • Del hver bagekartoffel i seks store kartoffelbåde.
  • Kom kartoffelbådene i en gryde, og tilsæt vand så kartoflerne netop er dækket. Kom også et par spiseskefulde eddike i, og her kan du bruge en almindelige lagereddike, hvidvinseddike, sherryeddike eller hvad du lige har i køkkenet.
  • Kog kartoflerne i fem minutter, og hæld vandet fra. Hæld koldt vand i gryden og lad kartoflerne køle lidt af i vandet.
  • Tag kartoffelbådene op på et rent viskestykke og lad dem duppe tørre. Læg dem på et skærebræt og krydr dem med lidt flagesalt, peber og tørret rosmarin.
  • Vikl en skive bacon om hver kartoffelbåd, og slut med at folde enden ned under kartoflen. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
    Billede resultat for baconkartofler i ovn
  • Bag baconkartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 40 minutter. Så er både kartofler og bacon sprøde.
    Billede resultat for baconkartofler

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
374
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.01
g
Natrium
 
2104
mg
91
%
Kalium
 
1554
mg
44
%
Kulhydrater
 
64
g
21
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
23
g
46
%
Vitamin A
 
8
IU
0
%
Vitamin C
 
73
mg
88
%
Calcium
 
45
mg
5
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte baconkartofler kan blandt andet nydes til culottesteg eller en langtidsstegt oksefilet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Tylak

    oktober 21, 2019 at 6:07 pm

    Rosenkål med bacon . Og gulerødder med bacon bare lækkert . Jeg vil gerne printe opskriften ud. Tak

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required