• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Pølsehorn opskrift - nemme, luftige og lækre

pølsehornsdej til pølsehorn
En god og nem pølsehornsdej til de bedste pølsehorn. Dejen er nem at arbejde med, og pølsehornene kan fryses ned. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. maj 2020 - Udgivet:  24. maj 2020

Del gerne:
611
SHARES
FacebookMessenger611PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Verdens bedste pølsehorn
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Med fuldkorn
  9. Holdbarhed i køleskab?
  10. Fakta
  11. Variationer
  12. Værd at vide
  13. Opbevaring og frysning
  14. Perfekt til:
4.8 fra 381 stemmer
Gå til opskrift

Dette er en god og nem pølsehornsdej, der sikrer dig de bedste pølsehorn hver gang.

Dejen æltes hurtigt sammen, virkes op og derefter er den også nem at arbejde med når du skal lave pølsehornene.

Mælk kan i øvrigt erstattes med samme mængde kærnemælk, og kærnemælken giver pølsehornene en anelse mere syrlighed i smagen (lidt som surdej), og så holder de sig friske i længere tid.

Der skal selvfølgelig også pølse i, og her kan du enten anvende brunch pølser, eller skære wiener- eller grillpølser ud i mindre stykker.

Jeg plejer at dele en almindelig pølse i tre dele, så passer den til dejen. Under alle omstændigheder kan du her glæde dig til Danmarks bedste pølsehorn, for de er virkelig gode!

Opskriften med denne pølsehornsdej giver 32 stk. Og det er populær fastfood hos store og små. Også i madpakken.

Se også disse opskrifter:

  • Koldhævede pølsehorn
  • Pølsehorn i airfryer
  • Pølsebrød

Opskrift

pølsehornsdej til pølsehorn

Verdens bedste pølsehorn

Bedste opskrift på pølsehornsdej til lækre pølsehorn. Dejen er nem at arbejde med, og pølsehornene bliver bløde og luftige. Kan fryses.
Bedømmelse
4.8 fra 381 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 32 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g mælk - lun
  • 50 g gær
  • 200 g smør
  • 2 æg
  • 550 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 11 pølser - wienerpølser
  • 0,5 dl mælk - til pensling
  • sesamfrø - til pynt

Fremgangsmåde

  • Lun mælk i en gryde eller mikroovn, men pas på den ikke bliver for varm. Kom mælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og smuldr gær i. Røres ud.
  • Smør smeltes og kommes i sammen med æg.
  • Kom derefter hvedemel, sukker og salt i, og ælt det sammen ved lav hastighed, hvorefter din pølsehornsdej æltes godt igennem ved middel hastighed i 7-8 minutter.
  • Tag dejen ud på bordet, virk den op og lad den hvile i 20 minutter. Læg et rent viskestykke over.
  • Virk dejen hurtigt op igen. Dejen vejer knap 1200 gram, og nu deles den i fire lige store stykker på hver knap 300 gram.
  • Rul hvert stykke ud til en cirkel, og del i otte lige store trekanten. Læg en lille pølse på den brede ende, og tril sammen. Læg spidsen under hvert pølsehorn, så den ikke bukker op under bagningen. Jeg bruger wienerpølser, hvor hver pølse deles i tre. Du kan også bruge brunchpølser.
  • Lægges på bageplade med bagepapir, og pensles med mælk. Drys også lidt sesamfrø på.
  • Lad pølsehornene hæve i ca. 45 minutter. Læg et viskestykke over.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
210
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
46
mg
15
%
Natrium
 
270
mg
12
%
Kalium
 
117
mg
3
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
206
IU
4
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

De færdigbagte pølsehorn køles af, hvorefter de sagtens kan fryses ned.

De frosne brød med pølser tøes op, men de kan spises uden at blive varmet.

Eller varm dem evt. i mikroovn. Og du bliver glad for denne pølsehornsdej, der virkelig giver lækre pølsehorn.

Med fuldkorn

Mange brugere på Madens Verden er også glade for min opskrift på pølsehorn med fuldkornsmel. Så den får du også lige her:

Du skal bruge:

4 deciliter kogende vand
160 gram fuldkorns speltmel

4 deciliter vand fra hanen (lunkent, ca. 25 grader)
50 gram gær (en hel pakke)
2 spiseskefulde sukker
2 teskefulde fint salt
150 gram fuldkorns speltmel
700 gram manitoba hvedemel
60 gram solsikkeolie

12 wienerpølser

1 æg
3 spiseskefulde mælk
Lidt salt
Sesamfrø

Sådan gør du:

