• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Wienerboller med lækkert fyld

Wienerboller med lækkert fyld

wienerboller
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailSMSSubscribe

En nem opskrift på wienerboller, der fyldes med en lækker kagecreme. Wienerbollerne er meget nemme at lave, og minder lidt om fastelavnsboller.

Her får du min opskrift på de lækre wienerboller, der smager fantastisk godt. Og så er de altså nemme at bage.

Ønsker du andet fyld end kagecreme, kan du røre 75 gram smør sammen med 75 gram marcipan og 75 gram sukker.

Så har du en skøn remonce til wienerbollerne.

Opskriften giver ni wienerboller med fyld. Se også min opskrift på bløde boller.

Se også disse opskrifter:

  • Gammeldags fastelavnsboller
  • Åbne cremeboller
  • Fastelavnsboller med kærnemælk

Opskrift på wienerboller

wienerboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Wienerboller

5 fra 3 stemmer
En nem opskrift på wienerboller, der fyldes med en lækker kagecreme. Wienerbollerne er meget nemme at lave, og minder lidt om fastelavnsboller.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hævetid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 9 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 æg
  • 25 g gær
  • 25 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør - koldt
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 9 tsk kagecreme
Til pynt
  • 1 æg
  • Lidt mælk
  • flormelis
  • vand
  • krymmel

Fremgangsmåde
 

  1. Lav kagecreme som anvist i linket eller i video, og køl cremen af.
  2. Kom et æg i lille skål, og smuldr gæren. Tilsæt også sukker og rør det godt sammen, så gæren er rørt helt ud.
  3. Kom det i skålen til din røremaskine og sæt dejkrogen på.
  4. Tilsæt hvedemel, koldt smør i små tern og lidt kardemomme. Er du ikke så glad for kardemomme, kan den udelades.
  5. Ælt nu dejen godt sammen ved middel hastighed i cirka fem minutter.
  6. Tag dejen ud på køkkenbordet, og virk den hurtigt op. Lægges i en skål og stilles i køleskabet i 15 minutter.
  7. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  8. Rul dejen ud til et kvadrat på 30 gange 30 centimeter. Husk mel nok på bordet, så dejen ikke hænger ved. Deles i ni lige store firkanter (3 gange 3).
  9. Læg en teskefuld creme på midten af hver firkant, og fold enderne op over cremen. Luk helt sammen og læg dine wienerboller med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Fortsæt på samme måde med alle wienerbollerne.
  10. Nu hæver bollerne med fyld i 30 minutter, hvorefter de pensles med lidt sammenpisket æg og mælk.
  11. Bages ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft, og køles af.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De afkølede wienerboller pyntes med glasur og krymmel, hvorefter de er klar til servering.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required