Her får du min opskrift på artiskokcreme. En virkelig nem og lækker creme med artiskokker, der kan bruges som dip, på pizza og meget mere.
Intet slår en hjemmelavet artiskokcreme, og den er altså meget nem at lave.
Jeg bruger gerne grillede artiskokker på glas, men du kan også sagtens bruge dem, der ikke er grillet. De ligger typisk i en lage af enten olie eller vand, og begge dele er fint.
Jeg kommer gerne et par fed hvidløg i, fordi jeg synes det giver en god smag. Og konsistensen kan du selv justere med mængden af olie.
Artiskokcremen kan bruges som dip til gnavegrønt, grissini, som topping på pizza og meget andet godt. Så god fornøjelse.
Opskrift på artiskokcreme
Artiskokcreme (nem opskrift på creme med artiskokker)
Ingredienser
- 200 gram artiskokhjerter
- 2 fed hvidløg - knust
- 4 spiseskefulde olivenolie - eller lidt mere
- 1 spiseskefuld citronsaft - friskpresset
- salt
Sådan gør du
- Til den hjemmelavede artiskokcreme starter du med at komme 200 gram artiskokhjerter i beholderen til din stavblender. Eller brug en almindelig blender. Jeg bruger grillede artiskokhjerter på glas, der enten kan være lagret i olie eller vand.
- Pil 2 fed hvidløg, knus dem med siden på en kniv og kom med den til artiskokkerne sammen med 4 spiseskefulde olivenolie og 1 spiseskefuld citronsaft.
- Blendes til en lækker creme og smages til med lidt salt. Jeg foretrækker at artiskokcremen er tyk, men ønskes en mere lind creme tilsættes blot mere olivenolie indtil den ønskede konsistens er opnået.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den hjemmelavede artiskokcreme opbevares på køl, hvor den holde sig i op til 4 dage.
Rør den gerne igennem inden servering. Velbekomme.
Se også mine populære opskrifter på:
Guacamole (opskrift på den bedste avocado dip)
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på hjemmelavet artiskokcreme, og jeg håber du bliver glad for den. Kom gerne med din bedømmelse af den.