• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Æggekage med blomkål, forårsløg og pølser (ovnbagt)

Æggekage med blomkål, forårsløg og pølser (ovnbagt)

æggekage med blomkål, forårsløg og pølser
En nem æggekage med blomkål, forårsløg og pølser, der laves i ovn. Det er en lidt sundere æggekage, og du kan lave den kødfri ved at droppe pølserne. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  5. september 2023

Del gerne:
324
SHARES
FacebookMessenger324PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Lav en lækker æggekage med blomkål, forårsløg og pølser. Her får du min opskrift på blomkålsæggekage, der er god til frokost eller aftensmad.
  2. Opskrift på æggekage med blomkål
  3. Æggekage med blomkål, forårsløg og pølser (ovnbagt)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Lav en lækker æggekage med blomkål, forårsløg og pølser. Her får du min opskrift på blomkålsæggekage, der er god til frokost eller aftensmad.

Æggekage med blomkål og forårsløg er en lidt sundere udgave af den populære og klassiske æggekage.

Jeg har her lavet blomkålsæggekage med pølser, men dem kan du sagtens undlade, og så har du en mættende og fyldig æggekage uden kød.

Man kan også komme skinketern i æggekagen, men den er altså fin, som den er.

Æggekagen kan både anvendes til en frokost eller som aftensmad. Nydes med godt brød til.

Se også mine populære opskrifter på:

Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg

Hakket oksekød med blomkål i fad

Blomkålsgratin (nem og lækker gratin med blomkål)

Blomkålstærte med spinat og bacon opskrift

Opskrift på æggekage med blomkål

æggekage med blomkål, forårsløg og pølser

Æggekage med blomkål, forårsløg og pølser (ovnbagt)

Lav en lækker æggekage med blomkål, forårsløg og pølser. Her får du min opskrift på blomkålsæggekage, der er god til frokost eller aftensmad.
Bedømmelse
4.7 fra 10 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 blomkål - skåret i mindre stykker
  • 3 tsk majsstivelse
  • 1 tsk paprika
  • 250 g mælk
  • 8 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 forårsløg - fintsnittet
  • 2 pølser - alm. wienerpølser

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Fjern blade og den nederste dele af stokken fra blomkålen, og skær kålen i mindre stykker og buketter. Det er vigtigt, at blomkålsstykkerne ikke er for store, da de så ikke bliver tilberedt nok, og dermed kan være mere rå i æggekagen.
  • Fordel blomkålen i en stor pande, og stil panden i ovnen. Bages nu først 10 minutter. Du kan også lave din æggekage med blomkål i et ovnfast fad.
  • Kom majsstivelse og paprika i en skål sammen med en sjat af mælken. Pisk det ud.
  • Pisk derefter æggene i, og til sidst resten af mælken. Så undgår du klumper i æggemassen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tag panden ud af ovnen efter de 10 minutter - men pas på, da panden er varm!!!
  • Hæld æggemassen over den forbagte blomkål, og drys forårsløg over,
  • Snit pølserne i mindre stykker, og læg dem på æggekagen. Pølserne kan droppes, hvis du ønsker en kødfri æggekage.
  • Stil panden tilbage i ovnen, og bag nu din blomkålsæggekage færdig. Den skal have ca. 20 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
321
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
365
mg
122
%
Natrium
 
1023
mg
44
%
Kalium
 
571
mg
16
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
21
g
42
%
Vitamin A
 
826
IU
17
%
Vitamin C
 
37
mg
45
%
Calcium
 
158
mg
16
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige æggekage med blomkål og forårsløg serveres straks.

Gerne sammen med et godt stykke rugbrød.

Smid i øvrigt ikke roden af forårsløgene, men gendyrk dem i stedet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vagn Petersen

    april 11, 2021 at 8:12 pm

    Smager godt og en super vejledning

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 13, 2021 at 2:20 pm

      Mange tak, Vagn - det er dejligt at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. PiaMaria Larsen

    april 10, 2021 at 8:39 pm

    Jeg er vild med jeres hjemmeside og laver flere af opskrifterne hver uge👍
    Men - jeg tæller kalorier for at tabe mig lige for tiden, så var det muligt at få oplyst kcal/protein/fedt osv. ved retterne?
    Tror andre end mig også vil finde det relevant ...
    På forhånd tak, og tak for rigtig megen god inspiration😊

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required