• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Æggemuffins med spinat, bacon og peberfrugt

Æggemuffins med spinat, bacon og peberfrugt

billede med æggemuffins
Velbagte og smagfulde æggemuffins med spinat, peberfrugt og bacon, der laves i en muffinsform. Bagetiden er 15 minutter, og æggemuffins er lækre på morgenbordet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  14. juli 2022

Del gerne:
2.5k
SHARES
FacebookMessenger2.5kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Æggemuffins - nem opskrift
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
  7. Æggemuffins med skinke
  8. Med broccoli
  9. Med hytteost
  10. Med ærter
Gå til opskrift

Æggemuffins er en skøn lille ret, der samtidig er meget nem og hurtig at lave.

De små og smagfulde muffins med æg kan fyldes med mange forskellige slags ting, men i denne udgave er det med spinat, bacon og peberfrugt.

De er i øvrigt også gode til madpakken dagen efter, så glæd dig, hvis du har en muffin eller to i overskud. Opbevares på køl.

Opskriften giver 12 stk., og bagetiden er 15 minutter.

Se også disse opskrifter:

  • Æggekage
  • Æggekage i ovn
  • Æggekage med spidskål
  • Spidskålsmuffins
  • Æggekage i airfryer

Opskrift

billede med æggemuffins

Æggemuffins - nem opskrift

Forkæl dig selv med lækre æggemuffins med spinat, bacon og peberfrugt. Perfekte til en hurtig og velsmagende morgen- eller frokostmad.
Bedømmelse
4.8 fra 73 stemmer
RetMorgenmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 8 hele æg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 håndfuld spinat - frisk og skyllet
  • 150 g bacon - i tern
  • 1 bundt purløg - finthakket
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Smør en muffinsform med 12 huller grundigt med smør.
  • Bacontern steges sprøde på en pande, og dryppes af på et stykke køkkenrulle.
  • Rød peberfrugt skæres i tynde strimler, der halveres, mens en håndfuld spinat skylles, dryppes af og snittes i tynde strimler.
  • Pisk æggene sammen i en skål sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Læg lidt peberfrugt i bunden af hvert hul, og læg derefter lidt spinat i. Så fordeles de sprødstegte bacontern i hullerne, som derefter fyldes med æggemasse.
  • Fyld dog kun hullerne ¾ op, da æggemassen hæver en del under bagningen.
  • Til sidst lægges lidt friskhakket purløg over hver æggemuffin.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag nu dine æggemuffins i 15 minutter, hvorefter de køler af i fem minutter inden servering.
  • Her falder de lidt sammen, men det altså helt normalt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
157
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
121
mg
40
%
Natrium
 
257
mg
11
%
Kalium
 
76
mg
2
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
0.3
g
1
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
718
IU
14
%
Vitamin C
 
14
mg
17
%
Calcium
 
20
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Æggemuffins med spinat, peberfrugt og bacon laves meget nemt i en muffinsform, og opskriften her giver 12 lækre æggemuffins.

Vær opmærksom på, at de hæver en del under bagningen i ovnen, men de falder hurtigt når de kommer ud af ovnen igen.

Og det er altså helt normalt. Så det skal du ikke blive bekymret over. Smagen er stadig den samme.

Friskbagte muffins med æg kan serveres sammen med et stykke rugbrød - eller nydes som de er.

Æggemuffins med skinke

Du kan også lave æggemuffins med skinke, hvor du anvender en kogt skinke.

Eventuelt en rest fra aftensmaden, hvor du har lavet skinke og gemt den i køleskabet.

Skinken skæres i mindre tern, og til denne opskrift skal du bruge cirka 150 gram skinke. Måske lidt mere.

Med broccoli

Vil du gøre det endnu mere sundt, kan du også lave æggemuffins med broccoli.

Her skal du lige dampe broccolibuketter først, hvorefter de skæres i mindre stykker, som kommes i æggemassen.

Broccoli og æg er en fremragende kombination.

Med hytteost

Er du glad for lidt ost, så prøv at røre en deciliter hytteost i æggemassen.

Fremgangsmåden er ellers den samme.

Med ærter

Endelig skal du da også prøve at lave æggemuffins med ærter.

Til opskriften her anvendes cirka e deciliter ærter, og her kan du bare bruge frosne ærter.

Ærterne skal ikke optøs, men blot røres direkte i æggemassen, som derefter fordeles i formen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorthe

    august 16, 2023 at 3:51 pm

    Kan de laves i papirforme

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 16, 2023 at 4:00 pm

      Hej Dorthe
      Ja da - det kan de sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Rikke Weber Andersen

        november 21, 2023 at 6:04 pm

        kan de fryses?

      • Holger Rørby Madsen

        november 21, 2023 at 8:14 pm

        Hej Rikke
        Det har jeg ikke prøvet, men det kan de sikkert sagtens.
        BH Holger

  2. Karen Petersen

    februar 15, 2023 at 4:46 pm

    Kan de fryses?

    Svar
  3. Karin Jørgensen

    november 28, 2022 at 8:15 am

    Æggemuffins med spinat - kan de laves i airfryer?

    Svar
  4. Gæst

    juli 05, 2022 at 12:44 pm

    Kan de fryses??eller hvor mange dage i forvejen kan de laves?

    Svar
  5. Anne

    april 18, 2021 at 8:57 am

    De smager så godt og fyldet kan varieres så der er til enhver smag 😋

    Svar
  6. Anette

    september 15, 2020 at 4:02 pm

    Hejsa. Har lavet disse før og de er virkeligt gode. Skal snart lave dem til en større brunch, hvor jeg synes det kunne være smart at have dem i papirsmuffinforme, men stadig bagt i metalformene. Kan man mon det, eller vil de hænge i papiret? 🙂

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required