• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Appelsinfromage (lækker fromage til dessert)

Appelsinfromage (lækker fromage til dessert)

billederesultat for appelsinfromage
En lækker appelsinfromage til dessert. Den skønne fromage med appelsin er nem at lave. Foto: Frøken Fryd.

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  27. marts 2021

Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en virkelig lækker opskrift på appelsinfromage. En hjemmelavet fromage med appelsinsmag, og den er helt perfekt som dessert.
  2. Opskrift på appelsinfromage
  3. Appelsinfromage (lækker fromage til dessert)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her er en virkelig lækker opskrift på appelsinfromage. En hjemmelavet fromage med appelsinsmag, og den er helt perfekt som dessert.

Appelsinfromage er en kær fætter til den klassiske citronfromage, som dog kan dele vandene.

Nogen elsker mormors citronfromage, mens andre har det svært med den.

Så er det nemmere med en hjemmelavet fromage med appelsin, som de fleste helt sikkert vil synes bedre om.

Og heldigvis er appelsinfromagen heller ikke svær at lave.

Opskrift på appelsinfromage

billederesultat for appelsinfromage

Appelsinfromage (lækker fromage til dessert)

Her er en virkelig lækker opskrift på appelsinfromage. En hjemmelavet fromage med appelsinsmag, og den er helt perfekt som dessert.
Bedømmelse
4.8 fra 52 stemmer
RetDessert
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 15 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Frøken Fryd

Ingredienser

  • 3 appelsiner
  • 5 blade husblas
  • 4 æggeblommer - gerne pasteuriserede
  • 125 g sukker
  • 4 æggehvider - gerne pasteuriserede
  • 2,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Riv skallen af den ene af appelsinerne. Pres herefter saften af de 3 appelsiner.
  • Pisk sukker og æggeblommer til det er lyst og luftigt.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Pisk fløde til flødeskum.
  • Smelt den udblødte husblas i et par spiseskefulde appelsinsaft, og hæld den resterende saft i. Kom det i æggeblommerne og rør det hele godt sammen. Lad det køle af et par minutter.
  • Vend først flødeskum forsigtigt i, og til sidst de stiftpiskede æggehvider.
  • Hæld din appelsinfromage i en skål, og lad den stå i køleskab mindst et par timer inden servering. Så er den perfekt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
307
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
177
mg
59
%
Natrium
 
54
mg
2
%
Kalium
 
205
mg
6
%
Kulhydrater
 
30
g
10
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
28
g
31
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
933
IU
19
%
Vitamin C
 
35
mg
42
%
Calcium
 
72
mg
7
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige appelsinfromage kan pyntes med flødeskum, appelsinskiver og lidt finthakket chokolade.

Det er en virkelig lækker dessert, som de fleste vil elske.

Se også disse opskrifter:

Budding - den klassiske opskrift med vanilje og fløde

Panna cotta - en populær italiensk dessert

Risalamande - selvfølgelig med kirsebærsauce

Om Gitte
billede af Frøken Fryd
Frøken Fryd

Gitte er kvinden bag Frøken Fryd, som er et festligt og nostalgisk online univers. Gittes lille og blå veterancampingvogn er midtpunktet når der pyntes op til fest. Kig forbi og bliv inspireret på froekenfryd.dk.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rene Rygaard

    marts 30, 2024 at 11:10 am

    Hvad skal man bruge den revne appelsinskal til?

    Svar
  2. Kirsten

    december 14, 2023 at 9:53 am

    Undskyld mig.Jeg skal netop lave Appelsinfromage og kom forbi her.Blot for mængden af ingredienser.Ser til min skræk at der skrives på samme måde som i andre sociale medier.Der angribes!så jeg scroller hurtigt videre.Find dog en god tone

    Svar
  3. Bente Lambertsen

    december 29, 2022 at 12:10 pm

    Jeg synes din opskrift er fuld forståelig og lige til at gå til, men lige et spørgsmål - har du nogensinde prøvet at erstatte appelsin med mandariner?
    Jeg vil prøve, da jeg har så mange til overs fra julen.
    Godt nytår

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 29, 2022 at 3:46 pm

      Hej Bente
      Mange tak for det - og det bør du kunne gøre uden problemer, Og en god måde at få brugt rester på. Vær opmærksom på, at smagen i mandariner typisk er mildere end i appelsiner.
      Alt det bedste - og godt nytår
      Holger

      Svar
  4. Heidi

    oktober 08, 2022 at 12:48 pm

    Jeg mangler en forklaring på hvornår de revne appelsinskaller i samt der står ikke noget om at saften skal varmes.
    Synes du burde gå opskriften igennem igen og tjekke for fejl

    Svar
    • Bente Lambertsen

      december 29, 2022 at 12:07 pm

      Du må altså undskylde, men jeg er nødt til at skrive det samme til dig, som jeg skrev til Anne ovenfor: Undskyld hvis jeg er lidt spids - og jeg ved jo ikke hvor gammel du er, men hvis du ikke kan tænke dig til, at saften skal være lun når du smelter husblas og at den revne appelsinskal skal i fromagemassen, så er du så inkompetent i et køkken, at du nok bør købe færdiglavet fromage for ikke at skuffe dine gæster.
      Lidt selvstændig tankevirksomhed er ind imellem en rigtig god ting. Er det en umulighed, og opskriften er uforståelig for dig, er det jo en mulighed at google en opskrift, der er skåret ud i pap.

      Svar
  5. Anne

    maj 31, 2022 at 12:29 pm

    Mangel på forklaring i opskriften, hvor henne står der man skal opvarme appelsinsaften? Hvor henne står der hvad man skal bruge det revne appelsin skal, virkelig dårligt beskrevet

    Svar
    • Bente Lambertsen

      december 29, 2022 at 12:05 pm

      Undskyld hvis jeg er lidt spids - og jeg ved jo ikke hvor gammel du er, men hvis du ikke kan tænke dig til, at saften skal være lun når du smelter husblas og at den revne appelsinskal skal i fromagemassen, så er du så inkompetent i et køkken, at du nok bør købe færdiglavet fromage for ikke at skuffe dine gæster.
      Lidt selvstændig tankevirksomhed er ind imellem en rigtig god ting. Er det en umulighed, og opskriften er uforståelig for dig, er det jo en mulighed at google en opskrift, der er skåret ud i pap.

      Svar
      • Mai-Britt

        januar 22, 2023 at 9:33 am

        Kære Bente
        Jeg læser netop din kommentar og jeg må sige, at spørgsmålet slet ikke er urelevant. Jeg er plus 50 og det er første gang, jeg giver mig i kast med at lave fromage. Jeg havde ikke tænkt på, at appelsinsaften skulle være lun, når husblas blandes i. Jeg vil ikke betragte mig selv som inkompetent i et køkken, da jeg har bagt og lavet mad i et langt liv, så for mig som nybegynder i brugen af husblas, er det da yderst relevant, det står anført i opskriften.
        Go dag til dig.

      • Lis

        februar 02, 2025 at 12:54 pm

        Åhr, jeg syntes måske svar til et par stykker herinde vedr. husblas/appelsinsaft/skal er en smule uforskammet.
        Vh. Lis

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required