Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe

Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe

Affogato - italiensk kaffedessert
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS

Affogato er verdens nemmeste dessert. Alt du skal bruge er vaniljeis og kaffe, og vupti har du den lækreste isdessert med kaffe.

Kan du lide kaffe og vaniljeis, så skal du prøve den italienske iskaffe-dessert: Affogato.

Navnet betyder "druknet" på italiensk og hentyder til, at isen druknes i varm kaffe.

I denne dessert overhældes cremet og sød vaniljeis med en friskbrygget espresso. Sødmen fra isen skaber perfekt balance med bitterheden og syrligheden fra kaffen.

Det er den perfekte iskaffe-dessert.

Opskrift på affogato

Affogato

charlotte mithrilCharlotte Mithril
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 3 minutter min
Affogato er verdens nemmeste dessert. Alt du skal bruge er vaniljeis og kaffe, og vupti har du den lækreste isdessert med kaffe.
Antal: 1 person
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2-3 kugler vaniljeis
  • 1 dl espresso eller stærkbrygget kaffe

Fremgangsmåde

  1. Lav espresso eller friskbrygget kaffe.
  2. Kom vaniljeisen i et glas.
  3. Hæld den friskbryggede kaffe ud over vaniljeisen og server affogato med det samme med en ske.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Espresso eller stærk kaffe

Vil du have den bedste kaffesmag skal du bruge en friskbrygget espresso til desserten.

Har du dog ikke mulighed for det, kan du også sagtens bruge en stærkbrygget kaffe.

Is med kaffe eller kaffe med is?

Du kan justere iskaffen lige som du ønsker den. Vil du have en sød isdessert, så hæld en mindre mængde kaffe i.

Vil du til gengæld have en kraftig kaffesmag, så sørg for at der er rigeligt med kaffe i forhold til mængden af is.

Pimp din affogato

Vil du gøre lidt ekstra ud af isdesserten kan du drysse lidt hakket chokolade eller hakkede nødder ud over den færdige dessert.

Du kan også hælde en smule flydende karamel ud over, hvis du vil have den ekstra sød.

Er du til flødeskum, kan den også pyntes med lidt flødeskum på toppen.

Prøv også disse lækre opskrifter med kaffe:

  • Bicerin - varm kaffe-kakao drik med flødeskum
  • Cold brew kaffe - forfriskende og anderlede
  • Espresso Martini - opskrift på drink med Kahlua
  • Spansk kaffe - opskrift på kaffe med Licor 43
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required