• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Verdens bedste italienske kødsovs opskrift

Verdens bedste italienske kødsovs opskrift

italiensk kødsovs
Her er en opskrift på en kødsovs, der meget gerne må simre et par timer. Og som er krydret og særdeles lækker til pasta. God til både børn og voksne. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. marts 2025 - Udgivet:  18. februar 2021

Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du opskriften på verdens bedste kødsovs, der meget gerne må simre nogle timer. Den rigtige italienske kødsovs med rødvin til pasta.
  2. Opskrift på italiensk kødsovs
  3. Verdens bedste italienske kødsovs opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her får du opskriften på verdens bedste kødsovs, der meget gerne må simre nogle timer. Den rigtige italienske kødsovs med rødvin til pasta.

Kødsovs a la Italien. Med denne opskrift får du en fremragende kødsovs god til både børn og voksne, og den lange kogetid giver en helt fantastisk smag, som både børn og voksne kan lide.

Og selvom kogetiden er et par timer, så passer kødsovsen sig selv, og du kan lave andre ting undervejs.

Der er tale om en vaskeægte og langtidskogt kødsovs med det helt klassiske indhold. Blandt andet med rødvin, som giver en god bund i sovsen sammen med de lækre grøntsager.

En god og gedigen grundopskrift på kødsovsen, og den fås ikke bedre. Og du skal ikke være nervøs for alkohol i den færdige sovs, for alkoholen fordamper undervejs.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Pasta med kødsovs - klassisk spaghetti bolognese
  • Kyllingekødsovs - nem opskrift med hakket kylling
  • Lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce
  • Lasagnette - nem og lækker opskrift på Knorrs klassiker

Opskrift på italiensk kødsovs

italiensk kødsovs

Verdens bedste italienske kødsovs opskrift

Her får du opskriften på verdens bedste kødsovs, der meget gerne må simre nogle timer. Den rigtige italienske kødsovs med rødvin til pasta.
Bedømmelse
4.8 fra 107 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 2 timer timer
Samlet tid: 2 timer timer 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød - max 8-10 procent fedt
  • 1 stort rødløg - grofthakket
  • 2-3 fed hvidløg - hakket fint
  • 1 porre - snittet i tynde skiver
  • 2 stængler bladselleri - snittet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 70 g tomatpasta
  • 1 dl rødvin - god rødvin giver god sovs!
  • 3 dl hønse- eller oksefond
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tesle sambal oelek - eller anden chili
  • 1 tsk balsamico
  • salt og friskkværnet peber
  • oregano
  • basilikum
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Svits kødet i en smule olie til det er helt brunt. Det er altid vigtigt at brune hakket kød grundigt, fordi stegeskorpen tilfører masser af smag.
  • Tilsæt så gradvist grofthakket rødløg, porre, hvidløg og bladselleri.
  • Når det er svitset, tilsættes rødvin, tomat, og fond til kødsovsen.
  • Tilsæt så de øvrige ingredienser, og lad det simre i et par timer under låg. Rør i kødsovsen med mellemrum. Det giver også en fantastisk duft i køkkenet.
  • Servér kødsovsen med en rigtig god pasta. Både spaghetti, skuer og pastapenne kan bruges.
  • Hertil hører naturligvis en god, italiensk rødvin. Gerne en solid Ripasso.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
404
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
89
mg
30
%
Natrium
 
973
mg
42
%
Kalium
 
887
mg
25
%
Kulhydrater
 
16
g
5
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
896
IU
18
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
Calcium
 
101
mg
10
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Opskriften er til fire personer, men portionen kan sagtens deles og fryses ned.

