• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Andebryst i ovn

Andebryst i ovn

billede til stegt andebryst i ovn
Ved at stege dit andebryst i ovn får du et perfekt stykke kød, der både er mørt og saftigt. Og så er det en nem tilberedningsmåde. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  30. september 2024 - Udgivet:  10. november 2022

Del gerne:
798
SHARES
FacebookMessenger798PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en nem opskrift med stegetid på andebryst i ovn. Når du ovnsteger dit andebryst, er du sikker på at kødet bliver både mørt og saftigt.
  2. Opskrift på andebryst i ovn
  3. Andebryst i ovn - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Servering
Gå til opskrift

Her er en nem opskrift med stegetid på andebryst i ovn. Når du ovnsteger dit andebryst, er du sikker på at kødet bliver både mørt og saftigt.

Andebryst i ovn er en lækker og nem måde at stege andekødet på, og du er altid sikker på et godt resultat.

Ved at ovnstege andebrystfileterne bliver kødet både saftigt og mørt, og så smager and altså godt.

Her i denne opskrift starter vi med at brune andebrystfileterne på panden, og det skal være en kold pande.

Dermed smeltes andefedtet langsomt - og skindet på andebrystet bliver mere sprødt. Du kan se mere i min video med fremgangsmåde til at stege andebryst på.

Se også disse opskrifter:

Stegetid på and og andesteg

Stegt andebryst i airfryer

Andebryst på grill eller pande

Nem og hurtig andesauce

Opskrift på andebryst i ovn

billede til stegt andebryst i ovn

Andebryst i ovn - nem opskrift

Her er en nem opskrift med stegetid på andebryst i ovn. Når du ovnsteger dit andebryst, er du sikker på at kødet bliver både mørt og saftigt.
Bedømmelse
4.7 fra 202 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 andebryst - fileter, gerne berberi and
  • salt og friskkværnet peber - gerne flagesalt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Rids fedtet på andebrystfileterne i "diamant" tern og afpuds den på den anden side. Se evt. hvordan jeg gør det i min video.
  • Krydr på fedtsiden med flagesalt og friskkværnet peber, læg dem på en kold pande og tænd på høj varme. På den måde smelter fedtet langsomt af og skindet bliver super sprødt. Det er et godt tip.
  • Når fedtet er blevet lidt gyldent, krydres de på den anden side og vendes, lad dem brune af og kom dem så i et ovnfast fad.
  • Andebryst i ovn steges ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter, alt efter om de ønskes rosa eller helt gennemstegte. Personligt foretrækker jeg andebrystfileterne rosa, men uden at være rå.
  • Tag de færdigstegte andebrystfileter ud og lad dem hvile utildækket i 5-10 minutter, inden de skæres i skiver.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
139
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
87
mg
29
%
Natrium
 
646
mg
28
%
Kalium
 
303
mg
9
%
Protein
 
22
g
44
%
Vitamin A
 
60
IU
1
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Servering

Stegt andebryst i ovn skæres som sagt i skiver og serveres straks.

Tilbehør er typisk den klassiske andesovs, de sukkerbrunede kartofler og en lækker rødkålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tove Pieruk Christensen

    november 01, 2024 at 1:42 pm

    Det er så lækkert alt det du laver👍

    Svar
  2. Finn

    maj 06, 2024 at 12:48 pm

    Nybegynder

    Svar
  3. Irene Asgaard

    november 15, 2022 at 4:48 pm

    Utrolig lækker og mør👍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 16, 2022 at 3:13 pm

      Mange tak, Irene - ja, bedre andebryst får man ikke 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Else Ravnskjær

    november 10, 2022 at 3:24 pm

    Hej Holger. Ved ikke rigtig om du har modtaget mit spørgsmål. Kan jeg stege brysterne på panden og så lade dem ligge en time inden de kommer i ovnen?
    Meget glad for dine opskrifter.
    Else Ravnskjær

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 10, 2022 at 4:07 pm

      Hej Else
      Jo, jeg har set den nu 🙂 Men svarer lige her: Jo, det kan du sådan set godt, men jeg ville ikke gøre det. Du risikerer nemt, at andekødet bliver mere tørt.
      Og tak for ordene - det glæder mig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Michelle

      december 18, 2024 at 3:58 pm

      Hvor store er dine ande stykker? Mine er knap 200g, så tænker de er mindre end dine, og skal vel så have kortere tid i ovnen, men hvor lang tid?? Håber du kan hjælpe.

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        december 18, 2024 at 4:30 pm

        Hej Michelle
        Relevant spørgsmål 🙂 Jeg mener omkring 300 gram stykket, så du skal bare give dine andebrystfileter lidt kortere tid. Jeg vil tro 17-18 minutter til nok.
        God fornøjelse.
        Alt det bedste
        Holger

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required