• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Wok guide: Lynstegning i wok af både grønt og kød

Wok guide: Lynstegning i wok af både grønt og kød

wok guide
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. marts 2024 - Udgivet: 18. februar 2020

Denne wok guide viser, hvordan du bruger en wok til lynstegning på et elkomfur. En forklarende guide med billeder, og skrevet af en ekspert.

Da jeg første lærte at bruge en wok, boede jeg i Sichuan-provinsen i Kina. Vi havde et brændekomfur. Senere fik vi et gaskomfur. Det har taget mig en del år at tilpasse min madlavning til et elkomfur.

Den triste nyhed er at lynstegning aldrig kan blive lige så godt på et elkomfur sammenlignet med gaskomfur og brændekomfur. Derfor findes elkomfur stort set ikke i almindelige hjem i Kina.

Den gode nyhed er, at elkomfuret er nemt at håndtere og du kan komme til at lave rimelige gode retter på det. Med et elkomfur skal du anskaffe en tynd wok med en flad bund.

Mange af dem har en teflonbelægning, derfor skal du bruge værktøjer af enten plast, træ eller bambus. Jeg bruger spartel og ske i træ, når jeg lynsteger.

Wok guide

Inden du starter lynstegning i wok, er det en god ide at tage din røgalarm ned fra loftet. Hvis du har en emhætte, skal du tænde den, inden du begynder med lynstegning.

Kød lynsteges i en wok.

Som hovedregel skal du hælde 1-2 spiseskeer olie i wokken, inden du varmer op. Du indstiller kogepladen på den højeste varme.

Du skal ikke hælde alt i wokken på en gang, men følge opskriften nøje. Nogle gange skal du først lynstege en ingrediens, tage den op på en tallerken og gemme til senere brug. Du skal ikke lynstege for meget på en gang.

Hyppig omrøring under lynstegning er meget vigtigt. Når du går i gang med at lynstege, må du ikke gå fra wokken.

Din spartel skal være konstant i gang med omrøring, så grønsager og eventuel kød kommer lige meget i kontakt med varmen.

Lige så snart du er færdig med at lynstege, skal du slukke for kogepladen og hælde maden op på serverings-tallerkenen eller i en skål.

Du hælder ved at holde wokken med den ene hånd og spartlen med den anden hånd.

Efter lynstegning i wok hældes maden over i serveringsskåle.

Sluk emhætten. Luft ud, gerne med gennemtræk, og husk at opsætte din røgalarm igen.

Inden du sætter dig ned for at spise, er det en god ide at hælde noget vand i bunden af wokken så det, der sætter sig fast, kan løsne sig.

Sådan skal wokken vaskes

En wok må ikke komme i opvaskemaskinen. Når du skal vaske wokken, skal du bruge en spartel eller lignende til at skrabe den ren. Skyl godt efter med varmt vand.

Wok bliver vasket i håndvasken efter lynstegning i wok.

Når wokken er nogenlunde fri for brændt kød og grønt, skal du bruge en opvaskebørste til at børste wokken ren med varmt vand, både indeni og udenpå. Brug lidt opvaskemiddel.

Til sidst: Sæt wokken med bunden i vejret, så den kan tørre.

Wok med bunden i vejret for at tørre.

Opskrifter på lynstegning i wok

Ægte kinesisk ret: Bondemandens wokret

Stegte æg med ris i wok

Lynstegt kylling med spidskål og soya

Wok med kylling og grøntsager

Wok med mørbrad og broccoli

Denne wok guide er skrevet af Xinxin Ren Gudbjörnsson.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Nem marmorkage - skøn skærekage i form→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften
Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her