Har du brug for mere kødsovs, ja så ganger du bare opskriften op. Kogetiden er den samme. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Grethe

    februar 05, 2025 at 5:20 pm

    Hej. Vil prøve at lave denne kødsovs til sønnens 🇩🇰 i næste uge. Vi bliver 10 voksne og 2 børn på 3 og 6 år. Hvor mange personer ville du lave til, i tilfælde af at nogle godt vil have 2 portioner… tænkte lidt på 16 personer, men hvad mener du?
    MVH Anne-Grethe

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 06, 2025 at 5:04 pm

      Hej Anne-Grethe
      Det var da en god idé. Mængden kommer selvfølgelig an på hvor velspisende gæsterne er, men 16 er da et godt bud.
      Det værste der kan ske er, at du blot fryser resten ned og så har lækker aftensmad andre dage 🙂
      God fornøjelse - tillykke med sønnike.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Anne-Grethe

        februar 08, 2025 at 3:39 pm

        1000 tak 😊 kan du anbefale en rødvin til denne ret, som ikke behøver at koste en formue 😉

  2. Gitte Lyngby

    december 16, 2024 at 3:55 pm

    Den bedste af de bedste bologneser 🥰

    Svar
    • Anne-Grethe

      februar 10, 2025 at 11:03 am

      Hej. Må jeg spørge hvilken rødvin du bruger, for har intet forstand på noget som helst alkohol 😀
      MVH Anne-Grethe

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        februar 10, 2025 at 3:29 pm

        Hej Anne-Grethe
        Det kommer sig ikke så nøje, men tag gerne et kig i ugens vintest her på Madens Verden, hvor vi kommer med anbefalinger af ugens vine på tilbud. Her kan du finde virkelig gode køb i supermarkederne 🙂
        BH Holger

  3. Maria

    april 13, 2024 at 4:47 pm

    Virkelig en god kødsovs med dejlig fyldig smag

    Svar
  4. Dorthe

    marts 13, 2021 at 6:06 am

    Jeg spiser det da ind imellem, men det er ikke min yndlingsret. Jeg fik det vidst for meget en overgang 😃

    Svar
  5. Tommy

    januar 19, 2021 at 9:42 pm

    Laver den altid i slowcooker der får den ca 8 timer.... fantastisk

    Svar
  6. Per

    juni 15, 2020 at 8:06 pm

    Er det en god ide at tilsætte oregano og basilikum ad flere omgange ?
    f.eks halvdelen før simretid og halvdelen 10 min før servering ?
    Vh Per

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 15, 2020 at 8:17 pm

      Hej Per
      Det kan du sagtens - og smag dig eventuelt frem.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Susanne Routledge

    september 21, 2018 at 8:46 pm

    Jeg ville så gerne have nogle opskrifter til singler. Jeg ønsker ikke at købe et helt bladselleri, for at skulle bruge en enkel stængel eller en halv og derefter smide resten ud. Madspild. Kan man købe sellerisalt og hvad er så forholdet? De fleste andre ingredienser kan jeg godt bruge i forbindelse med andre retter, men jeg har ikke tre - fire forskellige slags eddike. Dette er bare et eksempel.

    Svar
    • Jones

      april 11, 2024 at 5:45 pm

      Du kan fryse det ned.

      Svar
  8. Gina

    august 06, 2017 at 2:37 pm

    Jeg lavede den i fredags...fxxx den er go...det syrlige fra vin og balcamico????????????????????????????????

    Svar
    • Madensverden.dk

      august 06, 2017 at 3:06 pm

      Tak, Gina.
      Ja, det er en kødsovs med masser af smag 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk.

      Svar
  9. Anna

    juli 17, 2016 at 6:44 am

    Det er virkelig en lækker kødsovs, som jeg nu har prøvet en del gange. Husk masser af frisk basilikum.
    Vh Anna

    Svar
  10. Anne Sophie Svendsen

    april 01, 2016 at 9:46 am

    Hej
    Har nu lavet denne kødsovs tre gange, og ville skrive at den ER verdens bedste. Vi laver altid dobbelt portion og fryser den ene halvdel ned. Bare et godt tip ????
    Vh Anne Sophie

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required