• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)

Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)

wienerkylling med stegte kartofler og ærter
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMS
Opdateret: 21. marts 2025 - Udgivet: 24. maj 2024

Min opskrift på wienerkylling med stegte kartofler og ærter. En variant af den klassiske kalveschnitzel fra Østrig, men her med kylling.

Oversigt over indhold
  • Min opskrift på wienerkylling med stegte kartofler og ærter. En variant af den klassiske kalveschnitzel fra Østrig, men her med kylling.
  • Opskrift på wienerkylling
  • Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Wienerkylling er min twist på en elsket klassiker, og den kan hurtigt blive en favorit hjemme hos dig.

Vi taler selvfølgelig om den populære wienerschnitzel. Men hvor den laves med kalvekød, så er denne selvfølgelig med kylling. Der er paneret.

Wienerkyllingen er god til både børn og voksne, og retten er altså rimelig nem at tilberede.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Hjemmelavet kyllingeburger med paneret kylling

Opskrift på wienerkylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 692
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Stegte kartofler
  • 800 g kartofler - i mindre stykker
  • olivenolie
  • timian - tørret
  • salt
Wienerkylling
  • 4 kyllingebryst
  • hvedemel
  • 2 æg
  • rasp
  • 2 tsk paprika
  • olivenolie - eller smør, til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Desuden
  • 600 g ærter - frosne eller friske
  • 1 citron - i kvarte, til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Til wienerkylling starter du med at skære 800 g kartofler ud i mindre stykker. Kom dem i en skål og vend sammen med lidt olivenolie, timian og salt. Bages ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft i ovnen.
  2. Imens banker du 4 kyllingebryst flade mellem to fryseposer på et skærebræt. De skal ikke smadres men blot bankes lidt ud.
  3. Kom hvedemel i en tallerken, pisk 2 æg sammen i en anden tallerken og hæld rasp i en tredje tallerken sammen med 2 tsk paprika.
  4. Dyp nu hvert stykke kylling i hvedemel, derefter sammenpisket æg og til sidst i rasp. Så er de paneret.
  5. Steg de panerede kyllingestykker i ca. 5 minutter på hver side på en pande med olivenolie. Du kan også stege dem i smør, eller i en blanding af smør og olie. Det er op til dig. Men der skal rigeligt med fedtstof til.
  6. De færdigstegte kyllingeschnitzler krydres med salt og friskkværnet peber.
  7. 600 g ærter koges 1 minut i letsaltet vand. Hæld vandet fra, kom koldt vand i og lad ærterne stå i et halvt minut, hvorefter de hældes i en sigte.
  8. 1 citron skæres i både/kvarte.

Næringsindhold

Kalorier: 692kcalKulhydrater: 80gProtein: 51gFedt: 19gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.03gKolesterol: 178mgNatrium: 409mgKalium: 1889mgKostfibre: 15gSukker: 12gVitamin A: 1398IUVitamin C: 119mgCalcium: 135mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Wienerkylling serveres straks sammen med de stegte kartofler, ærter og med en citronbåd på toppen.

Dyppelse eller sovs kan være tomatketchup, mayo eller en hjemmelavet paprikasovs. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kim

    maj 17, 2025 at 3:47 pm

    Din egen Jægersovs smager fremragende til.

    Svar
    • Holger

      maj 17, 2025 at 4:27 pm

      Hej Kim
      Ah ja, god ide - tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Gert

    maj 28, 2024 at 5:34 am

    Lækker opskrift det er hurtig at lave og så smager det bare rigtig godt.
    I fortjener ros for gode opskrifter

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen

    maj 24, 2024 at 10:36 am

    Jeg håber du kan lide opskriften. Prøv den og skriv gerne hvad du synes om retten. På forhånd tak.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required