• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

And på rotisserie - grillet and på spyd

billederesultat for and på rotisserie spyd
And på rotisserie er en fremragende måde at tilberede en hel and i grillen på. Andestegen bliver både mør og saftig, og samtidig kan du lave skindet meget sprødt. Anden fyldes med svesker, æble og appelsin, inden den trækkes på et spyd og derefter roterer i et par timer. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  20. december 2021

Del gerne:
75
SHARES
FacebookMessenger75PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se hvordan du laver and på rotisserie, altså hvordan du griller en andesteg på roterende spyd. Anden bliver mør og saftig, og skindet sprødt.
  2. Opskrift på and på rotisserie
  3. And på rotisserie - grillet and på spyd
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.7 fra 22 stemmer
Gå til opskrift

Se hvordan du laver and på rotisserie, altså hvordan du griller en andesteg på roterende spyd. Anden bliver mør og saftig, og skindet sprødt.

Du kan tilberede en særdeles lækker and på rotisserie, og det tager et par timer.

Den nøjagtige stegetid afhænger dog af vejret, og derfor skal du forvente at tilberedningstiden godt kan være enten kortere eller længere. Det er i hvert fald min erfaring, at den sagtens kan variere 15-20 minutter begge veje.

Omkring kernetemperaturen vil jeg anbefale en kernetemperatur på 75 grader. Jeg ved godt at temperaturen stiger efter anden er taget af grillen, men jeg har aldrig oplevet en tør and selvom den er taget af ved denne temperatur.

Omkring fjerkræ er jeg lidt påpasselig med at gennemstege kødet, så derfor er min anbefaling denne kernetemperatur. Men anden kan sagtens også være klar ved 68 grader, hvis du mere er til det.

Husk dog at overholde hviletiden, som minimum bør være 25 minutter - og altså gerne lidt længere.

Generelt vil jeg også anbefale at betale lidt mere for en god and, der har haft en bedre opvækst. Du får ikke alene en bedre smag og mere lækkert kød - anden svinder også mindre under grillningen.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på and på rotisserie

billederesultat for and på rotisserie spyd

And på rotisserie - grillet and på spyd

Se hvordan du laver and på rotisserie, altså hvordan du griller en andesteg på roterende spyd. Anden bliver mør og saftig, og skindet sprødt.
Bedømmelse
4.7 fra 22 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 2 timer timer
Samlet tid: 2 timer timer 30 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 kg and - gerne økologisk
  • 1 stort æble - gerne et syrligt æble
  • 1 appelsin - økologisk
  • 1 pose svesker
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g smør
  • 1 appelsin - økologisk

Til sovs i alubakken bruger du

  • indmad - fra anden
  • 3 dl andefond
  • 3 dl rødvin
  • vand
  • 1 appelsin - saften fra 1 økologisk appelsin
  • timian
  • 2 skalotteløg
  • 1-2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg

Til andesovs

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • andesky
  • piskefløde
  • gastrik

Fremgangsmåde

  • Anden skylles grundigt under den kolde hane, og duppes derefter tør med køkkenrulle. Krydr den godt med salt indvendig.
  • Æble og appelsin skæres i både og fyldes i anden sammen med svesker og timian. Lidt ad gangen, så fyldet fordeles godt.
  • Luk anden med en kødnål eller bomuldssnor, og bind også vinger og lår op, så de ikke hænger og dingler under stegningen i grillen.
  • Træk anden på et spyd og montér gaflerne stramt om anden, så der er styr på den.
  • Lav en stor alubakke med indmad og hals, og kom også de øvrige ingredienser i. Tilsæt også et par deciliter vand, og derefter mere vand nogle gange undervejs i tilberedningen, så skyen til andesovsen ikke koges væk. Det er VIGTIGT!!
  • Gør grillen klar ved indirekte varme, hvor du gerne må holde en temperatur på cirka 180 grader.
  • Sæt and og spyd på plads og stil alubakken med indhold under. Lad spyddet rotere, og nu skal anden grilles i cirka to timer. Afhængig af vejr og vind. Anden er færdig ved en kernetemperatur på 75 gader.
  • Husk løbende at hælde mere vand i alubakken, så den ikke tørrer ud!!!
  • Smelt smørret, og nogle gange undervejs pensles anden med smør. Samtidig skæres den anden appelsin i kvarte, og anden dryppes med friskpresset appelsinsaft. Gentag 3-4 gange under grillningen.
  • Tag anden af grillen, og lad den hvile i en halv time inden udskræring.
  • Skyen sigtes over i en skål, og du skulle gerne have 5-6 deciliter andesky.
  • Smelt to spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk to spisekefulde hvedemel i. Pisk derefter andesky i til den rigtige konsistens på sovsen nås, og spæd eventuelt også op med lidt fløde.
  • Smag andesovsen til med lidt ribsgele, salt og peber, og du kan også justere med lidt gastrik eller engelsk sauce.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening
En lækker og færdiggrillet and i rotisserie med en kernetemperatur på 75 grader. Foto: Madensverden.dk.
En lækker og færdiggrillet and på rotisserie med en kernetemperatur på 75 grader. Foto: Madensverden.dk.

Tips

Skær anden ud og servër den med andesovs og lækkert tilbehør.

Tilbehør kan jo eks. være brunede kartofler og en lækker rødkålssalat.

Du kan med fordel pensle anden nogel gange undervejs med smeltet smør, og samtidig dryppe anden med appelsinsaft. Foto: Madensverden.dk.
Du kan med fordel pensle anden nogel gange undervejs med smeltet smør, og samtidig dryppe anden med appelsinsaft. Foto: Madensverden.dk.

Se også mine opskrifter på:

Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)

Andebryst i ovn - sådan skal andebryst ovnsteges

Langtidsstegt and i ovn eller grill - opskrift med stegetid

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne

    november 02, 2024 at 12:06 pm

    Har du prøvet at sætte 2 ænder på spydet? Hvor meget skal man lægge til i tilberedningstid?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 02, 2024 at 1:27 pm

      Hej Hanne
      Hvis du har plads til det i grillen og på spyddet, ja så kan du sagtens. Jeg tror ikke tilberedningtiden er meget længere 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Maiken

    december 23, 2019 at 9:18 pm

    Hej når anden skal hvile efter grill, skal den så pakkes ind?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required