Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe

Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe

Affogato - italiensk kaffedessert
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS

Affogato er verdens nemmeste dessert. Alt du skal bruge er vaniljeis og kaffe, og vupti har du den lækreste isdessert med kaffe.

Kan du lide kaffe og vaniljeis, så skal du prøve den italienske iskaffe-dessert: Affogato.

Navnet betyder "druknet" på italiensk og hentyder til, at isen druknes i varm kaffe.

I denne dessert overhældes cremet og sød vaniljeis med en friskbrygget espresso. Sødmen fra isen skaber perfekt balance med bitterheden og syrligheden fra kaffen.

Det er den perfekte iskaffe-dessert.

Opskrift på affogato

Affogato

charlotte mithrilCharlotte Mithril
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 3 minutter min
Affogato er verdens nemmeste dessert. Alt du skal bruge er vaniljeis og kaffe, og vupti har du den lækreste isdessert med kaffe.
Antal: 1 person
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2-3 kugler vaniljeis
  • 1 dl espresso (eller stærkbrygget kaffe)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Lav espresso eller friskbrygget kaffe.
  2. Kom vaniljeisen i et glas.
  3. Hæld den friskbryggede kaffe ud over vaniljeisen og server affogato med det samme med en ske.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Espresso eller stærk kaffe

Vil du have den bedste kaffesmag skal du bruge en friskbrygget espresso til desserten.

Har du dog ikke mulighed for det, kan du også sagtens bruge en stærkbrygget kaffe.

Is med kaffe eller kaffe med is?

Du kan justere iskaffen lige som du ønsker den. Vil du have en sød isdessert, så hæld en mindre mængde kaffe i.

Vil du til gengæld have en kraftig kaffesmag, så sørg for at der er rigeligt med kaffe i forhold til mængden af is.

Pimp din affogato

Vil du gøre lidt ekstra ud af isdesserten kan du drysse lidt hakket chokolade eller hakkede nødder ud over den færdige dessert.

Du kan også hælde en smule flydende karamel ud over, hvis du vil have den ekstra sød.

Er du til flødeskum, kan den også pyntes med lidt flødeskum på toppen.

Prøv også disse lækre opskrifter med kaffe:

  • Bicerin - varm kaffe-kakao drik med flødeskum
  • Cold brew kaffe - forfriskende og anderlede
  • Espresso Martini - opskrift på drink med Kahlua
  • Spansk kaffe - opskrift på kaffe med Licor 43
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required