Indhold
Vindruesaft - sådan laver du det lækre saftevand
Fremgangsmåde
- Pil alle druerne fra stilkene og skyl vindruerne godt igennem uden at mase dem.
- Hæld vand i en gryde, tilsæt druerne og bring indholdet i kog.
- Når druerne begynder at safte og der er bobler på overfladen, skruer du lidt ned og lader indholdet simre, så saften frigives. Brug eventuelt en ske til at mase druerne med. Lad det simre i ti minutter.
- Nu skal durer og most hældes gennem et klæde - jeg bruger gerne et viskestykke uden skyllemiddel. Lad saften løbe ned i en skål gennem klædet, der er placeret i en si, når det begynder at gå trægt, kan du mose med en ske.
- Mål saften op. Jeg får ca. to liter, men det afhænger af druernes saftighed osv. Derfor er der heller ikke angivet en specifik mængde druer.
- Hæld sukker og citronsyre i saften og hæld saften tilbage i gryden. Bring i kog og lad saften simre ti minutters tid. Smag til undervejs. Hvis du har syrlige druer, skal der formentlig mere sukker i.
- Vask og skold flasker. Ryst til sidst Atamon i flaskerne, så det kommer godt rundt.
- Hæld saften på flasker og glæd dig til et godt glas. Vindruesaft skal fortyndes med vand i målestoksforholdet 1:3.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på hjemmelavet vindruesaft
Vindruesaft er en rigtig fin saftevand med en frisk smag. Saften kan både laves på egen avl og købte druer.
Dog skal du være opmærksom på kun at bruge økologiske vindruer, da de konventionelt dyrkede ofte har et højt indhold af sprøjtegift.
Det slipper du helt for, når druerne er økologiske. Ja, det gælder sådan set alle slags frugter og grøntsager.
Jeg har ikke angivet præcis mængde druer, da det er svært at vide hvor søde eller syrlige, dine druer er, men tommelfingerreglen er 400 gram sukker pr. liter saft.
Tips
Dette saftevand skal fortyndes med vand i målestoksforholdet 1:3 - eller 1:4 hvis du foretrækker en mere tynd saft.
Hvis du laver saften med købte druer, skal du sørge for at købe økologiske vindruer.
Du kan lave gele af noget af saften. Her skal du blot beholde et par deciliter saft og kog det op med geleringspulver og sukker.
Du kan læse hvordan på alle pakkerne med geleringspulver.
Se flere opskrifter her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Majken skriver
Hej
Super lækker opskrift, tak for den.
Lige et spørgsmål: hvorfor kommer du citronsyre i efter at skallen er siet fra? Er citronsyren ikke med til at hive farven ud af druerne?
Tænker bare at det i så fald vil give en mørkere saft?
Håber du kan hjælpe?
Hilsen Majken
Mette Segerlund skriver
Hvor lang er holdbarhed ?
Lilli Gaardsted skriver
Jeg har en masse vindruer i mit drivhus, og nu vil jeg gerne lave noget saft. Hvor meget sukker skal jeg bruge pr kilo druer.
Gitte Kristensen skriver
Kan man bruge frosne vindruer?
Ellinor skriver
Hvor lang er holdbarheden på det? Skal det opbevares på køl, eller kan det stå i fx en kælder?
Ebbe Ravnsted-Larsen skriver
Det er en super opskrift - mange tak. Vi gav den 1 kg. sukker til 5 liter saft. Vi brugte en saftkoger en såkaldt Tutti - Frutti koger og fik en dejlig høst af egne vindruer.
Marianne Hinnerskov skriver
Super fin info…alt er med…ingen gætterier.
Tusinde tak Karen, man får den skønneste saft.
Karen Seneca skriver
Hej Marianne
Tak for de pæne ord. Jeg er glad for, at du også kan lide saften.
God dag fra Karen
Rikke skriver
Hvor mange liter er 'en spand'?
Malene skriver
Det kunne jeg også godt tænke mig at vide?🤷♀️
Maj-britt Petersen skriver
Hvad gør man hvis ens hjemmelavede vindruesaft giver sig til at gære, og kan man så stadigvæk risikere at drikke denne? Hvordan stopper man gæringen og hvorfor sker dette?
Niels skriver
Hvis saften har været over 40 grader, er gæren slået ihjel.