Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › 5-kornsbrød med gulerødder og sprød skorpe

5-kornsbrød med gulerødder og sprød skorpe

5-kornsbrød med gulerødder
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS

5-kornsbrød er et brød, der har det hele: Sprød skorpe, saftig krumme og dejlig smag. Og så har det et højt indhold af fuldkorn og kostfibre.

5-kornsbrød er meget nemt at kaste sig over, hvis du køber en 5-kornsblanding, hvor de forskellige frø og korn er blandet på forhånd.

Og dette brød har den dejligste smag, fordi det får sødme fra gulerødder og en masse smag fra frø, korn og kerner.

Der er en vigtig ting, der skal gøres, før du blander dejen: 5-kornsblandingen skal i blød i vand en time før.

Nogen koger det også til en grød først, men da jeg godt kan lide, at der er noget at tygge på, lægger jeg dem blot i blød. Det er en smagssag.

Se også andre bageopskrifter:

Hjemmebagt sødmælks franskbrød i form

Grydebrød (nem opskrift på verdens bedste brød)

Fuldkorns franskbrød med speltmel

Opskrift på 5-kornsbrød med revet gulerødder

5-kornsbrød med gulerødder og sprød skorpe

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Hævetid: 1 time t 20 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 45 minutter min
5-kornsbrød er et brød, der har det hele: Sprød skorpe, saftig krumme og dejlig smag. Og så har det et højt indhold af fuldkorn og kostfibre.
Antal: 1 brød
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 dl 5-kornsblanding
  • 2 dl vand
Dejen
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk smør
  • 1 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk olie
  • 5-kornsblandingen
  • 1 dl havregryn
  • 2 gulerødder (revet)
  • 1 tsk salt (med top)
  • 1 tsk honning (el. 2 tsk. sukker)
  • 8-9 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Først lægger du 5-kornsblandingen i blød i to dl. vand i mindst en time.
  2. Varm mælk og smør op i en lille gryde. Når mælken er lunet og smørret smeltet, hælder du det op i en skål og tilsætter en dl. koldt vand.
  3. Rør gæren i, når væsken er lillefingervarm.
  4. Tilsæt korn, havregryn, de revne gulerødder, olie, salt, sukker og halvdelen af melet. Pisk det igennem i en køkkenmaskine eller med en elpisker med dejkroge. Tilsæt mere og mere mel, mens du pisker løs.
  5. Dejen skal ikke være så fast, at du kan ælte den uden at få meget klistrede hænder. Når den har samlet sig fint, men stadig sidder fast, når du prikker i den, skal den til hævning.
  6. Lad dejen hæve under et rent viskestykke i 50 minutter.
  7. Efter hævning hælder du dejen ud på et meldrysset bord og ælter, imens du tilføjer mere mel. Dejen skal stadig være ret klistret, når du hælder den i en brødform.
  8. Beklæd en brødform (der kan rumme 2 liter) med bagepapir og hæld dejen derned. Dyp en grydeske i lunkent vand og glad brødet på overfladen. Drys med lidt 5-kornsblanidng som pynt.
  9. Hæver i 40 minutter. Bages ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Bank på skorpen for at teste, om der kommer en hul lyd efter de 40 minutter. Gør der det, er brødet færdigbagt.
  10. Tag brødet ud af ovnen og hæld det straks ud af formen på en bagerist. Server, imens det stadig er lunt.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Hellere for lidt hvedemel end for meget. Derfor er det fint at arbejde med en dej, som klistrer.

Når dejen skal i bageform, er det ikke afgørende, at den bliver æltet med hænderne først.

Du kan faktisk nøjes med at hælde dit brød direkte i formen efter første hævning, hvis du ikke har lyst til at stå og bokse i den klistrede dej.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Kammann skriver

    maj 24, 2024 at 5:55 pm

    Hej
    Er det muligt at få længde og bredde og højde på form.
    Vil gerne bage i airfryer og min har 2 skuffer , så der skal p.regnes til 17cm x 9cm x 9cm.
    Vh
    Kirsten

    Svar
  2. Michael Fagan skriver

    november 28, 2023 at 11:49 am

    Hvorfor står der ikke hvor meget 5kornsblanding man skal bruge??!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required