Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kødsovs

Verdens bedste italienske kødsovs opskrift

italiensk kødsovs
4.8 fra 107 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Verdens bedste italienske kødsovs opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på italiensk kødsovs
  • Tips
  • Kommentarer

Verdens bedste italienske kødsovs opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 107 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Her får du opskriften på verdens bedste kødsovs, der meget gerne må simre nogle timer. Den rigtige italienske kødsovs med rødvin til pasta.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød (max 8-10 procent fedt)
  • 1 stort rødløg (grofthakket)
  • 1 porre (snittet i tynde skiver)
  • 3 fed hvidløg (hakket fint)
  • 2 stængler bladselleri (snittet)
  • 1 dl rødvin (god rødvin giver god sovs!)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl hønsefond (eller oksefond)
  • 70 g tomatpasta
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk sambal oelek (eller anden chili)
  • 1 tsk balsamico
  • 1 tsk oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld basilikum (friske blade)

Fremgangsmåde

  1. Svits 500 g hakket oksekød i en smule olie til det er helt brunt. Det er altid vigtigt at brune hakket kød grundigt, fordi stegeskorpen tilfører masser af smag.
  2. Tilsæt så gradvist 1 stort rødløg, 1 porre, 3 fed hvidløg og 2 stængler bladselleri.
  3. Når det er svitset, tilsættes 1 dl rødvin, 1 dåse hakkede tomater, og 3 dl hønsefond til kødsovsen.
  4. Tilsæt så 70 g tomatpasta, 1 tsk paprika, 0,5 tsk sambal oelek, 1 tsk balsamico, 1 tsk oreganosalt og friskkværnet peber og lad det simre i et par timer under låg. Rør i kødsovsen med mellemrum. Det giver også en fantastisk duft i køkkenet. Lige inden servering vendes 1 håndfuld basilikum i.
  5. Servér kødsovsen med en rigtig god pasta. Både spaghetti, skuer og pastapenne kan bruges. Hertil hører naturligvis en god, italiensk rødvin. Gerne en solid Ripasso.

Næringsindhold

Kalorier404kcalKulhydrater16gProtein24gFedt25gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt11gTransfedt2gKolesterol89mgNatrium973mgKalium887mgKostfibre3gSukker7gVitamin A896IUVitamin C21mgCalcium101mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på italiensk kødsovs

Kødsovs a la Italien. Med denne opskrift får du en fremragende kødsovs god til både børn og voksne, og den lange kogetid giver en helt fantastisk smag, som både børn og voksne kan lide.

Og selvom kogetiden er et par timer, så passer kødsovsen sig selv, og du kan lave andre ting undervejs.

Der er tale om en vaskeægte og langtidskogt kødsovs med det helt klassiske indhold. Blandt andet med rødvin, som giver en god bund i sovsen sammen med de lækre grøntsager.

En god og gedigen grundopskrift på kødsovsen, og den fås ikke bedre. Og du skal ikke være nervøs for alkohol i den færdige sovs, for alkoholen fordamper undervejs. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Pasta med kødsovs
  • Kyllingekødsovs
  • Lasagne bolognese
  • Lasagnette

Tips

Opskriften er til fire personer, men portionen kan sagtens deles og fryses ned.

Har du brug for mere kødsovs, ja så ganger du bare opskriften op. Kogetiden er den samme. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Grethe skriver

    februar 05, 2025 at 5:20 pm

    Hej. Vil prøve at lave denne kødsovs til sønnens 🇩🇰 i næste uge. Vi bliver 10 voksne og 2 børn på 3 og 6 år. Hvor mange personer ville du lave til, i tilfælde af at nogle godt vil have 2 portioner… tænkte lidt på 16 personer, men hvad mener du?
    MVH Anne-Grethe

