• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce

Æblesauce - nem og lækker sovs med æbler

æblesauce sovs med æble
Æblesauce er en lækker og nem sovs, der naturligvis laves med æbler. Det er god allround sovs, som kan serveres til alt fra kalvesteg, kylling og koteletter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. marts 2021 - Udgivet:  25. marts 2021

Del gerne:
246
SHARES
FacebookMessenger246PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Æblesauce er en nem og lækker sovs med æbler. Det er skøn allround sovs, som kan serveres til alt fra kylling, kalvekød og meget andet.
  2. Opskrift på sovs med æbler
  3. Æblesauce - nem og lækker sovs med æbler
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift

Æblesauce er en nem og lækker sovs med æbler. Det er skøn allround sovs, som kan serveres til alt fra kylling, kalvekød og meget andet.

Æblesauce er klart en af mine favoritsaucer, og det er der flere gode grunde til.

Dels er sovs med æbler nem at lave, men saucen har også den rette blanding af noget syrlighed og sødme.

Godt nok vendes en smule fløde i til sidst, men ellers er der altså ikke meget fedt i den, da den mest består af bouillon, æble og skalotteløg.

Desuden passer en æblesauce til mange forskellige slags kød, og jeg bruger den til alt fra en klassisk kalvesteg til ovnstegt kylling og meget andet.

Så det er altså en god grundopskrift at have ved hånden.

Opskrift på sovs med æbler

æblesauce sovs med æble

Æblesauce - nem og lækker sovs med æbler

Æblesauce er en nem og lækker sovs med æbler. Det er skøn allround sovs, som kan serveres til alt fra kylling, kalvekød og meget andet.
Bedømmelse
4.9 fra 7 stemmer
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 skalotteløg - finthakket
  • Lidt olivenolie - til stegning
  • 1-2 æbler - afhængig af størrelse, i små tern
  • 1 spsk hvidvinseddike - eller anden lys eddike
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning - gerne grøntsags
  • 0,5 dl fløde
  • 1-2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Løg sauteres af i lidt olivenolie, men uden at tage farve.
  • Tilsæt derefter æbletern, og lad dem svitse med i et par minutter.
  • Kom så lidt hvidvinseddike ved, og lad lige eddiken koge lidt væk.
  • Så tilsættes vand og en bouillonterning, og du skal lige lade din æblesauce koge op.
  • Skru ned, læg låg på og lad æblesovsen simre i ca. 20 minutter, så æblerne er helt kogt ud.
  • Pres indholdet fra gryden gennem en sigte og ned i en skål, og hæld den derefter tilbage i gryden.
  • Tilsæt lidt fløde, og lad æblesaucen creme lidt ind. Ønskes en lidt tykkere konsistens på saucen, kan du jævne med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
  • Smag den lækre æblesovs til med lidt sukker, salt og og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
150
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige æblesauce serveres straks til kalvekød, stegt kylling og mange andre stykker kød.

Se også disse opskrifter:

Sådan laver du den lækre citronsauce til fisk

Lækker paprikasauce med bacon

Prøv også den bedste opskrift på whiskysauce

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Irene Heinz

    september 19, 2024 at 6:21 pm

    Skal prøves snart.

    Svar
  2. Hanne Hallager

    februar 01, 2024 at 2:06 pm

    Hej Holger Rørby Madsen.
    Tak for alle dine skønne opskrifter, som min mand og jeg bruger meget!

    Jeg lavede æblesaucen forleden og den smager rigtig godt, men jeg er ikke tilfreds med konsistensen. Den blev grynet, da jeg tilsatte fløden.
    Kogte den godt igennem mens jeg piskede, og det hjalp noget, men den var stadig skilt og derfor ikke så pæn.
    Mon du har et bud på, hvad jeg gør forkert?

    Mange hilsener fra
    Hanne

    Svar
  3. Henrik Kjærgaard

    marts 25, 2021 at 11:55 am

    Hej Holger
    din opskrift æblesovs tænker jeg bliver der noget sovs tilbage
    3 deciliter vand der simrer i 20 min og kun tilsættes til sidst 1/2
    decilitter fløde

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 25, 2021 at 2:03 pm

      Hej Henrik
      Tak for det, og du tænker om der er nok tilbage?
      Jo jo - det er der 🙂
      Sovsen skal jo simre under låg, så portionen plejer at passe fint til fire personer.
      Men du kan sagtens lave lidt mere - for æblesauce er godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required