Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Wokret med kalvekød, broccolini og ris

Wokret med kalvekød, broccolini og ris

Wokret med kalvekød, broccolini og ris
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
47
DELINGER
Facebook47PinterestSMSEmailMessenger

Her får du min opskrift på wokret med kalvekød og broccolini. En skøn, nem og hurtig ret, som du kan lave i pande eller wok. Nydes med ris.

Denne wokret med kalvekød smager himmelsk godt, og så er den altså super nem at lave.

Start med at marinere kalvekødet, og her bruger jeg gerne et par kalvekoteletter, der blot skæres ud i tynde strimler.

Imens kødet marinerer kan du gøre de øvrige ingredienser klar. Broccolini er lækkert i en wokret, men kan erstattes med almindelig broccoli, der skæres ud i små buketter.

Opskriften er beregnet til fire personer, og det er altså både sund og nem aftensmad.

Opskrift på wokret med kalvekød

Wokret med kalvekød, broccolini og ris

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her får du min opskrift på wokret med kalvekød og broccolini. En skøn, nem og hurtig ret, som du kan lave i pande eller wok. Nydes med ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Wok med kalvekød
  • 400 g kalvekød (gerne kalvekoteletter i tynde skiver)
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hoisin sauce
  • 1 spsk sød chilisauce
  • friskkværnet peber
Desuden
  • 200 g champignon (i kvarte eller skiver)
  • 175 g broccolini (i mindre stykker)
  • 2 rødløg (skåret i tynde både)
  • 6 fed hvidløg (hakkes groft)
  • 2 forårsløg (i skrå skiver)
  • 1 håndfuld cashewnødder (hakkes groft)
Wok sovs
  • 2 spsk soja
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk hoisin sauce
Tilbehør
  • 250 g ris (koges som anvist på pakken)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til wok med kalvekød starter du med at skære kødet i tynde strimler. Jeg plejer at bruge kalvekoteletter, som jeg skærer fedtkanten fra og kasserer. Derefter skæres kødet i tynde skiver/strimler.
  2. Kom kalvekødet i en skål sammen med soja, olivenolie, hoisin sauce, sød chilisauce og friskkværnet peber. Vend det godt rundt og lad det trække i ca. 30 minutter.
  3. Gør champignon, broccolini, rødløg og hvidløg klar som beskrevet.
  4. Rør alle ingredienserne til den hjemmelavede woksauce sammen.
  5. Varm en pande eller wok op ved en høj varme.
  6. Steg nu først champignon godt, så de får en flot farve.
  7. Tilsæt derefter broccolini, rødløg og hvidløg sammen med en lille sjat olie, og steg videre i et lille minuts tid. Vend grøntsagerne ofte. Tages derefter til side på en tallerken.
  8. Sæt panden eller wokken tilbage på kogepladen, og steg nu det marinerede kalvekød hurtigt. Vendes ofte og det skal blot lige have ca. 30 sekunder ved meget høj varme.
  9. Kom grøntsagerne tilbage i panden/wokken og vend rundt.
  10. Tilsæt den hjemmelavede wok sovs, vend rundt igen og steg ganske kort.
  11. Pynt din wokret med kalvekød med grofthakkede cashewnødder og forårsløg i tynde skiver.

Næringsindhold

Kalorier648kcalKulhydrater73gProtein33gFedt25gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt16gKolesterol78mgNatrium1307mgKalium831mgKostfibre5gSukker12gVitamin A998IUVitamin C51mgCalcium85mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Den færdige wokret med kalvekød og broccolini serveres straks sammen med de kogte ris. Nudler passer selvfølgelig også fint til wokretten.

Se flere opskrifter

  • billede med wokret med marineret mørbrad
    Nem wokret med marineret mørbrad
  • billede med nudler med grøntsager
    Nudler med grøntsager - den sunde wokret
  • nudler med hakket svinekød og spidskål
    Nudler med hakket svinekød og spidskål
  • wok med edamamebønner og kylling
    Wok med edamamebønner og kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Laerke Bertelsen skriver

    november 23, 2022 at 7:20 pm

    Endnu en god opskrift fra jer! I er den bedste side, når det kommer til opskrifter. Fortsæt det gode arbejde!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required