• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drikkevarer › Vindruesaft - sådan laver du det lækre saftevand

Vindruesaft - sådan laver du det lækre saftevand

Hjemmelavet vindruesaft
4.3 fra 30 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
129
SHARES
FacebookMessenger129PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. september 2022 - Udgivet:  27. september 2021

Indhold

  1. Vindruesaft har en fin smag, og det bedste er, at alle kan lave den. Se opskriften på hjemmelavet druesaft, som kan laves uden saftpresser.
  2. Opskrift på hjemmelavet vindruesaft
  3. Vindruesaft - sådan laver du det lækre saftevand
  4. Tips

Vindruesaft har en fin smag, og det bedste er, at alle kan lave den. Se opskriften på hjemmelavet druesaft, som kan laves uden saftpresser.

Vindruesaft er en rigtig fin saftevand med en frisk smag. Saften kan både laves på egen avl og købte druer.

Dog skal du være opmærksom på kun at bruge økologiske druer, da de konventionelt dyrkede ofte har et højt indhold af sprøjtegift.

Det slipper du helt for, når druerne er økologiske. Ja, det gælder sådan set alle slags frugter og grøntsager.

Jeg har ikke angivet præcis mængde druer, da det er svært at vide hvor søde eller syrlige, dine druer er, men tommelfingerreglen er 400 gram sukker pr. liter saft.

Opskrift på hjemmelavet vindruesaft

Hjemmelavet vindruesaft
Karen SenecaKaren Seneca

Vindruesaft - sådan laver du det lækre saftevand

4.34 fra 30 stemmer
Vindruesaft har en fin smag, og det bedste er, at alle kan lave den. Se opskriften på hjemmelavet druesaft, som kan laves uden saftpresser.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 2 liter
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Kalorier: 1570
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 spand druer
  • 2 dl vand
  • 800 g sukker
  • 4 tsk citronsyre
  • Atamon

Fremgangsmåde
 

  1. Pil alle druerne fra stilkene og skyl vindruerne godt igennem uden at mase dem.
  2. Hæld vand i en gryde, tilsæt druerne og bring indholdet i kog.
  3. Når druerne begynder at safte og der er bobler på overfladen, skruer du lidt ned og lader indholdet simre, så saften frigives. Brug eventuelt en ske til at mase druerne med. Lad det simre i ti minutter.
  4. Nu skal durer og most hældes gennem et klæde - jeg bruger gerne et viskestykke uden skyllemiddel. Lad saften løbe ned i en skål gennem klædet, der er placeret i en si, når det begynder at gå trægt, kan du mose med en ske.
  5. Mål saften op. Jeg får ca. to liter, men det afhænger af druernes saftighed osv. Derfor er der heller ikke angivet en specifik mængde druer.
  6. Hæld sukker og citronsyre i saften og hæld saften tilbage i gryden. Bring i kog og lad saften simre ti minutters tid. Smag til undervejs. Hvis du har syrlige druer, skal der formentlig mere sukker i.
  7. Vask og skold flasker. Ryst til sidst Atamon i flaskerne, så det kommer godt rundt.
  8. Hæld saften på flasker og glæd dig til et godt glas. Vindruesaft skal fortyndes med vand i målestoksforholdet 1:3.

Næringsindhold

Kalorier: 1570kcalKulhydrater: 398gProtein: 0.01gFedt: 1gNatrium: 9mgKalium: 9mgKostfibre: 0.01gSukker: 399gVitamin A: 0.3IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 7mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Dette saftevand skal fortyndes med vand i målestoksforholdet 1:3 - eller 1:4 hvis du foretrækker en mere tynd saft.

Hvis du laver saften med købte druer, skal du sørge for at købe økologiske vindruer.

Du kan lave gele af noget af saften. Her skal du blot beholde et par deciliter saft og kog det op med geleringspulver og sukker.

Du kan læse hvordan på alle pakkerne med geleringspulver.

Se flere opskrifter her:

  • Sådan laver du hjemmelavet juice
  • Mirabellesaft - brug havens frugt
  • Lækker orangeade
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Kristensen

    september 11, 2024 at 12:47 pm

    Kan man bruge frosne vindruer?

    Svar
  2. Ellinor

    august 13, 2024 at 12:11 pm

    Hvor lang er holdbarheden på det? Skal det opbevares på køl, eller kan det stå i fx en kælder?

    Svar
  3. Ebbe Ravnsted-Larsen

    oktober 15, 2023 at 4:46 pm

    Det er en super opskrift - mange tak. Vi gav den 1 kg. sukker til 5 liter saft. Vi brugte en saftkoger en såkaldt Tutti - Frutti koger og fik en dejlig høst af egne vindruer.

    Svar
  4. Marianne Hinnerskov

    september 27, 2022 at 6:03 pm

    Super fin info…alt er med…ingen gætterier.
    Tusinde tak Karen, man får den skønneste saft.

    Svar
    • Karen Seneca

      september 28, 2022 at 10:18 am

      Hej Marianne
      Tak for de pæne ord. Jeg er glad for, at du også kan lide saften.
      God dag fra Karen

      Svar
  5. Rikke

    september 20, 2022 at 3:58 pm

    Hvor mange liter er 'en spand'?

    Svar
    • Malene

      juli 01, 2024 at 11:40 am

      Det kunne jeg også godt tænke mig at vide?🤷‍♀️

      Svar
  6. Maj-britt Petersen

    september 04, 2022 at 3:24 pm

    Hvad gør man hvis ens hjemmelavede vindruesaft giver sig til at gære, og kan man så stadigvæk risikere at drikke denne? Hvordan stopper man gæringen og hvorfor sker dette?

    Svar
    • Niels

      september 19, 2022 at 9:56 pm

      Hvis saften har været over 40 grader, er gæren slået ihjel.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required