Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Artiskokcreme (nem opskrift på creme med artiskokker)

Artiskokcreme (nem opskrift på creme med artiskokker)

billede med artiskokcreme
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på artiskokcreme. En virkelig nem og lækker creme med artiskokker, der kan bruges som dip, på pizza og meget mere.

Intet slår en hjemmelavet artiskokcreme, og den er altså meget nem at lave.

Jeg bruger gerne grillede artiskokker på glas, men du kan også sagtens bruge dem, der ikke er grillet. De ligger typisk i en lage af enten olie eller vand, og begge dele er fint.

Jeg kommer gerne et par fed hvidløg i, fordi jeg synes det giver en god smag. Og konsistensen kan du selv justere med mængden af olie.

Artiskokcremen kan bruges som dip til gnavegrønt, grissini, som topping på pizza og meget andet godt. Så god fornøjelse.

Opskrift på artiskokcreme

Artiskokcreme (nem opskrift på creme med artiskokker)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Her får du min opskrift på artiskokcreme. En virkelig nem og lækker creme med artiskokker, der kan bruges som dip, på pizza og meget mere.
Antal: 4 personer
Ret: Dip
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g artiskokhjerter
  • 2 fed hvidløg knust
  • 4 spsk olivenolie eller lidt mere
  • 1 spsk citronsaft friskpresset
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Til den hjemmelavede artiskokcreme starter du med at komme 200 g artiskokhjerter i beholderen til din stavblender. Eller brug en almindelig blender. Jeg bruger grillede artiskokhjerter på glas, der enten kan være lagret i olie eller vand.
  2. Pil 2 fed hvidløg, knus dem med siden på en kniv og kom med den til artiskokkerne sammen med 4 spsk olivenolie og 1 spsk citronsaft.
  3. Blendes til en lækker creme og smages til med lidt salt. Jeg foretrækker at artiskokcremen er tyk, men ønskes en mere lind creme tilsættes blot mere olivenolie indtil den ønskede konsistens er opnået.

Næringsindhold

Kalorier138kcalKulhydrater3gProtein0.5gFedt14gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt10gNatrium185mgKalium10mgKostfibre1gSukker0.5gVitamin A0.4IUVitamin C2mgCalcium3mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den hjemmelavede artiskokcreme opbevares på køl, hvor den holde sig i op til 4 dage.

Rør den gerne igennem inden servering. Velbekomme.

Se også mine populære opskrifter på:

Guacamole (opskrift på den bedste avocado dip)

Aioli opskrift (verdens bedste hvidløgs-mayonnaise)

Hjemmelavet Thousand Island dressing opskrift

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    maj 27, 2024 at 9:12 am

    Tak fordi du bruger opskriften på hjemmelavet artiskokcreme, og jeg håber du bliver glad for den. Kom gerne med din bedømmelse af den.

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required