Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Hindbærroulade

Verdens bedste hindbærroulade opskrift

billede med nem og hjemmelavet hindbærroulade
4.7 fra 208 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.9k
SHARES
FacebookMessenger2.9kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Verdens bedste hindbærroulade
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på hindbærroulade
  • Billeder
  • FAQ
  • Kommentarer

Verdens bedste hindbærroulade

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 208 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Opskrift på verdens bedste hindbærroulade, som du kan bage på under 10 minutter. Rouladen rulles sammen med en god hindbærmarmelade.
Antal: 1
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Rouladedej
  • 4 æg
  • 100 g sukker (gerne rørsukker)
  • 110 g hvedemel
  • 25 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
Fyld
  • 200 g hindbærmarmelade (evt. min hjemmelavede hindbærmarmelade)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Slå 4 æg ud i en skål, og kom 100 g sukker ved. Pisk det meget luftigt med en elpisker, eller brug røremaskinen. Det tager mindst fem minutter at piske luftigt.
  3. I en anden skål vejer du 110 g hvedemel og 25 g kartoffelmel af, og blander det med 1 tsk bagepulver. Vend nu melet gradvist ind i dejen - brug en dejskraber eller grydeske. Der skal ikke piskes.
  4. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og hæld dejen ud på bagepapiret. Fordel den jævnt med en dejskraber, men hold fem centimeters afstand til kanterne på papiret.
  5. Bag nu rouladedejen i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ca. 8 minutter. Kagen skal blot være gylden, og må ikke overbages. Tag kagen ud, og lad den køle af et minut.
  6. Et andet stykke bagepapir drysses med sukker (indgår ikke i opskriften), og den nybagte roulade lægges over, og presses let ned i rørsukkeret. Fjern nu forsigtigt bagepapiret fra bunden af den bagte roulade.
  7. Smør 200 g hindbærmarmelade på, og fordel marmeladen jævnt, men kom ikke for tæt på kanten.
  8. Rul hindbærrouladen sammen og læg den med samlingen nedad. Lad rouladen samle sig i 10 minutter, men den smager bedst som nybagt.

Næringsindhold

Kalorier1682kcalKulhydrater343gProtein36gFedt18gMættet fedt6gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.1gKolesterol655mgNatrium1425mgKalium767mgKostfibre7gSukker199gVitamin A950IUVitamin C19mgCalcium172mgJern10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hindbærroulade

Her er verdens bedste hindbærroulade, og rouladen er i det hele taget en af mine yndlingskager, fordi den selvfølgelig smager super godt, men også fordi den er så hurtig og nem at lave.

Du kan også anvende andre typer marmelade end hindbær.

Se flere opskrifter:

  • Kakaoroulade
  • Jordbærroulade
  • Bananroulade
  • Tigerroulade
  • Drømmekageroulade
  • Rabarberroulade

Billeder

Lidt fotos fra bagning af hindbærrouladen:

billede med dej til hindbærroulade
billede med færdigbagt dej til hindbærroulade
billede resultat for roulade med hindbær

Tips

Nyd hindbærrouladen sammen med lidt letpisket flødeskum og en god kop kaffe.

En hindbærroulade laves selvfølgelig med hindbærmarmelade, men du kan sagtens skifte hindbær ud med andre marmelader.

FAQ

Hvad er en hindbærroulade?

En roulade er en luftig kage (typisk sukkerbrødsbund), der bliver smurt med hindbærfyld og rullet sammen. Den kan serveres som den er - eller pyntes med flormelis, glasur eller flødeskum.

Kan man fryse hindbærroulade?

Ja, hindbærrouladen er fryseegnet. Pak den stramt ind i plast og folie, og så har den en holdbarhed på 1-2 måneder i fryseren. Optø gerne rouladen i køleskab natten over.

Hvordan undgår man at hindbærrouladen knækker?

Rul rouladen sammen mens den er varm, så mindsker du risikoen for at kagen knækker. Gerne med fyld. Men du kan også rulle den ud løst først, så den "husker" formen. Lad den køle af rullet, og rul ud igen, når du smører fyld på.

