Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn

Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn

billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11.2k
SHARES
FacebookMessenger11.2kPinterestEmailSMS
Opdateret: 11. august 2025 - Udgivet: 11. august 2025

Her er opskrift på dej til pølsehorn med fuldkorn, hvor pølsehornene bliver virkelig lette, lækre, luftige og med en god krumme og skorpe.

Oversigt over indhold
  • Her er opskrift på dej til pølsehorn med fuldkorn, hvor pølsehornene bliver virkelig lette, lækre, luftige og med en god krumme og skorpe.
  • Opskrift på pølsehorn med fuldkorn
  • Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn skal naturligvis være lette og luftige, men også have en god skorpe og krumme, og det har disse vidunderlige fuldkornspølsebrød.

Pølsehornene er fine at fryse ned, så du kan sagtens lave en stor portion. De er jo også altid gode til madpakken eller som den hurtige snack. Og med fuldkornsmel er de lidt sundere end de traditionelle pølsehorn, som du finder opskriften på her.

Opskriften giver 24 stk. God bagelyst.

Se flere opskrifter:

  • Nemme og lækre pizzasnegle med skinke
  • Pølsehorn i airfryer med færdig pølsehornsdej
  • Pølsebrød - opskrift på nemme brød til pølser
  • Burgerboller - hjemmebagte brød til burgere

Opskrift på pølsehorn med fuldkorn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn

5 fra 1 stemme
Forb. tid 1 time t 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 24 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 323
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Grødmasse
  • 4 dl vand - kogende
  • 160 g fuldkornsspeltmel
Dej
  • 4 dl vand - lunkent, ca. 25 grader
  • 50 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 150 g fuldkornsspeltmel
  • 700 g hvedemel - gerne manitoba
  • 60 g solsikkeolie
Desuden
  • 12 wienerpølser - eller lignende
  • 1 æg
  • 3 spsk mælk
  • salt
  • sesamfrø
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kogende vand og fuldkorns speltmel røres sammen til en tyk grødmasse, hvorefter det køles af indtil det når cirka 30 grader.
  2. Find røremaskinen frem, og brug dejkrogen. Gæren røres ud i fire deciliter lunkent vand, hvorefter de to slags mel æltes ind i dejen lidt ad gangen sammen med de øvrige ingredienser. Herunder også "grøden". Tilfør om nødvendigt lidt mere mel eller vand, men mængden plejer af passe.
  3. Dejen æltes otte minutter ved lav hastighed og derefter seks minutter ved en højere hastighed på røremaskinen.
  4. Dejen ud på et køkkenbord med lidt mel på, hvorefter du folder sider og ender ind over midten, så du får strammet dejen op. Smør en skål med olie, og lad nu dejen hæve i 30 minutter. Skålen overdækkes med husholdningsfilm.
  5. Del dejen i to lige store klumper, som nu hver bliver til 12 pølsehorn. Rul først den ene klump ud til en firkant på 25 gange 25 centimeter.
  6. Skær lange strimler på cirka to centimeters bredde, og del wienerpølserne i halve. Vikl dejen rundt om pølserne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Du kan have 12 pølsehorn på hver plade, så du skal bruge to plader.
  7. Pisk æg, mælk og lidt salt sammen, og pensl pølsehornene grundigt med æggemassen, hvorefter pølsehornene drysses med sesamfrø.
  8. Pølsehornene hæver nu i 30 minutter, hvor de overdækkes med husholdningsfilm.
  9. Bag pølsehornene ved 230 grader over- og undervarme, men kun med en plade ad gangen. Bagetiden er cirka 15 minutter pr. plade.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 323kcalKulhydrater: 33gProtein: 12gFedt: 15gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 38mgNatrium: 471mgKalium: 158mgKostfibre: 3gSukker: 1gVitamin A: 45IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 20mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte fuldkorns pølsebrød køles af, hvorefter de kan nydes eller fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    august 11, 2025 at 1:50 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required