• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › 5-kornsbrød med gulerødder og sprød skorpe

5-kornsbrød med gulerødder og sprød skorpe

5-kornsbrød med gulerødder
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  26. august 2021

5-kornsbrød er et brød, der har det hele: Sprød skorpe, saftig krumme og dejlig smag. Og så har det et højt indhold af fuldkorn og kostfibre.

5-kornsbrød er meget nemt at kaste sig over, hvis du køber en 5-kornsblanding, hvor de forskellige frø og korn er blandet på forhånd.

Og dette brød har den dejligste smag, fordi det får sødme fra gulerødder og en masse smag fra frø, korn og kerner.

Der er en vigtig ting, der skal gøres, før du blander dejen: 5-kornsblandingen skal i blød i vand en time før.

Nogen koger det også til en grød først, men da jeg godt kan lide, at der er noget at tygge på, lægger jeg dem blot i blød. Det er en smagssag.

Se også andre bageopskrifter:

Hjemmebagt sødmælks franskbrød i form

Grydebrød (nem opskrift på verdens bedste brød)

Fuldkorns franskbrød med speltmel

Opskrift på 5-kornsbrød med revet gulerødder

5-kornsbrød med gulerødder
Karen SenecaKaren Seneca

5-kornsbrød med gulerødder og sprød skorpe

4.75 fra 4 stemmer
5-kornsbrød er et brød, der har det hele: Sprød skorpe, saftig krumme og dejlig smag. Og så har det et højt indhold af fuldkorn og kostfibre.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Hævetid 1 time t 20 minutter min
Samlet tid 2 timer t 45 minutter min
Antal: 1 brød
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dl 5-kornsblanding
  • 2 dl vand
Dejen
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk smør
  • 1 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk olie
  • 5-kornsblandingen
  • 1 dl havregryn
  • 2 gulerødder - revet
  • 1 tsk salt - med top
  • 1 tsk honning - el. 2 tsk. sukker
  • 8-9 dl hvedemel

Fremgangsmåde
 

  1. Først lægger du 5-kornsblandingen i blød i to dl. vand i mindst en time.
  2. Varm mælk og smør op i en lille gryde. Når mælken er lunet og smørret smeltet, hælder du det op i en skål og tilsætter en dl. koldt vand.
  3. Rør gæren i, når væsken er lillefingervarm.
  4. Tilsæt korn, havregryn, de revne gulerødder, olie, salt, sukker og halvdelen af melet. Pisk det igennem i en køkkenmaskine eller med en elpisker med dejkroge. Tilsæt mere og mere mel, mens du pisker løs.
  5. Dejen skal ikke være så fast, at du kan ælte den uden at få meget klistrede hænder. Når den har samlet sig fint, men stadig sidder fast, når du prikker i den, skal den til hævning.
  6. Lad dejen hæve under et rent viskestykke i 50 minutter.
  7. Efter hævning hælder du dejen ud på et meldrysset bord og ælter, imens du tilføjer mere mel. Dejen skal stadig være ret klistret, når du hælder den i en brødform.
  8. Beklæd en brødform (der kan rumme 2 liter) med bagepapir og hæld dejen derned. Dyp en grydeske i lunkent vand og glad brødet på overfladen. Drys med lidt 5-kornsblanidng som pynt.
  9. Hæver i 40 minutter. Bages ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Bank på skorpen for at teste, om der kommer en hul lyd efter de 40 minutter. Gør der det, er brødet færdigbagt.
  10. Tag brødet ud af ovnen og hæld det straks ud af formen på en bagerist. Server, imens det stadig er lunt.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hellere for lidt hvedemel end for meget. Derfor er det fint at arbejde med en dej, som klistrer.

Når dejen skal i bageform, er det ikke afgørende, at den bliver æltet med hænderne først.

Du kan faktisk nøjes med at hælde dit brød direkte i formen efter første hævning, hvis du ikke har lyst til at stå og bokse i den klistrede dej.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Kammann

    maj 24, 2024 at 5:55 pm

    Hej
    Er det muligt at få længde og bredde og højde på form.
    Vil gerne bage i airfryer og min har 2 skuffer , så der skal p.regnes til 17cm x 9cm x 9cm.
    Vh
    Kirsten

    Svar
  2. Michael Fagan

    november 28, 2023 at 11:49 am

    Hvorfor står der ikke hvor meget 5kornsblanding man skal bruge??!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required