• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

vildtragout
4.7 fra 83 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
221
SHARES
FacebookMessenger221PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  16. januar 2024 - Udgivet:  11. november 2020

Her får du en god opskrift på vildtragout med bla. bacon, svampe og fløde. Gryderetten kan eks. laves med kød fra rådyr eller krondyr.

Vildtragout er en skøn gryderet, der smager fantastisk godt.

Ragout med vildt er lækker vintermad, og du kan lave gryderetten med eks. rådyr eller krondyr, der er skåret i mindre tern.

Jo større tern, jo længere kogetid.

Opskrift på vildtragout

vildtragout
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Vildtragout

4.67 fra 83 stemmer
Her får du en god opskrift på vildtragout med bla. bacon, svampe og fløde. Gryderetten kan eks. laves med kød fra rådyr eller krondyr.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g vildtkød - i tern, evt. rådyr eller krondyr,
  • 1 stort løg - i tern
  • 3 fed hvidløg - knust og finthakket
  • 10 enebær - knuste
  • 2 spsk hvedemel
  • 2½ dl rødvin
  • 2 laurbærblade
  • 1 pakke bacon - i tern
  • 1 kvist timian
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 dl vand
  • 250 g svampe - blandede, rengjorte og skåret i mindre stykker
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • smør - + olie til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Varm smør og olie op i en gryde og brun kødet ad et par omgange, til det får en flot brun farve, kom det op på en tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber.
  2. Kom bacon i gryden og svits til det får farve.
  3. Tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at blive gyldent. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid under omrøring.
  4. Drys melet over og rør det godt rundt, til løg og bacon har opsuget det.
  5. Hæld rødvin ved og rør godt, så evt. klumper røres ud.
  6. Tilsæt sennep og vand, rør det godt ud i blandingen.
  7. Kom så enebær, timian og laurbær ved.
  8. Kom kødet tilbage i gryden og lad det simre i ca. 20 minutter eller indtil kødet er mørt. Du kan med fordel lade din vildtragout simre i endnu længere tid.
  9. Svits imens de rengjorte svampe i lidt smør på en pande eller i en gryde, til de bliver gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber.
  10. Efter de 20 minutter, hældes fløde i vildtragouten og svampene kommes også i, lad det simre i endnu ca. 10-15 minutter.
  11. Smag til og så er det klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige vildtragout kan også smages til med lidt gastrik - og den serveres med rodfrugtmos. En lækker vinterret.

Relaterede opskrifter

Paprikagryde - hele familiens livret til aftensmad

Gullasch med kartoffelmos - bedste opskrift med billeder

Mørbradgryde

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Prip Mogensen

    november 07, 2024 at 9:35 pm

    En meget lækker ret - kan virkelig anbefales

    Svar
  2. Jytte

    juni 15, 2024 at 10:21 pm

    tosset god

    Svar
  3. Anker

    juni 11, 2024 at 6:09 am

    God

    Svar
  4. Per Hjorth Hansen

    maj 28, 2024 at 6:20 pm

    Kan man anvende hjerte og mørbrad fra rådyret til denne ret

    Svar
  5. Kim Kure Jensen

    maj 23, 2024 at 7:00 pm

    Kongeret

    Svar
    • Gitte Bekker

      januar 07, 2025 at 12:32 pm

      Kan man bruge vildsvinekød til denne ret?

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        januar 07, 2025 at 2:13 pm

        Hej Gitte
        Ja, det vil jeg da sagtens mene du kan. God fornøjelse 🙂
        Alt det bedste
        Holger

  6. Knud Erik Bertelsen

    april 14, 2024 at 8:12 am

    Er den fryseegnet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 14, 2024 at 8:30 am

      Hej Knud Erik
      Ja, vildtragout kan sagtens fryses.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Lena Brohus

    januar 16, 2024 at 11:49 am

    Hvor mange mennesker er opskriften beregnet til ?

    Svar
  8. lykke Mortensen

    september 16, 2023 at 4:05 pm

    Hej. Tak for dine gode opskrifter.
    Jeg vil bruge opskriften på vildtgryde af krondyr til min søns 30 års fødelsdag. Tror du det kan være en god ide at fryse retten ned inden, evt uden champignon og så lune den på dagen?
    Mvh

    Svar
  9. Helge Bendixen Hokland

    november 25, 2021 at 1:13 am

    Hej Holger. En meget lækker og velsmagende ret, som jeg har lavet, (med Gastrik), både med hjorte kød og rensdyr kød. Som herboende nordmand, så er det sidste et "hit"!
    Kan du sige hvordan kartoflerne i store stykker i fadet på billedet er lavet? Det ligner noget min mormor lavede, men har aldrig fundet ud af hvordan de laves. Tak!
    Hilsen HelgeH

    Svar
  10. Per Øxenholt

    oktober 18, 2021 at 7:23 pm

    Ok opskrift men koge/ simretid er alt for lidt, for at kødet bliver lækker mør skal det simre 1-2 timer. Dicon sennep passer ikke i retten.

    Svar
    • Tana Kretzchmer

      september 10, 2022 at 10:53 pm

      Enig, ingen sennep, til gengæld tilsætter jeg tyttebær og ribsgelé/æblegele 🙂

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required