Hvor længe holder en hindbærroulade?

Hindbærrouladen er bedst som nybagt, men den holder sig fint i et par dage. Derfor kan du også godt bage rouladen dagen før den skal serveres.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne S skriver

    august 28, 2025 at 8:40 pm

    Skal den opbevares på køl? Eller stuetemperatur?

    Svar
  2. joshua skriver

    juni 11, 2025 at 8:37 am

    Svar
  3. Lene Rasmussen skriver

    februar 20, 2025 at 12:20 pm

    Virkelig nem og lækker roulade, smager fantastisk 👌🏻

    Svar
  4. Ulla skriver

    februar 14, 2025 at 10:58 am

    Kan man bruge maizena i stedet for kartoffelmel??
    Ulla

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 14, 2025 at 4:42 pm

      Hej Ulla
      Ja, det bør du sagtens kunne 🙂
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  5. Margrethe Krogh Thusgaard skriver

    oktober 02, 2024 at 12:39 pm

    Jeg lærte som barn (omkring 1960) at lave roulade, og kom igen i tanker om den dejlige kage, men tænkte, at det måtte kunne gøres bare lidt bedre. Denne opskrift er nu én af mine absolutte favoritter, når jeg skal bage pauselækkerier til møder, kor- eller orkesterprøver.
    Den er lynhurtig, og voldsomt populær.
    Det er smart at have alt klar og vejet af, når man går i gang; det letter rengøringen!

    Svar
  6. Kiss skriver

    februar 23, 2024 at 3:45 pm

    Roulade
    Rulles på kort eller lang side

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 23, 2024 at 5:03 pm

      Hej Kiss
      Du ruller den fra den lange side 🙂
      BH Holger

      Svar
      • Tove Nygaard Curtis skriver

        august 10, 2024 at 4:13 pm

        Jeg havde ingen kartoffelmel, men brugte majsmel i stedet for. Smager skønt 😊

      • Ulla Dybkjær skriver

        december 15, 2024 at 2:13 pm

        Så bliver den da alt for tyk!

  7. Jolanda skriver

    juni 06, 2023 at 3:23 pm

    Rigtig lækker roulade. Godt med flødeskum til da der jo ikke fedtstof i selve dejen. Den laver jeg bestemt igen.
    Jolanda

    Svar
  8. BIBSE skriver

    marts 01, 2023 at 6:55 pm

    Jeg smagte denne roulade i dag, og jeg var VILD med den. Jeg blev nødt til at have et ekstra stykke. Tusind tak 🤩

    Svar
  9. Dina skriver

    februar 03, 2022 at 4:26 pm

    Der mangler noget flødeskum eller creme i efter min smag. Men selve rouladedejen er lækker ☺️

    Svar
    • Susanne Hansen skriver

      december 16, 2022 at 8:29 am

      Hvor kan man købe bøgerne

      Svar
  10. Anne-Sophie skriver

    juni 26, 2021 at 2:06 pm

    rigtig god roulade!!

    Svar
  11. Dorthe skriver

    juni 13, 2020 at 10:18 am

    Kan man rulle den kold ? Jeg tænker på at bruge flødeskum til fyld, så dejen skal jo være kold, når jeg ruller.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 13, 2020 at 1:38 pm

      Hej Dorthe
      Min egen erfaring er, at den desværre så knækker ret nemt.
      Du kan dog forsøge at rulle rouladen sammen uden fyld, og når den er kølet af rulles forsigtigt ud igen, fyldet kommes på og så rulles rouladen sammen.
      Det har jeg haft held med.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  12. Simon skriver

    december 09, 2018 at 4:22 pm

    Skal man smører marmeladen ud til kanten eller ikke?

    I punkt 9 står der "....men kom ikke for tæt på kanten"

    Under et af billederne står der "....Smør helt ud til kanten, inden rouladen rulles sammen"

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required