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 06, 2025 at 5:04 pm

      Hej Anne-Grethe
      Det var da en god idé. Mængden kommer selvfølgelig an på hvor velspisende gæsterne er, men 16 er da et godt bud.
      Det værste der kan ske er, at du blot fryser resten ned og så har lækker aftensmad andre dage 🙂
      God fornøjelse - tillykke med sønnike.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Anne-Grethe skriver

        februar 08, 2025 at 3:39 pm

        1000 tak 😊 kan du anbefale en rødvin til denne ret, som ikke behøver at koste en formue 😉

  2. Gitte Lyngby skriver

    december 16, 2024 at 3:55 pm

    Den bedste af de bedste bologneser 🥰

    Svar
    • Anne-Grethe skriver

      februar 10, 2025 at 11:03 am

      Hej. Må jeg spørge hvilken rødvin du bruger, for har intet forstand på noget som helst alkohol 😀
      MVH Anne-Grethe

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        februar 10, 2025 at 3:29 pm

        Hej Anne-Grethe
        Det kommer sig ikke så nøje, men tag gerne et kig i ugens vintest her på Madens Verden, hvor vi kommer med anbefalinger af ugens vine på tilbud. Her kan du finde virkelig gode køb i supermarkederne 🙂
        BH Holger

    • Maria Scheller skriver

      august 22, 2025 at 3:12 pm

      Hej
      Hvor meget frisk basilikum skal der tilføres retten og tørret oregano? Og skal den friske basilikum tilføres inden den står og hygger i et par timer?

      Mvh. Maria

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        august 22, 2025 at 6:14 pm

        Hej Maria
        Godt du spørger - og jeg har lige opdateret opskriften. Oregano koges med, mens basilikum vendes i til sidst.
        God fornøjelse.
        BH Holger

  3. Maria skriver

    april 13, 2024 at 4:47 pm

    Virkelig en god kødsovs med dejlig fyldig smag

    Svar
  4. Dorthe skriver

    marts 13, 2021 at 6:06 am

    Jeg spiser det da ind imellem, men det er ikke min yndlingsret. Jeg fik det vidst for meget en overgang 😃

    Svar
  5. Tommy skriver

    januar 19, 2021 at 9:42 pm

    Laver den altid i slowcooker der får den ca 8 timer.... fantastisk

    Svar
  6. Per skriver

    juni 15, 2020 at 8:06 pm

    Er det en god ide at tilsætte oregano og basilikum ad flere omgange ?
    f.eks halvdelen før simretid og halvdelen 10 min før servering ?
    Vh Per

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 15, 2020 at 8:17 pm

      Hej Per
      Det kan du sagtens - og smag dig eventuelt frem.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Susanne Routledge skriver

    september 21, 2018 at 8:46 pm

    Jeg ville så gerne have nogle opskrifter til singler. Jeg ønsker ikke at købe et helt bladselleri, for at skulle bruge en enkel stængel eller en halv og derefter smide resten ud. Madspild. Kan man købe sellerisalt og hvad er så forholdet? De fleste andre ingredienser kan jeg godt bruge i forbindelse med andre retter, men jeg har ikke tre - fire forskellige slags eddike. Dette er bare et eksempel.

    Svar
    • Jones skriver

      april 11, 2024 at 5:45 pm

      Du kan fryse det ned.

      Svar
  8. Gina skriver

    august 06, 2017 at 2:37 pm

    Jeg lavede den i fredags...fxxx den er go...det syrlige fra vin og balcamico????????????????????????????????

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      august 06, 2017 at 3:06 pm

      Tak, Gina.
      Ja, det er en kødsovs med masser af smag 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk.

      Svar
  9. Anna skriver

    juli 17, 2016 at 6:44 am

    Det er virkelig en lækker kødsovs, som jeg nu har prøvet en del gange. Husk masser af frisk basilikum.
    Vh Anna

    Svar
  10. Anne Sophie Svendsen skriver

    april 01, 2016 at 9:46 am

    Hej
    Har nu lavet denne kødsovs tre gange, og ville skrive at den ER verdens bedste. Vi laver altid dobbelt portion og fryser den ene halvdel ned. Bare et godt tip ????
    Vh Anne Sophie

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required