• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Sådan laver du æbleflæsk som en ægte fynbo

Sådan laver du æbleflæsk som en ægte fynbo

billede med æbleflæsk
En skøn æbleflæsk opskrift, der laves på den helt rigtige måde. Her bruges æbler, bacon og lidt løg. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  30. oktober 2023 - Udgivet:  17. december 2017

Del gerne:
351
SHARES
FacebookMessenger351PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Prøv en æbleflæsk opskrift inspireret af Fyn. Denne ret med æbler, løg og bacon er en populær dansk klassiker.
  2. Opskrift på æbleflæsk
  3. Sådan laver du æbleflæsk som en ægte fynbo
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Æbleflæsk i ovn
Gå til opskrift

Prøv en æbleflæsk opskrift inspireret af Fyn. Denne ret med æbler, løg og bacon er en populær dansk klassiker.

Æbleflæsk stammer vist nok oprindeligt fra Fyn, og er en ret med æbler, løg og bacon (eller flæsk).

Selvom retten er fynsk, er den alligevel i dag en ret, som nydes i hele Danmark, og æbleflæsk var faktisk med i opløbet om at blive dansk nationalret i 2014.

Som med så meget anden mad, så er der regionale forskelle i hvordan man laver æbleflæsket, men her er mit bud, og det smager altså super godt.

Denne opskrift på æbleflæsk er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.

Du kan også se hvordan du laver æbleflæsk i ovn med flæskeskiver, som også smager virkelig godt.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Æblegrød
  • Stegt flæsk i ovn
  • Stegt flæsk med persillesovs

Opskrift på æbleflæsk

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk som en ægte fynbo

Her er opskriften på en gammeldags æbleflæsk med bacon, løg og æbler. Du kan også se hvordan du laver æbleflæsk i ovn med flæskeskiver.
Bedømmelse
4.7 fra 73 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 2 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 150 g bacon - røget og tørsaltet
  • 1 stort rødløg
  • 2 store æbler - selvfølgelig helst danske æbler
  • 1 tsk brun farin
  • 1 håndfuld purløg
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt rapsolie - til stegning

Fremgangsmåde

  • Skær den tørsaltede bacon ud i tynde skiver, og steg dem sprøde på en varm pande med lidt olie. Uden olie får du ikke fedtstof nok til stegning af løg og æbler, så der skal lidt til.
  • Steg ikke baconen ved for hård varme, da den ikke skal brankes.
  • Tag baconskiverne af, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
  • Skær rødløg i tynde skiver, og æblerne udkernes, inden de skæres i mindre både.
  • Kom løg og æbler på panden med fedtstoffet fra baconen, og kom også lidt brun farin over.
  • Ryst det lidt rundt på panden, og steg nu løg og æbler næsten møre i 4-5 minutter ved ikke for høj varme.
  • Læg så baconskiverne tilbage i pande, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Hak lidt purløg groft, og drys det over æbleflæsket.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
235
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.02
g
Natrium
 
2667
mg
116
%
Kalium
 
325
mg
9
%
Kulhydrater
 
38
g
13
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
28
g
31
%
Protein
 
17
g
34
%
Vitamin A
 
209
IU
4
%
Vitamin C
 
15
mg
18
%
Calcium
 
29
mg
3
%
Jern
 
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér panden på bordet sammen med et stykke hjemmebagt rugbrød med surdej.

Æbleflæsk i ovn

Du kan også laver en lækker omgang æbleflæsk i ovn. Selvfølgelig også med løg og bacon.

Til fire personer skal du bruge cirka 700 gram stegeflæsk i skiver, som let banker flade med hånden. Giv dem lidt salt og peber, og steg dem i lidt smør på en varm pande, hvor de skal have cirka tre minutter på hver side.

Tre almindelige zittauerløg pilles og snittes i tynde skiver, mens fire æbler skæres i tynde både. Det er ikke nødvendigt at skrælle æblerne først.

Fordel løg og æbler i en bradepande, og kom også en god håndfuld frisk timian ved.

Læg en rist over bradepanden, hvorefter du lægger flæskeskiverne på risten.

Stil bradepanden med rist og flæskeskiver i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.

Flæsket skal være sprødt, og du kan med fordel vende det efter 15 minutter i ovnen.

Æbleflæsk i ovn serveres straks.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Flemming Nielsen

    oktober 20, 2024 at 2:33 am

    :Server med rugbrød og surdej" Hvad skal surdejen mon!? 😉😁

    Svar
  2. Ole Krogh

    september 24, 2024 at 5:06 pm

    Dejlig ret og nem at lave

    Svar
  3. Hanna

    august 23, 2023 at 5:24 pm

    Super lækker efterårs spise, vi elsker det med masser af frisk timian drysset på

    Svar
  4. Jakob

    oktober 28, 2022 at 1:23 am

    Hvad serverer man som tilbehør til æbleflæsk? Jeg kan huske, at jeg havde en klassekammerat, hvis mor lavede det, da jeg var barn, og nu kunne jeg godt tænke mig at lave det til gæster, men er æblemos+flæsk nok som aftensmåltid?

    Svar
    • Annette Jørgensen

      februar 21, 2023 at 7:31 pm

      Hej Jakob
      I min familie spiser vi noget lækkert rugbrød til 😊
      Der er sikkert mange forskellige ideer ... men jeg elsker stadig rugbrød 😉

      Svar
    • Annette Jørgensen

      februar 21, 2023 at 7:33 pm

      Hov ... og ja, vi spiste det til aftensmad, men det smager også super lækkert koldt, på rugbrød til frokost 🤗

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required