• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › And i stegepose - langtidsstegt med sprødt skind

And i stegepose - langtidsstegt med sprødt skind

billede med and i stegepose
And i stegepose giver en meget saftig og mør andesteg. Anden langtidssteges ved lav varme, og er klar på cirka fire en halv time. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. november 2023 - Udgivet:  9. november 2020

Del gerne:
2k
SHARES
FacebookMessenger2kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er opskriften på and i stegepose. Anden fyldes med svesker, æbler og appelsin, inden den langtidssteges i stegeposen ved lav varme.
  2. Opskrift på and i stegepose
  3. And i stegepose
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
Gå til opskrift

Her er opskriften på and i stegepose. Anden fyldes med svesker, æbler og appelsin, inden den langtidssteges i stegeposen ved lav varme.

And i stegepose er en smart måde at stege anden på, for du undgår en masse svineri i ovnen.

Og anden bliver både saftig og lækker.

Samtidig skal du ikke være bange for, at du ikke opnår et sprødt skind på dine andesteg.

For efter stegning i stegeposen, tages anden ud og grilles derefter under grillelementet i ovnen - og så er der sprødt skind.

Opskriften er til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Stegetid på and og andesteg
  • Langtidsstegt and i ovn
  • Andesovs
  • Stegt andebryst i airfryer
  • Video: Udskæring og partering af andesteg

Opskrift på and i stegepose

billede med and i stegepose

And i stegepose

Her er opskriften på and i stegepose. Anden fyldes med svesker, æbler og appelsin, inden den langtidssteges i stegeposen ved lav varme.
Bedømmelse
4.7 fra 190 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer 30 minutter minutter
Samlet tid: 4 timer timer
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3,5 kg and
  • 200 g svesker
  • 1 æble - gerne økologisk og usprøjtet
  • 1 appelsin - gerne økologisk og usprøjtet
  • 30 g smør
  • salt

Fremgangsmåde

  • Tag indmaden ud af anden, og læg det til side. Se eventuelt her, hvordan du laver verdens bedste andesovs.
  • Skær fedtet væk ved gumpen, og rengør anden. Dup den tør med et stykke køkkenrulle.
  • Giv nu anden noget salt indvendigt.
  • Skær æblet i tynde både, og det samme med appelsinen.
  • Prop anden med svesker, æblebåde og appelsinbåde, og luk den til. Eventuelt med en kødnål.
  • Smelt smørret i en kasserolle, og pensl så anden grundigt med det smeltede smør. Giv den også en god omgang salt.
  • Læg anden forsigtigt i en stegepose, og luk den til. Klip eller prik et par huller i toppen, så dampen kan slippe ud.
  • Så skal anden i ovnen, og det sker ud fra følgende stegetid:
  • Forvarm ovnen til 200 grader almindelig luft - du skal ikke anvende varmluft. Læg anden på en bradepande, og giv den nu 30 minutter.
  • Derefter skrues varmen ned på 125 grader, og her steges anden nu videre i cirka 3 timer.
  • Tag anden ud af stegeposen, men pas på du ikke brænder dig på dampen.
  • Nu kan du så grille anden for at få et sprødt skind, og derefter partere den.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
984
% Daglig værdi*
Fedt
 
82
g
126
%
Mættet fedt
 
29
g
181
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
10
g
Enkelumættet fedt
 
37
g
Kolesterol
 
161
mg
54
%
Natrium
 
751
mg
33
%
Kalium
 
875
mg
25
%
Kulhydrater
 
42
g
14
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
27
g
30
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
997
IU
20
%
Vitamin C
 
25
mg
30
%
Calcium
 
61
mg
6
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Du kan også partere din and, inden du griller den.

Læg den i et ildfast fad med svesker, æbler og appelsin nederst, og så kan du pensle anden med lidt andefedt, inden du griller den indtil skindet er sprødt.

Men vær opmærksom når du griller anden, så den ikke bliver sort.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Mikkelsen

    december 23, 2024 at 4:07 pm

    Utrolig mør, men faldt fuldstændig fra hinanden.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2024 at 4:54 pm

      Hej Susanne
      Du har simpelthen lavet den perfekte, møre and 🙂
      Ja, man skal være lidt forsigtigt når den parteres, for den kan være meget mør.
      Alt det bedste - og med ønsket om en glædelig jul
      Holger

      Svar
  2. Carl

    december 22, 2022 at 7:29 pm

    Øv hvor ærgerligt, at jeg fulgte din opskrift. Mit forslag: fjern den fra nettet! At sætte stegetiden til 4,5 time er helt ud i hampen, med mindre meningen er at resultatet skal blive en and der er gået helt i opløsning. Men nu må det gå som det kan. For sent (og for dyrt) at købe og tilberede bye ænder.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2022 at 6:44 am

      Hej Carl
      Dejligt du skriver, og det er simpelthen min fejl. Stegetiden er ikke 4, men derimod 3 timer. Det beklager jeg.
      Det er simpelthen en skrivefejl fra min side.
      Jeg har nu rettet opskriften til.
      Alt det bedste til dig - med ønsket om en glædelig jul
      Holger

      Svar
  3. Christina

    december 23, 2021 at 9:19 pm

    Til en and på 3,5 kilo skal du kun beregne 3 timer ved 125g. De anbefalede 4 timer er ALT for meget.

    Svar
  4. Henrik

    december 24, 2020 at 3:20 pm

    Ikke voldsomt imponeret. Efter den anbefalede tid så tog jeg anden ud. Halvdelen af skindet sad fast i indersiden af stegeposen og gik ikke at få af. Resten af anden var fuldstændigt opløst, den var gået totalt fra hinanden så partering var helt unødvendig men nok ikke det der var meningen......

    Svar
  5. Trine

    november 12, 2020 at 8:46 am

    Hvad med alt væsken, skal det ikke hældes ud en gang imellem?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required