Wienerkylling er min twist på en elsket klassiker, og den kan hurtigt blive en favorit hjemme hos dig.
Vi taler selvfølgelig om den populære wienerschnitzel. Men hvor den laves med kalvekød, så er denne selvfølgelig med kylling. Der er paneret.
Wienerkyllingen er god til både børn og voksne, og retten er altså rimelig nem at tilberede.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
- Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs
- Wienerschnitzel af svinemørbrad
- Hjemmelavet kyllingeburger med paneret kylling
Opskrift

Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Til wienerkylling starter du med at skære 800 g kartofler ud i mindre stykker. Kom dem i en skål og vend sammen med lidt olivenolie, timian og salt. Bages ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft i ovnen.
- Imens banker du 4 kyllingebryst flade mellem to fryseposer på et skærebræt. De skal ikke smadres men blot bankes lidt ud.
- Kom hvedemel i en tallerken, pisk 2 æg sammen i en anden tallerken og hæld rasp i en tredje tallerken sammen med 2 tsk paprika.
- Dyp nu hvert stykke kylling i hvedemel, derefter sammenpisket æg og til sidst i rasp. Så er de paneret.
- Steg de panerede kyllingestykker i ca. 5 minutter på hver side på en pande med olivenolie. Du kan også stege dem i smør, eller i en blanding af smør og olie. Det er op til dig. Men der skal rigeligt med fedtstof til.
- De færdigstegte kyllingeschnitzler krydres med salt og friskkværnet peber.
- 600 g ærter koges 1 minut i letsaltet vand. Hæld vandet fra, kom koldt vand i og lad ærterne stå i et halvt minut, hvorefter de hældes i en sigte.
- 1 citron skæres i både/kvarte.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Wienerkylling serveres straks sammen med de stegte kartofler, ærter og med en citronbåd på toppen.
Dyppelse eller sovs kan være tomatketchup, mayo eller en hjemmelavet paprikasovs. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Kim
Din egen Jægersovs smager fremragende til.
Holger
Hej Kim
Ah ja, god ide - tak 🙂
Alt det bedste
Holger
Gert
Lækker opskrift det er hurtig at lave og så smager det bare rigtig godt.
I fortjener ros for gode opskrifter
Holger Rørby Madsen
Jeg håber du kan lide opskriften. Prøv den og skriv gerne hvad du synes om retten. På forhånd tak.