Her får du den bedste opskrift på klassisk wienerdej. Denne wienerbrødsdej er både nem og hurtig at lave, og du kan bruge den med det samme.
Wienerdej er utrolig besværlig at lave, og det tager også alt for lang tid.
Sådan hører jeg tit andre sige, når snakken går om hjemmelavet wienerbrød. Og det afholder nok mange fra at prøve selv.
Men faktisk er det ganske nemt at lave wienerbrødsdej derhjemme, og med denne opskrift er det heller ikke ret tidskrævende.
Det vigtige er, at man arbejder hurtigt med dejen, da den ikke må blive for varm.
Og et godt trick er også, at man ikke ælter gærdejen til wienerdejen for meget, for så bliver den mere besværlig at rulle ud.
Så saml dejen hurtigt, og smid den på køl. Så bankes og udrulles smørret, hvorefter du kan gå i gang med produktionen af din wienerdej.
Men hov? Skal wienerbrødsdej ikke på køl mellem hver udrulning? Nej, det behøver du ikke. Blot du håndterer dejen hurtigt, så kan du sagtens lave lækkert wienerbrød i et træk.
Og dermed tager det altså heller ikke så lang tid. Og om du ruller din wienerdej med smør eller rullemargarine, ja det er op til dig.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på wienerdej
Wienerdej
Ingredienser
- 100 g mælk - skal være kold mælk
- 20 g gær
- 20 g sukker
- 1 æg
- 225 g hvedemel
- 1 nip salt
Til udrulning
- 200 g smør - eller rullemargarine
Fremgangsmåde
- Kom kold mælk i en skål sammen med gær og sukker. Rør det hurtigt ud.
- Tilsæt derefter æg, som også røres ud.
- Så kommes hvedemel i sammen med et nip salt, og dejen røres sammen. Her skal du blot bruge en grydeske, og ikke røre dejen på en røremaskine, da dejen så bliver mere vanskelig at rulle ud.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den hurtigt i hånden. Bare lige så dejen er samlet, og ikke mere end det. Lægges på køl.
- Læg smør eller rullemargarine mellem to stykker bagepapir, og bank det let med en kagerulle. Rulles derefter ud til en kvadrat på ca. 20 gange 20 centimeter.
- Tag dejen ud af køleskabet, og rul det ud til et kvadrat på cirka 30 gange 30 centimeter. Husk godt med mel på bordet når du arbejder med wienerdej, da den ikke må hænge i og blive ødelagt!
- Læg smør eller rullemargarine på dejen, men på skrå. Fold derefter hjørnerne af dejen op over smørret, og tryk det let til.
- Vend din wienerdej om, og rul den ud til en rektangel på 60 gange 20 centimeter. Foldes sammen med den yderste tredjedel ind over den midterste tredjedel, som igen foldes over den sidste tredjedel. Nu har du igen et kvadrat på 20 gange 20 centimeter, og med tre lag dej og smør.
- Rul igen ud til 60 gange 20 centimeter, fold sammen, og gentag en sidste gang. Så du nu har 27 lag wienerdej - 3 gange 3 gange 3. Og et stykke wienerbrødsdej på 20 gange 20 centimeter. Lægges straks på køl.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Nu kan du bruge din wienerdej til at lave lækkert wienerbrød.
Eller opbevar det på køl indtil det skal anvendes.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Majken
Lyder faktisk nemt 🙂
Men hvor længe på køl når den er lagt nok gange sammen og rullet ? Og hvad bages den på ? Og kommes i osv …. 🙂