Appelsinsalat med pærer, nødder og pinjekerner i en honningmarinade er en kalorielet dessert, som kan spises af alle. En let, hurtigt dessert.
Appelsinsalat med pærer i en frisk honningmarinade er en dessert, som kan spises af alle.
Hvis du ønsker en kaloriefattig dessert, kan du servere den med skyr eller hytteost rørt op med vaniljesukker.
Du kan også lave en lækker råcreme til, hvis du ikke har brug for at spare på kalorierne.
Uanset hvad, er det en hurtigt lavet dessert med få ingredienser, som smager dejligt.
Opskrift på appelsinsalat med pærer
Ingredienser
- 3 appelsiner skiver
- 2 små pærer el. en stor
- 3 spsk honning
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk rosmarin frisk, finthakket
- 2 spsk pinjekerner ristet
- 0,5 dl valnødder ristet, hakket
Sådan gør du
- Bland citronsaft og honning godt, så honningen fortyndes. Du kan eventuelt varme det op. Hak et par friske rosmarinblade og kom i marinaden. Kan du ikke lide rosmarin, dropper du det bare. Hæld eventuelt en smule Grand Marnier eller lignende i.
- Skræl appelsinerne og skær den yderste, hvide kant af, skær dem i skiver. Skær også pærerne i skiver og placer dem på et fad.
- Hæld marinaden henover og sæt på køl i en times tid.
- Rist pinjekerner og valnødder sammen i ca. fem minutter - eller indtil pinjekernerne begynder at få farve.
- Drys nødderne henover din appelsinsalat med pærer og server med råcreme, flødeskum eller skyr.
Tip
Jeg bruger altid en blanding af nødder og pinjekerner på toppen af denne appelsinsalat med pærer.
Du kan også bruge granatæblekerner, som ser flotte ud på næsten alt. Eller prøv med en blanding af kokos og hakkede mandler.
Her er andre friske desserter: