Her er opskrift på dej til pølsehorn med fuldkorn, hvor pølsehornene bliver virkelig lette, lækre, luftige og med en god krumme og skorpe.
Indhold på siden
Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn skal naturligvis være lette og luftige, men også have en god skorpe og krumme, og det har disse vidunderlige fuldkornspølsebrød.
Pølsehornene er fine at fryse ned, så du kan sagtens lave en stor portion. De er jo også altid gode til madpakken eller som den hurtige snack. Og med fuldkornsmel er de lidt sundere end de traditionelle pølsehorn, som du finder opskriften på her.
Opskriften giver 24 stk. God bagelyst.
Se flere opskrifter:
- Nemme og lækre pizzasnegle med skinke
- Pølsehorn i airfryer med færdig pølsehornsdej
- Pølsebrød - opskrift på nemme brød til pølser
- Burgerboller - hjemmebagte brød til burgere
Opskrift på pølsehorn med fuldkorn

Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
Ingredienser
- 4 dl vand - kogende
- 160 g fuldkornsspeltmel
- 4 dl vand - lunkent, ca. 25 grader
- 50 g gær
- 2 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 150 g fuldkornsspeltmel
- 700 g hvedemel - gerne manitoba
- 60 g solsikkeolie
- 12 wienerpølser - eller lignende
- 1 æg
- 3 spsk mælk
- salt
- sesamfrø
Fremgangsmåde
- Kogende vand og fuldkorns speltmel røres sammen til en tyk grødmasse, hvorefter det køles af indtil det når cirka 30 grader.
- Find røremaskinen frem, og brug dejkrogen. Gæren røres ud i fire deciliter lunkent vand, hvorefter de to slags mel æltes ind i dejen lidt ad gangen sammen med de øvrige ingredienser. Herunder også "grøden". Tilfør om nødvendigt lidt mere mel eller vand, men mængden plejer af passe.
- Dejen æltes otte minutter ved lav hastighed og derefter seks minutter ved en højere hastighed på røremaskinen.
- Dejen ud på et køkkenbord med lidt mel på, hvorefter du folder sider og ender ind over midten, så du får strammet dejen op. Smør en skål med olie, og lad nu dejen hæve i 30 minutter. Skålen overdækkes med husholdningsfilm.
- Del dejen i to lige store klumper, som nu hver bliver til 12 pølsehorn. Rul først den ene klump ud til en firkant på 25 gange 25 centimeter.
- Skær lange strimler på cirka to centimeters bredde, og del wienerpølserne i halve. Vikl dejen rundt om pølserne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Du kan have 12 pølsehorn på hver plade, så du skal bruge to plader.
- Pisk æg, mælk og lidt salt sammen, og pensl pølsehornene grundigt med æggemassen, hvorefter pølsehornene drysses med sesamfrø.
- Pølsehornene hæver nu i 30 minutter, hvor de overdækkes med husholdningsfilm.
- Bag pølsehornene ved 230 grader over- og undervarme, men kun med en plade ad gangen. Bagetiden er cirka 15 minutter pr. plade.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
De færdigbagte fuldkorns pølsebrød køles af, hvorefter de kan nydes eller fryses ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.