Få min opskrift på æblekage i springform med kanel og kokos. En himmelsk lækker kage med æbler. Kagen er nem at bage og den er ikke for sød.
Æblekage i springform er en klassisk og meget nem kage, der smager himmelsk godt.
Her har jeg lavet kagen med lidt kanel og kokosmel, som jeg synes giver kagen en skøn smag. Den krydrede kanel tilfører nemlig en varm smag. Du kan dog sagtens lave den uden kanel, og ønsker du en mere sød kage, kan der tilsættes yderligere 50 gram sukker.
Og ellers får du her en velsmagende kage, der ikke er hvinende sød, men smager skønt af æbler. Allerbedst er kagen med nye, danske æbler, men alle slags æbler kan naturligvis anvendes.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på æblekage i springform
Æblekage i springform - nem opskrift
Ingredienser
- 75 g smør - smeltet
- 150 g sukker
- 200 g hvedemel
- 5 g kanel - stødt, svarende til ca. 1 teskefuld
- 5 g vaniljesukker - svarende til ca. 1 teskefuld
- 5 g natron - svarende til ca. 1 teskefuld
- 30 g kokosmel
- 250 g kærnemælk
- 300 g æbler - i mindre tern
- hasselnøddeflager
- Lidt sukker - til drys
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft. En springform med en diameter på ca. 22 centimeter beklædes med bagepapir i bunden, og siderne smøres med smør.
- Smeltet smør røres sammen med sukker og vaniljesukker i en skål. Til denne opskrift på bagt æblekage skal du ikke bruge elpisker eller piskeris, men i stedet kan du nemt røre dejen sammen.
- I en anden skål blandes hvedemel sammen med kokos, kanel og natron.
- Rør nu melblandingen sammen med smørblandingen, og tilsæt gradvist kærnemælk.
- Dejen fordeles i springform.
- Æbler deles i kvarte, kernehuset kasseres og derefter skæres æblerne i mindre tern. Fordel æbletern ovenpå dejen, og tryk let ned.
- Drys med hasselnøddeflager og lidt sukker.
- Din æblekage i springform skal nu have ca. 50 minutter ved på næstnederste rille på 180 grader over- og undervarme. Måske skal kagen have lidt mere, men stik i kagen og tjek om den er færdigbagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Æblekage i springform med kanel køles af i nogle minutter, hvorefter du kan løfte ringen af kagen.
Lad derefter æblekagen køle yderligere af inden den nydes.
Den lækre kage med æbler kan med fordel serveres sammen med lidt flødeskum eller creme fraiche.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Anne Sofie A skriver
Hej
Tak for mange dejlige opsk.
Denne kanel/æblekage kan jeg ikke bruge bagepulver istedet for natron.
Hader natron, engang smagt en klump det går bare ikke.
Hvad er bagepulver / natron forskelligt?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Anne Sofie
Mange tak - dejligt at høre. Og jo, du kan sagtens anvende bagepulver 🙂
Du kan læse mere om forskellene på hævemidler her.
Alt det bedste
Holger
Anne Lise jensen skriver
Er det rigtigt der ikke skal æg i kagen
Bente skriver
Kan kærnemælk erstattes med minimælk og skal der bagepulver i isted for natron.8
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Bente
Jo, du kan godt erstatte kærnemælk med mælk, og så i stedet bruge bagepulver.
God bagelyst
Holger
Britta Jensen skriver
Det er nogle gode opskrifter som vi får af dig
Jeg ville gerne jeg kun kunne printe opskriften ud
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Britta
Tak for det og det er pænt af dig at sige.
Som medlem kan du lave nogle rigtig fint printudgaver 🙂
Alt det bedste
Holger