• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn

Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn

billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11.2k
SHARES
FacebookMessenger11.2kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. august 2025 - Udgivet: 11. august 2025

Her er opskrift på dej til pølsehorn med fuldkorn, hvor pølsehornene bliver virkelig lette, lækre, luftige og med en god krumme og skorpe.

Indhold på siden
  • Her er opskrift på dej til pølsehorn med fuldkorn, hvor pølsehornene bliver virkelig lette, lækre, luftige og med en god krumme og skorpe.
  • Opskrift på pølsehorn med fuldkorn
  • Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn skal naturligvis være lette og luftige, men også have en god skorpe og krumme, og det har disse vidunderlige fuldkornspølsebrød.

Pølsehornene er fine at fryse ned, så du kan sagtens lave en stor portion. De er jo også altid gode til madpakken eller som den hurtige snack. Og med fuldkornsmel er de lidt sundere end de traditionelle pølsehorn, som du finder opskriften på her.

Opskriften giver 24 stk. God bagelyst.

Se flere opskrifter:

  • Nemme og lækre pizzasnegle med skinke
  • Pølsehorn i airfryer med færdig pølsehornsdej
  • Pølsebrød - opskrift på nemme brød til pølser
  • Burgerboller - hjemmebagte brød til burgere

Opskrift på pølsehorn med fuldkorn

billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn

5 fra 1 stemme
Her er opskrift på dej til pølsehorn med fuldkorn, hvor pølsehornene bliver virkelig lette, lækre, luftige og med en god krumme og skorpe.
Forb. tid 1 time t 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 24 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 323
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Grødmasse
  • 4 dl vand - kogende
  • 160 g fuldkornsspeltmel
Dej
  • 4 dl vand - lunkent, ca. 25 grader
  • 50 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 150 g fuldkornsspeltmel
  • 700 g hvedemel - gerne manitoba
  • 60 g solsikkeolie
Desuden
  • 12 wienerpølser - eller lignende
  • 1 æg
  • 3 spsk mælk
  • salt
  • sesamfrø

Fremgangsmåde
 

  1. Kogende vand og fuldkorns speltmel røres sammen til en tyk grødmasse, hvorefter det køles af indtil det når cirka 30 grader.
  2. Find røremaskinen frem, og brug dejkrogen. Gæren røres ud i fire deciliter lunkent vand, hvorefter de to slags mel æltes ind i dejen lidt ad gangen sammen med de øvrige ingredienser. Herunder også "grøden". Tilfør om nødvendigt lidt mere mel eller vand, men mængden plejer af passe.
  3. Dejen æltes otte minutter ved lav hastighed og derefter seks minutter ved en højere hastighed på røremaskinen.
  4. Dejen ud på et køkkenbord med lidt mel på, hvorefter du folder sider og ender ind over midten, så du får strammet dejen op. Smør en skål med olie, og lad nu dejen hæve i 30 minutter. Skålen overdækkes med husholdningsfilm.
  5. Del dejen i to lige store klumper, som nu hver bliver til 12 pølsehorn. Rul først den ene klump ud til en firkant på 25 gange 25 centimeter.
  6. Skær lange strimler på cirka to centimeters bredde, og del wienerpølserne i halve. Vikl dejen rundt om pølserne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Du kan have 12 pølsehorn på hver plade, så du skal bruge to plader.
  7. Pisk æg, mælk og lidt salt sammen, og pensl pølsehornene grundigt med æggemassen, hvorefter pølsehornene drysses med sesamfrø.
  8. Pølsehornene hæver nu i 30 minutter, hvor de overdækkes med husholdningsfilm.
  9. Bag pølsehornene ved 230 grader over- og undervarme, men kun med en plade ad gangen. Bagetiden er cirka 15 minutter pr. plade.

Næringsindhold

Kalorier: 323kcalKulhydrater: 33gProtein: 12gFedt: 15gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 38mgNatrium: 471mgKalium: 158mgKostfibre: 3gSukker: 1gVitamin A: 45IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 20mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte fuldkorns pølsebrød køles af, hvorefter de kan nydes eller fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    august 11, 2025 at 1:50 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan
  • Rugboller
    Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl
  • billede med franskbrød i gryde
    Franskbrød i gryde - den nemme opskrift

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af bananchokoladekage.

Bananchokoladekage med modne bananer

Billede af små hasselback kartofler med rasp.

Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp

Billede med mørk chokoladekage.

Mørk chokoladekage

billede til italiensk chokoladekage

Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

uge33-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 33, 2025: Masser af skøn hvidvin til sensommeren

Madplan uge 33

Ugens madplan uge 33 med gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

billede med gartnergryde
Gartnergryde→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Billede af italiensk focaccia brød.
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften
tærte med kylling
Tærte med kylling, bacon og rucola (lækker madtærte)→ Se opskriften
grillet fennikel
Grillet fennikel med smør, flagesalt og hasselnødder→ Se opskriften
hverdagsmad
Hverdagsmad - opskrifter på lækre hverdagsretter→ Se opskriften
sprød kyllingesalat med kartofler
Sprød kyllingesalat med kartofler og tomat→ Se opskriften
billede med spidskålspakker
Spidskålspakker - lækre pakker med spidskål og uden kød→ Se opskriften
squashkage
Squashkage - nem, lækker og simpel kage med squash→ Se opskriften
billederesultat for gulerodsboller
Gulerodsboller - bløde, lette og luftige boller med gulerod→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required