• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aioli

Aioli

Billed resultat for aioli
Aioli er en lækker mayonnaise med hvidløg, og det er meget nem at lave selv. Server blandt andet aiolien til kartoffelrøsti. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. marts 2024 - Udgivet:  19. marts 2018

Del gerne:
813
SHARES
FacebookMessenger813PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Aioli - her er den bedste opskrift på denne lækre hvidløgsmayonnaise. Den kan røres på ingen tid, og smager helt fantastisk godt som en dip.
  2. Opskrift på aioli
  3. Aioli
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Mayonnaise
  9. Dildmayo - lækker mayonnaise med dild
  10. Hvidløgsdressing - opskrift på hjemmelavet dressing
Gå til opskrift

Aioli - her er den bedste opskrift på denne lækre hvidløgsmayonnaise. Den kan røres på ingen tid, og smager helt fantastisk godt som en dip.

Aioli er en super lækker hvidløgsmayonnaise, der er meget hurtig at lave, og den smager vidunderligt.

Bemærk, at aiolien indeholder lidt eddike, men du kan sagtens lave den uden.

Som med al mulig andet mad, er det vigtigt at du smager aiolien godt til - så du rammer din personlige smag.

Opskrift på aioli

Billed resultat for aioli

Aioli

Aioli - her er den bedste opskrift på denne lækre hvidløgsmayonnaise. Den kan røres på ingen tid, og smager helt fantastisk godt som en dip.
Bedømmelse
4.7 fra 73 stemmer
RetDressing
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 3 fed hvidløg
  • 2,5 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Pisk først æggeblommer sammen med sennep.
  • Derefter pisker du hvidvinseddike i. Du kan godt undlade eddike i en aioli, men jeg synes den klæder dippen.
  • Pil hvidløgsfed og pres dem. Rør dem i aiolien.
  • Så skal du piske olivenolien ind i mayonnaisen. Det skal ske gradvist og i en tynd stråle, så du får samlet fedtet med den øvrige væske.
  • I en tynd stråle pisker du derfor olien i, og fortsæt indtil der ikke er mere olie tilbage.
  • Aiolien kan muligvis opsuge endnu mere olie, og så giver du den bare lidt mere.
  • Smag aiolien til med salt og friskkværnet peber, og anret den i en skål.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
586
% Daglig værdi*
Fedt
 
65
g
100
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
47
g
Kolesterol
 
97
mg
32
%
Natrium
 
601
mg
26
%
Kalium
 
22
mg
1
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
131
IU
3
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hjemmelavet aioli er fremragende til en kartoffelrøsti men også meget andet.

Der er tale om en meget lækker hvidløgsmayonnaise.

Du kan selv styre hvor stærk din aioli skal være ved at tilsætte mere eller mindre hvidløg.

I stedet for hvidvinseddike kan du røre hvidløgsmayonnaisen med lidt citronsaft.

Det giver samme syre til aiolien.

Se også disse opskrifter:

Mayonnaise

4.7 fra 41 stemmer
Her er min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. Mayo er nem at lave selv, og derfor er der ingen grund til at købe den på tube. Klar på få minutter.
Gå til opskrift
mayonnaise

Dildmayo - lækker mayonnaise med dild

5 fra 3 stemmer
En nem opskrift på hjemmelavet dildmayo. En god mayo med frisk dild, og den kan bruges til fritter, i burger eller sandwich og meget andet.
Gå til opskrift
billederesultat for dildmayo

Hvidløgsdressing - opskrift på hjemmelavet dressing

4.8 fra 14 stemmer
En nem opskrift på hjemmelavet hvidløgsdressing. Dressingen laves på en creme fraiche med hvidløg, og den er god til salater og salatpizza.
Gå til opskrift
billederesultat for hvidløgsdressing
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    september 29, 2024 at 4:45 pm

    Hvad gør man, når man går efter opskriften, og først bagefter opdager, at der er brugt olivenolie. Man starter forfra, da det smager frygteligt.

    Svar
  2. Bettina

    august 24, 2022 at 7:11 pm

    Hvad gør man når aiolien bliver ødelagt, fordi man følger opskriften og det bliver meget bittert af hvidløg ?

    Svar
    • Palle

      oktober 03, 2022 at 11:19 am

      Man laver en ny med lidt mindre hvidløg.

      Svar
  3. Finn K.

    juli 20, 2021 at 1:51 pm

    Super nem at lave og smager fantastisk

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required