Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sous vide › Asparges sous vide (opskrift på både de grønne og hvide)

Asparges sous vide (opskrift på både de grønne og hvide)

asparges sous vide
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS
Opdateret: 14. maj 2024 - Udgivet: 13. februar 2020

Sådan laver du asparges sous vide. Nem opskrift med tid og temperatur på både de grønne og hvide asparges, så de tilberedes til perfektion.

Asparges sous vide lyder måske som en lidt bøvlet måde at lave aspargesene på, da de jo normalt blot tilberedes i ganske kort tid.

Men du skal prøve det, for det er altså det hele værd.

Ved at lave dine asparges i din sous vide maskine, beholder du både smag og næringsindhold i dem, og konsistensen er også virkelig lækker.

Du kan både lave grønne asparges og hvide asparges som sousvide, men fremgangsmåden er en smule forskellig. Men det kan du se i denne opskrift. Her er der lavet 8 stk., men du kan sagtens lave flere.

Opskrift på asparges sous vide

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Asparges sous vide (opskrift på både de grønne og hvide)

5 fra 1 stemme
Forb. tid 8 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 15
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 8 grønne asparges
  • 20 g smør - skåret i tynde skiver
  • flagesalt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Varm din sous vide op til 85 grader.
  2. Knæk roden af 8 grønne asparges og smid rodstykkerne ud.
  3. Læg derefter de lækre asparges i en vakuumpose, og fordel ca. 20 g smør, der er skåret i meget tynde skiver, over dem. Drys også lidt flagesalt på.
  4. Luk posen med vakuum i din vakuummaskine.
  5. Sænk posen ned i vandet, og giv nu dine asparges sous vide cirka 12 minutter ved 85 grader. Hvis det er meget tynde asparges, skal du nok nøjes med 9-10 minutter, mens et bundt tykke asparges skal have 14-15 minutter.
  6. Tag de tilberedte asparges ud af posen, og væsken kan koges op med en smule piskefløde og hældes over.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 15kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.3gTransfedt: 0.04gKolesterol: 3mgNatrium: 590mgKalium: 65mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 273IUVitamin C: 2mgCalcium: 8mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Hvide asparges i sousvide

Du kan også sagtens lave de hvide asparges i din sous vide, men fremgangsmåden er lidt anderledes. Du skal bruge et stort bundt af de hvide asparges.

Skær det nederste og træge stykke af, og kassér det. Skræl derefter de hvide asparges og vær grundig, da de ellers er trælse at spise.

Læg de hvide asparges i en pose, og der lægges også her tre tynde skiver smør over, Fordel ligeledes også lidt flagesalt på dem.

Posen lukkes med vakuum, og nu skal de hvide asparges have cirka 30 minutter ved 85 grader.

Prøv i øvrigt at servere de hvide asparges sous vide med en lækker hollandaise, der naturligvis også laves som sous vide.

Se også i øvrigt den store tabel med tider og temperaturer til sous vide.

Se også mine opskrifter på:

Kartofler sous vide - opskrift med tid og temperatur

Gulerødder sous vide - den perfekte opskrift til sousvide

Rosenkål sous vide - nem opskrift med tid og grader

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required