• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Sous vide › Asparges sous vide (opskrift på både de grønne og hvide)

Asparges sous vide (opskrift på både de grønne og hvide)

asparges sous vide
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. maj 2024 - Udgivet: 13. februar 2020

Sådan laver du asparges sous vide. Nem opskrift med tid og temperatur på både de grønne og hvide asparges, så de tilberedes til perfektion.

Asparges sous vide lyder måske som en lidt bøvlet måde at lave aspargesene på, da de jo normalt blot tilberedes i ganske kort tid.

Men du skal prøve det, for det er altså det hele værd.

Ved at lave dine asparges i din sous vide maskine, beholder du både smag og næringsindhold i dem, og konsistensen er også virkelig lækker.

Du kan både lave grønne asparges og hvide asparges som sousvide, men fremgangsmåden er en smule forskellig. Men det kan du se i denne opskrift. Her er der lavet 8 stk., men du kan sagtens lave flere.

Opskrift på asparges sous vide

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Asparges sous vide (opskrift på både de grønne og hvide)

5 fra 1 stemme
Forb. tid 8 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 15
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 8 grønne asparges
  • 20 g smør - skåret i tynde skiver
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Varm din sous vide op til 85 grader.
  2. Knæk roden af 8 grønne asparges og smid rodstykkerne ud.
  3. Læg derefter de lækre asparges i en vakuumpose, og fordel ca. 20 g smør, der er skåret i meget tynde skiver, over dem. Drys også lidt flagesalt på.
  4. Luk posen med vakuum i din vakuummaskine.
  5. Sænk posen ned i vandet, og giv nu dine asparges sous vide cirka 12 minutter ved 85 grader. Hvis det er meget tynde asparges, skal du nok nøjes med 9-10 minutter, mens et bundt tykke asparges skal have 14-15 minutter.
  6. Tag de tilberedte asparges ud af posen, og væsken kan koges op med en smule piskefløde og hældes over.

Næringsindhold

Kalorier: 15kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.3gTransfedt: 0.04gKolesterol: 3mgNatrium: 590mgKalium: 65mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 273IUVitamin C: 2mgCalcium: 8mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hvide asparges i sousvide

Du kan også sagtens lave de hvide asparges i din sous vide, men fremgangsmåden er lidt anderledes. Du skal bruge et stort bundt af de hvide asparges.

Skær det nederste og træge stykke af, og kassér det. Skræl derefter de hvide asparges og vær grundig, da de ellers er trælse at spise.

Læg de hvide asparges i en pose, og der lægges også her tre tynde skiver smør over, Fordel ligeledes også lidt flagesalt på dem.

Posen lukkes med vakuum, og nu skal de hvide asparges have cirka 30 minutter ved 85 grader.

Prøv i øvrigt at servere de hvide asparges sous vide med en lækker hollandaise, der naturligvis også laves som sous vide.

Se også i øvrigt den store tabel med tider og temperaturer til sous vide.

Se også mine opskrifter på:

Kartofler sous vide - opskrift med tid og temperatur

Gulerødder sous vide - den perfekte opskrift til sousvide

Rosenkål sous vide - nem opskrift med tid og grader

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • cote de boeuf sous vide
    Cotes de boeuf sous vide - opskrift på kongernes bøf
  • porre sous vide
    Porre sous vide med tid og temperatur
  • blomkål sous vide
    Blomkål sous vide med tid og temperatur
  • laks sous vide
    Laks sous vide - guide med tid og temperatur

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required