Dette er en opskrift på baconkartofler, der bages i ovn. Baconkartoflerne laves af bagekartofler, der skæres i både og bages med bacon.
Her er min bedste opskrift på baconkartofler, der simpelthen er så nemme at lave.
Store både af bagekartofler omvikles med en skive bacon, og så steges begge del sprøde i ovnen.
Bagekartoflerne forkoges i vand og eddike, og du skal i øvrigt ikke skrælle kartoflerne først. Så det er lige til at gå i gang med.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er lavet hvad der svarer til en bagekartoffel pr. mand.
Det plejer at passe fint, fordi nogle spiser lidt mindre, mens andre måske lige kan have en hapser ekstra.
Se også disse lækre kartoffelopskrifter:
Opskrift på baconkartofler
Baconkartofler - ovnbagte kartofler med bacon
Ingredienser
- 4 bagekartofler
- vand
- 2 spsk eddike
- flagesalt
- Lidt rosmarin - tørret
- 24 skiver bacon
Fremgangsmåde
- Bagekartoflerne vaskes grundigt og tørres i et rent viskestykke.
- Del hver bagekartoffel i seks store kartoffelbåde.
- Kom kartoffelbådene i en gryde, og tilsæt vand så kartoflerne netop er dækket. Kom også et par spiseskefulde eddike i, og her kan du bruge en almindelige lagereddike, hvidvinseddike, sherryeddike eller hvad du lige har i køkkenet.
- Kog kartoflerne i fem minutter, og hæld vandet fra. Hæld koldt vand i gryden og lad kartoflerne køle lidt af i vandet.
- Tag kartoffelbådene op på et rent viskestykke og lad dem duppe tørre. Læg dem på et skærebræt og krydr dem med lidt flagesalt, peber og tørret rosmarin.
- Vikl en skive bacon om hver kartoffelbåd, og slut med at folde enden ned under kartoflen. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag baconkartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 40 minutter. Så er både kartofler og bacon sprøde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte baconkartofler kan blandt andet nydes til culottesteg eller en langtidsstegt oksefilet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Karin Tylak
Rosenkål med bacon . Og gulerødder med bacon bare lækkert . Jeg vil gerne printe opskriften ud. Tak