Vildtragout
Ingredienser
- 400 g vildtkød i tern, evt. rådyr eller krondyr,
- 1 stort løg i tern
- 3 fed hvidløg knust og finthakket
- 10 enebær knuste
- 2 spsk hvedemel
- 2½ dl rødvin
- 2 laurbærblade
- 150 g bacon i tern
- 1 kvist timian
- 1 spsk dijonsennep
- 1 dl vand
- 250 g svampe blandede, rengjorte og skåret i mindre stykker
- 1 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- smør + olie til stegning
Fremgangsmåde
- Varm smør og olie op i en gryde og brun kødet ad et par omgange, til det får en flot brun farve, kom det op på en tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom bacon i gryden og svits til det får farve.
- Tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at blive gyldent. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid under omrøring.
- Drys melet over og rør det godt rundt, til løg og bacon har opsuget det.
- Hæld rødvin ved og rør godt, så evt. klumper røres ud.
- Tilsæt sennep og vand, rør det godt ud i blandingen.
- Kom så enebær, timian og laurbær ved.
- Kom kødet tilbage i gryden og lad det simre i ca. 20 minutter eller indtil kødet er mørt. Du kan med fordel lade din vildtragout simre i endnu længere tid.
- Svits imens de rengjorte svampe i lidt smør på en pande eller i en gryde, til de bliver gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Efter de 20 minutter, hældes fløde i vildtragouten og svampene kommes også i, lad det simre i endnu ca. 10-15 minutter.
- Smag til og så er det klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på vildtragout
Vildtragout er en skøn gryderet, der smager fantastisk godt.
Ragout med vildt er lækker vintermad, og du kan lave gryderetten med eks. rådyr eller krondyr, der er skåret i mindre tern.
Jo større tern, jo længere kogetid.
Tips
Den færdige vildtragout kan også smages til med lidt gastrik - og den serveres med rodfrugtmos. En lækker vinterret.
Se flere opskrifter:
Paprikagryde - hele familiens livret til aftensmad
Gullasch med kartoffelmos - bedste opskrift med billeder
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Susanne Prip Mogensen skriver
En meget lækker ret - kan virkelig anbefales
Jytte skriver
tosset god
Anker skriver
God
Per Hjorth Hansen skriver
Kan man anvende hjerte og mørbrad fra rådyret til denne ret
Kim Kure Jensen skriver
Kongeret
Gitte Bekker skriver
Kan man bruge vildsvinekød til denne ret?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Gitte
Ja, det vil jeg da sagtens mene du kan. God fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger
Knud Erik Bertelsen skriver
Er den fryseegnet?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Knud Erik
Ja, vildtragout kan sagtens fryses.
Alt det bedste
Holger
Lena Brohus skriver
Hvor mange mennesker er opskriften beregnet til ?
lykke Mortensen skriver
Hej. Tak for dine gode opskrifter.
Jeg vil bruge opskriften på vildtgryde af krondyr til min søns 30 års fødelsdag. Tror du det kan være en god ide at fryse retten ned inden, evt uden champignon og så lune den på dagen?
Mvh
Helge Bendixen Hokland skriver
Hej Holger. En meget lækker og velsmagende ret, som jeg har lavet, (med Gastrik), både med hjorte kød og rensdyr kød. Som herboende nordmand, så er det sidste et "hit"!
Kan du sige hvordan kartoflerne i store stykker i fadet på billedet er lavet? Det ligner noget min mormor lavede, men har aldrig fundet ud af hvordan de laves. Tak!
Hilsen HelgeH
Per Øxenholt skriver
Ok opskrift men koge/ simretid er alt for lidt, for at kødet bliver lækker mør skal det simre 1-2 timer. Dicon sennep passer ikke i retten.
Tana Kretzchmer skriver
Enig, ingen sennep, til gengæld tilsætter jeg tyttebær og ribsgelé/æblegele 🙂