• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

vildtragout
Vildtragout er en lækker gryderet, der laves med ter af blandt andet rådyr eller krondyr. Foto: iStock.com/Veronika Kovalenko.

Opdateret:  16. januar 2024 - Udgivet:  11. november 2020

Del gerne:
214
SHARES
FacebookMessenger214PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en god opskrift på vildtragout med bla. bacon, svampe og fløde. Gryderetten kan eks. laves med kød fra rådyr eller krondyr.
  2. Opskrift på vildtragout
  3. Vildtragout
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Relaterede opskrifter
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på vildtragout med bla. bacon, svampe og fløde. Gryderetten kan eks. laves med kød fra rådyr eller krondyr.

Vildtragout er en skøn gryderet, der smager fantastisk godt.

Ragout med vildt er lækker vintermad, og du kan lave gryderetten med eks. rådyr eller krondyr, der er skåret i mindre tern.

Jo større tern, jo længere kogetid.

Opskrift på vildtragout

vildtragout

Vildtragout

Her får du en god opskrift på vildtragout med bla. bacon, svampe og fløde. Gryderetten kan eks. laves med kød fra rådyr eller krondyr.
Bedømmelse
4.7 fra 83 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Madens Verden

Ingredienser

  • 400 g vildtkød - i tern, evt. rådyr eller krondyr,
  • 1 stort løg - i tern
  • 3 fed hvidløg - knust og finthakket
  • 10 enebær - knuste
  • 2 spsk hvedemel
  • 2½ dl rødvin
  • 2 laurbærblade
  • 1 pakke bacon - i tern
  • 1 kvist timian
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 dl vand
  • 250 g svampe - blandede, rengjorte og skåret i mindre stykker
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • smør - + olie til stegning
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Varm smør og olie op i en gryde og brun kødet ad et par omgange, til det får en flot brun farve, kom det op på en tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom bacon i gryden og svits til det får farve.
  • Tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at blive gyldent. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid under omrøring.
  • Drys melet over og rør det godt rundt, til løg og bacon har opsuget det.
  • Hæld rødvin ved og rør godt, så evt. klumper røres ud.
  • Tilsæt sennep og vand, rør det godt ud i blandingen.
  • Kom så enebær, timian og laurbær ved.
  • Kom kødet tilbage i gryden og lad det simre i ca. 20 minutter eller indtil kødet er mørt. Du kan med fordel lade din vildtragout simre i endnu længere tid.
  • Svits imens de rengjorte svampe i lidt smør på en pande eller i en gryde, til de bliver gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Efter de 20 minutter, hældes fløde i vildtragouten og svampene kommes også i, lad det simre i endnu ca. 10-15 minutter.
  • Smag til og så er det klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
250
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige vildtragout kan også smages til med lidt gastrik - og den serveres med rodfrugtmos. En lækker vinterret.

Relaterede opskrifter

Paprikagryde - hele familiens livret til aftensmad

Gullasch med kartoffelmos - bedste opskrift med billeder

Mørbradgryde

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Prip Mogensen

    november 07, 2024 at 9:35 pm

    En meget lækker ret - kan virkelig anbefales

    Svar
  2. Jytte

    juni 15, 2024 at 10:21 pm

    tosset god

    Svar
  3. Anker

    juni 11, 2024 at 6:09 am

    God

    Svar
  4. Per Hjorth Hansen

    maj 28, 2024 at 6:20 pm

    Kan man anvende hjerte og mørbrad fra rådyret til denne ret

    Svar
  5. Kim Kure Jensen

    maj 23, 2024 at 7:00 pm

    Kongeret

    Svar
    • Gitte Bekker

      januar 07, 2025 at 12:32 pm

      Kan man bruge vildsvinekød til denne ret?

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        januar 07, 2025 at 2:13 pm

        Hej Gitte
        Ja, det vil jeg da sagtens mene du kan. God fornøjelse 🙂
        Alt det bedste
        Holger

  6. Knud Erik Bertelsen

    april 14, 2024 at 8:12 am

    Er den fryseegnet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 14, 2024 at 8:30 am

      Hej Knud Erik
      Ja, vildtragout kan sagtens fryses.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Lena Brohus

    januar 16, 2024 at 11:49 am

    Hvor mange mennesker er opskriften beregnet til ?

    Svar
  8. lykke Mortensen

    september 16, 2023 at 4:05 pm

    Hej. Tak for dine gode opskrifter.
    Jeg vil bruge opskriften på vildtgryde af krondyr til min søns 30 års fødelsdag. Tror du det kan være en god ide at fryse retten ned inden, evt uden champignon og så lune den på dagen?
    Mvh

    Svar
  9. Helge Bendixen Hokland

    november 25, 2021 at 1:13 am

    Hej Holger. En meget lækker og velsmagende ret, som jeg har lavet, (med Gastrik), både med hjorte kød og rensdyr kød. Som herboende nordmand, så er det sidste et "hit"!
    Kan du sige hvordan kartoflerne i store stykker i fadet på billedet er lavet? Det ligner noget min mormor lavede, men har aldrig fundet ud af hvordan de laves. Tak!
    Hilsen HelgeH

    Svar
  10. Per Øxenholt

    oktober 18, 2021 at 7:23 pm

    Ok opskrift men koge/ simretid er alt for lidt, for at kødet bliver lækker mør skal det simre 1-2 timer. Dicon sennep passer ikke i retten.

    Svar
    • Tana Kretzchmer

      september 10, 2022 at 10:53 pm

      Enig, ingen sennep, til gengæld tilsætter jeg tyttebær og ribsgelé/æblegele 🙂

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required