• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Wienerdej (nem opskrift på wienerbrødsdej)

Wienerdej (nem opskrift på wienerbrødsdej)

billederesultat for wienerdej
4.9 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
136
SHARES
FacebookMessenger136PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. oktober 2024 - Udgivet: 27. december 2020

Wienerdej er utrolig besværlig at lave, og det tager også alt for lang tid.

Sådan hører jeg tit andre sige, når snakken går om hjemmelavet wienerbrød. Og det afholder nok mange fra at prøve selv.

Men faktisk er det ganske nemt at lave wienerbrødsdej derhjemme, og med denne opskrift er det heller ikke ret tidskrævende.

Det vigtige er, at man arbejder hurtigt med dejen, da den ikke må blive for varm.

Og et godt trick er også, at man ikke ælter gærdejen til wienerdejen for meget, for så bliver den mere besværlig at rulle ud.

Så saml dejen hurtigt, og smid den på køl. Så bankes og udrulles smørret, hvorefter du kan gå i gang med produktionen af din wienerdej.

Men hov? Skal wienerbrødsdej ikke på køl mellem hver udrulning? Nej, det behøver du ikke. Blot du håndterer dejen hurtigt, så kan du sagtens lave lækkert wienerbrød i et træk.

Og dermed tager det altså heller ikke så lang tid. Og om du ruller din wienerdej med smør eller rullemargarine, ja det er op til dig.

Se også disse opskrifter:

  • Spandauer
  • De bedste tebirkes
  • Københavnerbirkes

Opskrift

billederesultat for wienerdej
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Wienerdej

4.90 fra 19 stemmer
Her får du den bedste opskrift på klassisk wienerdej. Denne wienerbrødsdej er både nem og hurtig at lave, og du kan bruge den med det samme.
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 618
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 100 g mælk - skal være kold mælk
  • 20 g gær
  • 20 g sukker
  • 1 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1 nip salt
Til udrulning
  • 200 g smør - eller rullemargarine

Fremgangsmåde
 

  1. Kom kold mælk i en skål sammen med gær og sukker. Rør det hurtigt ud.
  2. Tilsæt derefter æg, som også røres ud.
  3. Så kommes hvedemel i sammen med et nip salt, og dejen røres sammen. Her skal du blot bruge en grydeske, og ikke røre dejen på en røremaskine, da dejen så bliver mere vanskelig at rulle ud.
  4. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den hurtigt i hånden. Bare lige så dejen er samlet, og ikke mere end det. Lægges på køl.
  5. Læg smør eller rullemargarine mellem to stykker bagepapir, og bank det let med en kagerulle. Rulles derefter ud til en kvadrat på ca. 20 gange 20 centimeter.
  6. Tag dejen ud af køleskabet, og rul det ud til et kvadrat på cirka 30 gange 30 centimeter. Husk godt med mel på bordet når du arbejder med wienerdej, da den ikke må hænge i og blive ødelagt!
  7. Læg smør eller rullemargarine på dejen, men på skrå. Fold derefter hjørnerne af dejen op over smørret, og tryk det let til.
    udrulning af wienerdej
  8. Vend din wienerdej om, og rul den ud til en rektangel på 60 gange 20 centimeter. Foldes sammen med den yderste tredjedel ind over den midterste tredjedel, som igen foldes over den sidste tredjedel. Nu har du igen et kvadrat på 20 gange 20 centimeter, og med tre lag dej og smør.
  9. Rul igen ud til 60 gange 20 centimeter, fold sammen, og gentag en sidste gang. Så du nu har 27 lag wienerdej - 3 gange 3 gange 3. Og et stykke wienerbrødsdej på 20 gange 20 centimeter. Lægges straks på køl.
    færdigrullet wienerdej

Næringsindhold

Kalorier: 618kcalKulhydrater: 50gProtein: 9gFedt: 43gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 2gKolesterol: 151mgNatrium: 446mgKalium: 155mgKostfibre: 2gSukker: 6gVitamin A: 1349IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 58mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Nu kan du bruge din wienerdej til at lave lækkert wienerbrød.

Eller opbevar det på køl indtil det skal anvendes.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Majken

    januar 22, 2025 at 8:27 pm

    Lyder faktisk nemt 🙂
    Men hvor længe på køl når den er lagt nok gange sammen og rullet ? Og hvad bages den på ? Og kommes i osv …. 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller→ Se opskriften
Billede af asiatisk nakkefilet.
Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)→ Se opskriften
æblemuffins
Svampede æblemuffins med kanel→ Se opskriften
sprøde kartofler i fad
Sprøde kartofler i fad med krydderurter→ Se opskriften
perlebygsalat med æble og avocado
Perlebygsalat→ Se opskriften
mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required