Her får du min opskrift på wok med kalkun, nudler og karry. En nem, hurtig og sund wokret med kalkun i strimler og masser af grøntsager.
Wok med kalkun, nudler og karry er en virkelig nem, sund og hurtig ret til aftensmad, og det er en af mine yndlingsretter når vi taler om wokretter.
Ingredienserne kan sagtens udskiftes og varieres, men sammensætningen her af kalkun i strimler, nudler, karry og grøntsager er altså fin.
Se også: Stegte ris med kylling og grøntsager til wok eller pande
Er du mere til ris end nudler, kan du sagtens blot udskifte nudlerne med ris, men husk at koge risene først.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på wok med kalkun
Wok med kalkun, nudler og karry
Ingredienser
Kalkun i wok
- 350 gram kalkun - i strimler
- 1 spiseskefuld solsikkeolie
- 2 teskefulde karry
- 1 spiseskefuld soja
- 1 spiseskefuld sød chilisauce
- salt og friskkværnet peber
Grøntsager
- 1 lille broccoli - skåret i små buketter
- 3 gulerødder - i tynde stave
- 1 stort rødløg - i tynde både
- 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
- 2 spiseskefulde solsikkeolie
- 2 spiseskefulde soja
- 1 spiseskefuld sød chilisauce
- 2 deciliter vand - kogende
- 1 terning hønsebouillon
- 1 lime - friskpresset limesaft
Nudler
- 250 gram nudler - kommes i kogende vand i 4 minutter
Sådan gør du
- Til wok med kalkun starter du med, at gøre alle grøntsagerne klar som beskrevet. Rør også et par deciliter kogende vand og en bouillonterning sammen. Stil til side.
- Varm en wok op ved højeste varme og lad den blive varm. Du kan sagtens også bare bruge en stor pande.
- Kom kalkun i strimler i wokken og lad kalkunkødet brune godt af inden du tilsætter lidt olie. Steg kødet et par minutter.
- Kom så karry ved sammen med soja og sød chilisauce, og steg videre i et minuts tid mere mens kødet vendes rundt. Krydres med salt og peber og tages til side.
- Stil wokken tilbage på kogepladen, og kom nu alle grøntsagerne i sammen med lidt solsikkeolie. Steges et par minutter - stadig ved højeste varme. Vendes rundt undervejs.
- Hæld kogende vand over nudlerne i skålen så nudlerne er helt dækket. Rør rundt og lad nudlerne stå i ca. 4 minutter. Rør gerne et par gange undervejs.
- Tilbage til grøntsagerne, hvor du nu tilsætter soja og sød chilisauce. Vendes rundt sammen med lidt friskpresset limesaft.
- Kom afdryppede nudler i wokken sammen med kalkunkødet og bouillon. Vendes rundt og steges et halvt minuts tid mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så har du en lækker omgang wok med kalkun, karry og grøntsager, og den serveres straks.
Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men et stykke naanbrød passer altså fint til.
Peter Weingart
kan du ikke give en opskrift på wok med oksekød og kylling/kalkun
med bambuskud græænsager som ikke har har danske grønt i
og hvor man får ris til