• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper › Ærtesuppe med dampet rødspætte og sprødstegt bacon

Ærtesuppe med dampet rødspætte og sprødstegt bacon

billede resultat for ærtesuppe med dampet rødspætte
Lækker ærtesuppe med dampet rødspætte og sprøde tern af bacon. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  14. november 2022 - Udgivet:  4. juli 2022

Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er den bedste opskrift på ærtesuppe med dampet rødspætte, der er en nem og hurtig ret, der både kan bruges som forret og hovedret.
  2. Opskrift på ærtesuppe med dampet rødspætte
  3. Ærtesuppe med dampet rødspætte og sprødstegt bacon
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tips
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på ærtesuppe med dampet rødspætte, der er en nem og hurtig ret, der både kan bruges som forret og hovedret.

Ærtesuppe med dampet rødspætte er noget af det allerbedste sommermad i Danmark, som kan spises og laves året rundt.

Kan du lave retten med nybælgede ærter fra haven, er det optimalt, men du kan sagtens den af frosne ærter. Brug gerne de ekstra fine, der indeholder lidt mere smag.

Du kan sagtens erstatte rødspætterne med torsk eller en anden hvid fisk. Til gengæld skal du ikke gå på kompromis med din bacon i denne ret.

Køb et stykke tørsaltet bacon. Skær den ud i mindre tern, og steg dem sprøde på en pande ved middel varme. Suppen kan sagtens gå som hovedret, men i mindre portioner er den også en fremragende forret.

Opskrift på ærtesuppe med dampet rødspætte

billede resultat for ærtesuppe med dampet rødspætte

Ærtesuppe med dampet rødspætte og sprødstegt bacon

Her er den bedste opskrift på ærtesuppe med dampet rødspætte, der er en nem og hurtig ret, der både kan bruges som forret og hovedret.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetFisk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 rødløg - finthakket
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tsk timian - eller en håndfuld frisk timian
  • 600 g ærter
  • 6 dl hønsefond
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Dampet rødspætte

  • 500 g rødspættefileter
  • 5 dl vand
  • 1 spsk æbleeddike
  • salt
  • 150 g bacon - i tern, kan udelades
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at skære bacon ud i tern, og steg dem sprøde på en middelvarm pande. Læg ternene på et stykke køkkenrulle, så fedtet bliver suget op.
  • Klargør rødspættefileterne. Drys dem med lidt salt, og rul dem sammen til rødspætteruller. Læg dem på en tallerken.
  • Svits rødløg og hvidløg i en gryde i lidt olie, det skal klares men må IKKE tage farve. Så svits det ved middel varme.
  • Kom timian ved og dernæst ærterne. Lad det svitse et par minutter.
  • Tilsæt så hønsefond, og lad det koge op.
  • Så skal ærtesuppen koge i 10 minutter under låg, hvorefter du blender suppen med en stavblender i gryden. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Kom fløden ved sammen med citronsaft, og lad nu ærtesuppen småsimre ved svag varme i 8-10 minutter.
  • Imens damper du fisken. Kog vand med æbleeddike op, og når det koger lægger du forsigtigt rødspætterullerne ned i vandet.
  • Læg låg på, skru ned for varmen til middel, og lad nu rødspætterne dampe i fem minutter under låg. Nu er din ærtesuppe med dampet rødspætte klar til at blive spist eventuelt med et drys bacon på toppen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Anret ærtesuppe med dampet rødspætte i en dyb tallerken. Hæld først ærtesuppen i tallerkenen, læg to dampede rødspætteruller ved, drys med bacontern og giv lidt friskkværnet peber.

Pynt eventuelt med lidt frisk timian, og servér gerne et stykke godt madbrød til.

Se også disse suppeopskrifter:

Nem grundopskrift på ærtesuppe

Kartoffelsuppe

Cremet blomkålssuppe med masser af blomkål

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte HAnsen

    november 14, 2022 at 8:25 am

    Der mangler væske i denne opskrift??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 14, 2022 at 8:45 am

      Hej Gitte
      Tak fordi du er vågen, og det gør der. Det er simpelthen en tastefejl fra min side.
      Den rigtige mængde er 6 deciliter - ønskes mere suppe, kan der tilsættes yderligere vand.
      Atter en gang tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required