Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)

Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)

wienerkylling med stegte kartofler og ærter
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailSMS

Min opskrift på wienerkylling med stegte kartofler og ærter. En variant af den klassiske kalveschnitzel fra Østrig, men her med kylling.

Indhold
  • Min opskrift på wienerkylling med stegte kartofler og ærter. En variant af den klassiske kalveschnitzel fra Østrig, men her med kylling.
  • Opskrift på wienerkylling
  • Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Wienerkylling er min twist på en elsket klassiker, og den kan hurtigt blive en favorit hjemme hos dig.

Vi taler selvfølgelig om den populære wienerschnitzel. Men hvor den laves med kalvekød, så er denne selvfølgelig med kylling. Der er paneret.

Wienerkyllingen er god til både børn og voksne, og retten er altså rimelig nem at tilberede.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Hjemmelavet kyllingeburger med paneret kylling

Opskrift på wienerkylling

Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Min opskrift på wienerkylling med stegte kartofler og ærter. En variant af den klassiske kalveschnitzel fra Østrig, men her med kylling.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Stegte kartofler
  • 800 g kartofler i mindre stykker
  • olivenolie
  • timian tørret
  • salt
Wienerkylling
  • 4 kyllingebryst
  • hvedemel
  • 2 æg
  • rasp
  • 2 tsk paprika
  • olivenolie eller smør, til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Desuden
  • 600 g ærter frosne eller friske
  • 1 citron i kvarte, til pynt

Fremgangsmåde

  1. Til wienerkylling starter du med at skære 800 g kartofler ud i mindre stykker. Kom dem i en skål og vend sammen med lidt olivenolie, timian og salt. Bages ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft i ovnen.
  2. Imens banker du 4 kyllingebryst flade mellem to fryseposer på et skærebræt. De skal ikke smadres men blot bankes lidt ud.
  3. Kom hvedemel i en tallerken, pisk 2 æg sammen i en anden tallerken og hæld rasp i en tredje tallerken sammen med 2 tsk paprika.
  4. Dyp nu hvert stykke kylling i hvedemel, derefter sammenpisket æg og til sidst i rasp. Så er de paneret.
  5. Steg de panerede kyllingestykker i ca. 5 minutter på hver side på en pande med olivenolie. Du kan også stege dem i smør, eller i en blanding af smør og olie. Det er op til dig. Men der skal rigeligt med fedtstof til.
  6. De færdigstegte kyllingeschnitzler krydres med salt og friskkværnet peber.
  7. 600 g ærter koges 1 minut i letsaltet vand. Hæld vandet fra, kom koldt vand i og lad ærterne stå i et halvt minut, hvorefter de hældes i en sigte.
  8. 1 citron skæres i både/kvarte.

Næringsindhold

Kalorier692kcalKulhydrater80gProtein51gFedt19gMættet fedt3gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.03gKolesterol178mgNatrium409mgKalium1889mgKostfibre15gSukker12gVitamin A1398IUVitamin C119mgCalcium135mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Wienerkylling serveres straks sammen med de stegte kartofler, ærter og med en citronbåd på toppen.

Dyppelse eller sovs kan være tomatketchup, mayo eller en hjemmelavet paprikasovs. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kim skriver

    maj 17, 2025 at 3:47 pm

    Din egen Jægersovs smager fremragende til.

    Svar
    • Holger skriver

      maj 17, 2025 at 4:27 pm

      Hej Kim
      Ah ja, god ide - tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Gert skriver

    maj 28, 2024 at 5:34 am

    Lækker opskrift det er hurtig at lave og så smager det bare rigtig godt.
    I fortjener ros for gode opskrifter

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen skriver

    maj 24, 2024 at 10:36 am

    Jeg håber du kan lide opskriften. Prøv den og skriv gerne hvad du synes om retten. På forhånd tak.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required