Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Viden om mad › Bageskole: At virke brød op - nem guide med video!

Bageskole: At virke brød op - nem guide med video!

virke brød op
Del gerne:
39
SHARES
FacebookMessenger39PinterestEmailSMS
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 22. oktober 2023

Her kan du nemt lære at virke brød op, som er en metode bagerne bruger til at stramme overfladen op på brødet. Metoden giver dig et mere luftigt brød.

Hvad er at virke brød op?

Måske har du hørt udtrykket, og undret dig over hvad det præcist er der sker, når man virker dejen op. Og hvordan man gør.

Har får du den simple forklaring på hvad opvirkning af brød gør, og i videoen kan du se hvordan du selv skal gøre det. Det er nemlig slet ikke så svært, når man bare lige ved det.

Oversigt over indhold
  • Her kan du nemt lære at virke brød op, som er en metode bagerne bruger til at stramme overfladen op på brødet. Metoden giver dig et mere luftigt brød.
  • Virke brød op
  • Anvendelse
  • Kommentarer

Virke brød op

At virke brød op er et udtryk fra bagerierne, og altså et fagudtryk.

Udtrykket at virke op betyder, at man strammer dejen op inden det hæver. Så det er altså noget du gør inden dejen stilles til hævning.

Kort fortalt betyder det, at man vender siderne på dejen ind under midten, og derved opstrammes overfladen.

Det gør, at overfladen bliver glat og fast, men det medfører også flere lag gluten i dit færdigbagte brød.

Det betyder igen, at du får et mere luftigt brød. Så derfor er det en god idé at virke dejen op inden du hæver den.

I videoen her viser bagersvend Morten Jønsson fra bageriet John's Kagehus på Amager hvordan du skal virke brød op.

Det ser jo nemt ud når bageren gør, men du kan faktisk sagtens selv lære det.

Anvendelse

Du bruger blandt andet metoden når du bager de lækre rundstykker, men også til boller og franskbrød. Plus mange andre brød.

Og fordelen er altså blandt andet, at det færdige brød er mere luftigt, så jeg vil bestemt anbefale dig at bruge metoden når du bager brød.

Der findes i øvrigt også andre måder at gøre det på, herunder at virke dejen op på langs, men den viste her synes jeg altid fungerer bedst.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 23, 2024 at 9:40 am

    Tak fordi du bruger Madens Verden. Hvor nyttig er denne artikel for dig?

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.