  • Kogende vand og fuldkorns speltmel røres sammen til en tyk grødmasse, hvorefter det køles af indtil det når cirka 30 grader.
  • Find røremaskinen frem, og brug dejkrogen.  Gæren røres ud i fire deciliter lunkent vand, hvorefter de to slags mel æltes ind i dejen lidt ad gangen sammen med de øvrige ingredienser. Herunder også "grøden".
  • Tilfør om nødvendigt lidt mere mel eller vand, men mængden plejer af passe.
  • Dejen æltes otte minutter ved lav hastighed og derefter seks minutter ved en højere hastighed på røremaskinen.
  • Dejen ud på et køkkenbord med lidt mel på, hvorefter du folder sider og ender ind over midten, så du får strammet dejen op. Smør en skål med olie, og lad nu dejen hæve i 30 minutter. Skålen overdækkes med husholdningsfilm.
  • Del dejen i to lige store klumper, som nu hver bliver til 12 pølsehorn. Rul først den ene klump ud til en firkant på 25 gange 25 centimeter.
  • Skær lange strimler på cirka to centimeters bredde, og del wienerpølserne i halve. Vikl dejen rundt om pølserne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Du kan have 12 pølsehorn på hver plade, så du skal bruge to plader.
  • Pisk æg, mælk og lidt salt sammen, og pensl pølsehornene grundigt med æggemassen, hvorefter pølsehornene drysses med sesamfrø.
  • Pølsehornene hæver nu i 30 minutter, hvor de overdækkes med husholdningsfilm.
  • Bag pølsehornene ved 230 grader over- og undervarme, men kun med en plade ad gangen. Bagetiden er cirka 15 minutter pr. plade.
billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
Verdens bedste pølsehorn, der laves med halve wienerpølser. Brødet har en god smag og krumme, og pølsehornene drysses med sesamfrø inden turen i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Holdbarhed i køleskab?

Hvor lang tid kan pølsehorn opbevares i køleskabet?

Da pølsehorn jo indeholder pølser, skal de opbevares på køl.

Her er holdbarheden et par dage. Det bedste er dog at fryse pølsehornene ned, og så tage dem op efterhånden som de skal spises.

Fakta

Pølsehorn er små pølser, der er pakket ind i dej og bagt i ovnen. De er:

  • En blanding af brød og pølse i én lækker mundfuld
  • Populære i børnemad, til fester, udflugter og som nem snack

Variationer

  • Mini-pølsehorn – perfekte som snacks eller til tapas
  • Vegetariske versioner med veganske pølser
  • Glutenfri pølsehorn med specialdej
  • Luksusversioner med krydderier, ostefyld eller krydderurter i dejen

Værd at vide

  • Pølsehorn har været populære i danske køkkener siden 1980’erne
  • Minder om amerikanske “pigs in a blanket”
  • Geniale som madpakke-hit, da de kan spises kolde og nemt transporteres
  • Børn elsker at hjælpe med at rulle dejen om pølserne – sjov aktivitet i køkkenet

Opbevaring og frysning

  • Kan fryses og tøs op i madpakken eller i ovnen
  • Holder sig 1–2 dage i køleskab i tætsluttende beholder
  • Genopvarm i ovn eller på brødrister for frisk fornemmelse

Perfekt til:

  • Madpakker
  • Børnefødselsdage
  • Film-aftener
  • Picnic eller mad med på farten
  • Eller som en hyggelig weekend-snack.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Malene

    februar 10, 2025 at 3:37 pm

    Skal dejen hæve uden klæde over? Uden viskestykke eller folie eller noget?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 10, 2025 at 3:57 pm

      Hej Malene
      Jeg plejer at lægge et rent viskestykke over 🙂
      God bagelyst - alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Laura

    januar 24, 2025 at 1:40 pm

    Det er den nemmeste og mest lækreste dej jeg har prøvet, Jeg har brugt den til pølsehorn og pizzasnegle. De smager så godt. Dog kunne jeg godt tænke mig, at der var lidt mere salt i. Kan jeg tilføje dobbelt op, uden at ødelægge dejen i forhold til luftigheden?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 24, 2025 at 3:10 pm

      Hej Laura
      Tak for de søde ord - og det glæder mig.
      Ja, du kan sagtens tilføre mere salt uden at ødelægge de luftige pølsehorn 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Monica

      april 13, 2025 at 10:14 am

      200 g mælk? Hvorfor gram og ikke dl?

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        april 13, 2025 at 11:13 am

        Hej Monica
        Fordi man alligevel har vægten fremme - og det er mere nøjagtigt end mål 🙂
        Men du kan sagtens også måle af - det er 2 dl.
        Alt det bedste - og god bagelyst
        Holger

  3. Anna

    januar 08, 2025 at 4:13 pm

    De er nemme at lave og børnene elsker dem

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 08, 2025 at 4:50 pm

      Tak for det, Anna - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Fie

    november 08, 2024 at 3:19 pm

    Lavet den flere gange, kan også bruges til pizza snegle

    Svar
  5. Karen Kristensen

    august 16, 2024 at 10:17 pm

    Jeg har for førstegang prøvet at bage pølsehornene i dag, ikke smagt dem endnu,skal medbringes på tur i morgen sammen med barnebarnet. Dejen var utrolig nem at arbejde med. Jeg brugte kkyllinge pølser til dem. Så jeg glæder mig ti at sætte tænderne i dem i morgen.
    Tak for gode opskrifter.
    Vh. Karen.

    Svar
  6. Christian

    marts 25, 2024 at 11:19 pm

    Hej Holger.
    Ved de første 20 minutter hævning, der hævede dejen ganske fint.
    Ved anden omgang, efter at have virket dejen ned igen, rullet ud og rullet op ned en pølse i, der hæver de knap nok?
    Jeg er ikke sikker på, hvad der forsager det.

    Har brugt denne opskrift mange gange før, det er altid et hit. Jeg er endda blevet spurgt adskillige gange at lave nogle til fødselsdage osv.
    Mega god opskrift.
    På forhånd, tak. Venlig hilsen Christian

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required