Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Hindbærroulade

Verdens bedste hindbærroulade opskrift

billede med nem og hjemmelavet hindbærroulade
4.7 fra 208 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.9k
SHARES
FacebookMessenger2.9kPinterestEmailSMS
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 21. oktober 2023
Oversigt over indhold
  • Verdens bedste hindbærroulade
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hindbærroulade
  • Billeder
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste hindbærroulade

4.72 fra 208 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 1682
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Rouladedej
  • 4 æg
  • 100 g sukker - gerne rørsukker
  • 110 g hvedemel
  • 25 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
Fyld
  • 200 g hindbærmarmelade - evt. min hjemmelavede hindbærmarmelade
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Slå æg ud i en skål, og kom sukker ved. Pisk det meget luftigt med en elpisker, eller brug røremaskinen. Det tager mindst fem minutter at piske luftigt.
  3. I en anden skål vejer du hvedemel og kartoffelmel af, og blander det med bagepulver. Vend nu melet gradvist ind i dejen - brug en dejskraber eller grydeske. Der skal ikke piskes.
  4. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og hæld dejen ud på bagepapiret. Fordel den jævnt med en dejskraber, men hold fem centimeters afstand til kanterne på papiret.
  5. Bag nu rouladedejen i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ca. 8 minutter. Kagen skal blot være gylden, og må ikke overbages. Tag kagen ud, og lad den køle af et minut.
  6. Et andet stykke bagepapir drysses med sukker (indgår ikke i opskriften), og den nybagte roulade lægges over, og presses let ned i rørsukkeret. Fjern nu forsigtigt bagepapiret fra bunden af den bagte roulade.
  7. Smør hindbærmarmelade på, og fordel marmeladen jævnt, men kom ikke for tæt på kanten.
  8. Rul hindbærrouladen sammen og læg den med samlingen nedad. Lad rouladen samle sig i 10 minutter, men den smager bedst som nybagt.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 1682kcalKulhydrater: 343gProtein: 36gFedt: 18gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 655mgNatrium: 1425mgKalium: 767mgKostfibre: 7gSukker: 199gVitamin A: 950IUVitamin C: 19mgCalcium: 172mgJern: 10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på hindbærroulade

Her er verdens bedste hindbærroulade, og rouladen er i det hele taget en af mine yndlingskager, fordi den selvfølgelig smager super godt, men også fordi den er så hurtig og nem at lave.

Du kan også anvende andre typer marmelade end hindbær.

Se flere opskrifter:

  • Kakaoroulade med flødeskum (nem opskrift)
  • Jordbærroulade - opskrift på roulade med jordbær
  • Bananroulade - roulade med kakao, banan og flødeskum

Billeder

Lidt fotos fra bagning af hindbærrouladen:

billede med dej til hindbærroulade
billede med færdigbagt dej til hindbærroulade
billede resultat for roulade med hindbær

Tips

Nyd hindbærrouladen sammen med lidt letpisket flødeskum og en god kop kaffe.

En hindbærroulade laves selvfølgelig med hindbærmarmelade, men du kan sagtens skifte hindbær ud med andre marmelader.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Tigerroulade - nem roulade med Nutella smørcreme
  • Drømmekageroulade med masser af kokossnask
  • Rabarberroulade med jordbær og flødeskum

FAQ

Hvad er en hindbærroulade?

En roulade er en luftig kage (typisk sukkerbrødsbund), der bliver smurt med hindbærfyld og rullet sammen. Den kan serveres som den er - eller pyntes med flormelis, glasur eller flødeskum.

Kan man fryse hindbærroulade?

Ja, hindbærrouladen er fryseegnet. Pak den stramt ind i plast og folie, og så har den en holdbarhed på 1-2 måneder i fryseren. Optø gerne rouladen i køleskab natten over.

Hvordan undgår man at hindbærrouladen knækker?

Rul rouladen sammen mens den er varm, så mindsker du risikoen for at kagen knækker. Gerne med fyld. Men du kan også rulle den ud løst først, så den "husker" formen. Lad den køle af rullet, og rul ud igen, når du smører fyld på.

Hvor længe holder en hindbærroulade?

Hindbærrouladen er bedst som nybagt, men den holder sig fint i et par dage. Derfor kan du også godt bage rouladen dagen før den skal serveres.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne S skriver

    august 28, 2025 at 8:40 pm

    Skal den opbevares på køl? Eller stuetemperatur?

    Svar
  2. joshua skriver

    juni 11, 2025 at 8:37 am

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required