Her får du en god opskrift på vildtragout med bla. bacon, svampe og fløde. Gryderetten kan eks. laves med kød fra rådyr eller krondyr.
Vildtragout er en skøn gryderet, der smager fantastisk godt.
Ragout med vildt er lækker vintermad, og du kan lave gryderetten med eks. rådyr eller krondyr, der er skåret i mindre tern.
Jo større tern, jo længere kogetid.
Opskrift på vildtragout
Vildtragout
Ingredienser
- 400 g vildtkød - i tern, evt. rådyr eller krondyr,
- 1 stort løg - i tern
- 3 fed hvidløg - knust og finthakket
- 10 enebær - knuste
- 2 spsk hvedemel
- 2½ dl rødvin
- 2 laurbærblade
- 1 pakke bacon - i tern
- 1 kvist timian
- 1 spsk dijonsennep
- 1 dl vand
- 250 g svampe - blandede, rengjorte og skåret i mindre stykker
- 1 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- smør - + olie til stegning
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Varm smør og olie op i en gryde og brun kødet ad et par omgange, til det får en flot brun farve, kom det op på en tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom bacon i gryden og svits til det får farve.
- Tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at blive gyldent. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid under omrøring.
- Drys melet over og rør det godt rundt, til løg og bacon har opsuget det.
- Hæld rødvin ved og rør godt, så evt. klumper røres ud.
- Tilsæt sennep og vand, rør det godt ud i blandingen.
- Kom så enebær, timian og laurbær ved.
- Kom kødet tilbage i gryden og lad det simre i ca. 20 minutter eller indtil kødet er mørt. Du kan med fordel lade din vildtragout simre i endnu længere tid.
- Svits imens de rengjorte svampe i lidt smør på en pande eller i en gryde, til de bliver gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Efter de 20 minutter, hældes fløde i vildtragouten og svampene kommes også i, lad det simre i endnu ca. 10-15 minutter.
- Smag til og så er det klar til servering.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige vildtragout kan også smages til med lidt gastrik - og den serveres med rodfrugtmos. En lækker vinterret.
Relaterede opskrifter
Paprikagryde - hele familiens livret til aftensmad
Gullasch med kartoffelmos - bedste opskrift med billeder
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Susanne Prip Mogensen skriver
En meget lækker ret - kan virkelig anbefales
Jytte skriver
tosset god
Anker skriver
God
Per Hjorth Hansen skriver
Kan man anvende hjerte og mørbrad fra rådyret til denne ret
Kim Kure Jensen skriver
Kongeret
Gitte Bekker skriver
Kan man bruge vildsvinekød til denne ret?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Gitte
Ja, det vil jeg da sagtens mene du kan. God fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger