• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Verdens bedste hindbærroulade opskrift

Verdens bedste hindbærroulade opskrift

billede med nem og hjemmelavet hindbærroulade
4.7 fra 207 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.8k
SHARES
FacebookMessenger2.8kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  21. oktober 2023

Opskrift på verdens bedste hindbærroulade, som du kan bage på under 10 minutter. Rouladen rulles sammen med en god hindbærmarmelade.

Her er verdens bedste hindbærroulade, og rouladen er i det hele taget en af mine yndlingskager, fordi den selvfølgelig smager super godt, men også fordi den er så hurtig og nem at lave.

Du kan også anvende andre typer marmelade end hindbær.

Prøv også disse opskrifter:

  • Kakaoroulade
  • Drømmekageroulade
  • Jordbærroulade
  • Tigerroulade

Opskrift på verden bedste hindbærroulade

billede med nem og hjemmelavet hindbærroulade
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hindbærroulade

4.72 fra 207 stemmer
Opskrift på verdens bedste hindbærroulade, som du kan bage på under 10 minutter. Rouladen rulles sammen med en god hindbærmarmelade.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 1682
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Rouladedej
  • 4 æg
  • 100 g sukker - gerne rørsukker
  • 110 g hvedemel
  • 25 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
Fyld
  • 200 g hindbærmarmelade - evt. min hjemmelavede hindbærmarmelade

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Slå 4 æg ud i en skål, og kom 100 gram sukker ved. Pisk det meget luftigt med en elpisker, eller brug røremaskinen. Det tager mindst fem minutter at piske luftigt.
  3. I en anden skål vejer du 110 gram hvedemel og 25 gram kartoffelmel af, og blander det med 1 teskefuld bagepulver. Vend nu melet gradvist ind i dejen - brug en dejskraber eller grydeske. Der skal ikke piskes.
  4. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og hæld dejen ud på bagepapiret.
  5. Fordel den jævnt med en dejskraber, men hold fem centimeters afstand til kanterne på papiret.
    billede med dej til hindbærroulade
  6. Bag nu rouladedejen i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ca. 8 minutter. Kagen skal blot være gylden, og må ikke overbages.
  7. Tag kagen ud, og lad den køle af et minut.
    billede med færdigbagt kage til roulade med hindbær
  8. Et andet stykke bagepapir drysses med sukker (indgår ikke i opskriften), og den nybagte roulade lægges over, og presses let ned i rørsukkeret.
  9. Fjern nu forsigtigt bagepapiret fra bunden af den bagte roulade.
    billede med færdigbagt dej til hindbærroulade
  10. Smør 200 gram hindbærm armelade på, og fordel marmeladen jævnt, men kom ikke for tæt på kanten.
    billede resultat for roulade med hindbær
  11. Rul nu hindbærrouladen sammen og læg den med samlingen nedad.
  12. Lad rouladen samle sig i 10 minutter, men den smager bedst som nybagt.
  13. Nyd hindbærrouladen sammen med lidt letpisket flødeskum og en god kop kaffe.

Næringsindhold

Kalorier: 1682kcalKulhydrater: 343gProtein: 36gFedt: 18gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 655mgNatrium: 1425mgKalium: 767mgKostfibre: 7gSukker: 199gVitamin A: 950IUVitamin C: 19mgCalcium: 172mgJern: 10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

En hindbærroulade laves selvfølgelig med hindbærmarmelade, men du kan sagtens skifte hindbær ud med andre ting.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Rasmussen

    februar 20, 2025 at 12:20 pm

    Virkelig nem og lækker roulade, smager fantastisk 👌🏻

    Svar
  2. Ulla

    februar 14, 2025 at 10:58 am

    Kan man bruge maizena i stedet for kartoffelmel??
    Ulla

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 14, 2025 at 4:42 pm

      Hej Ulla
      Ja, det bør du sagtens kunne 🙂
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  3. Margrethe Krogh Thusgaard

    oktober 02, 2024 at 12:39 pm

    Jeg lærte som barn (omkring 1960) at lave roulade, og kom igen i tanker om den dejlige kage, men tænkte, at det måtte kunne gøres bare lidt bedre. Denne opskrift er nu én af mine absolutte favoritter, når jeg skal bage pauselækkerier til møder, kor- eller orkesterprøver.
    Den er lynhurtig, og voldsomt populær.
    Det er smart at have alt klar og vejet af, når man går i gang; det letter rengøringen!

    Svar
  4. Kiss

    februar 23, 2024 at 3:45 pm

    Roulade
    Rulles på kort eller lang side

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 23, 2024 at 5:03 pm

      Hej Kiss
      Du ruller den fra den lange side 🙂
      BH Holger

      Svar
      • Tove Nygaard Curtis

        august 10, 2024 at 4:13 pm

        Jeg havde ingen kartoffelmel, men brugte majsmel i stedet for. Smager skønt 😊

      • Ulla Dybkjær

        december 15, 2024 at 2:13 pm

        Så bliver den da alt for tyk!

  5. Jolanda

    juni 06, 2023 at 3:23 pm

    Rigtig lækker roulade. Godt med flødeskum til da der jo ikke fedtstof i selve dejen. Den laver jeg bestemt igen.
    Jolanda

    Svar
  6. BIBSE

    marts 01, 2023 at 6:55 pm

    Jeg smagte denne roulade i dag, og jeg var VILD med den. Jeg blev nødt til at have et ekstra stykke. Tusind tak 🤩

    Svar
  7. Dina

    februar 03, 2022 at 4:26 pm

    Der mangler noget flødeskum eller creme i efter min smag. Men selve rouladedejen er lækker ☺️

    Svar
    • Susanne Hansen

      december 16, 2022 at 8:29 am

      Hvor kan man købe bøgerne

      Svar
  8. Anne-Sophie

    juni 26, 2021 at 2:06 pm

    rigtig god roulade!!

    Svar
  9. Dorthe

    juni 13, 2020 at 10:18 am

    Kan man rulle den kold ? Jeg tænker på at bruge flødeskum til fyld, så dejen skal jo være kold, når jeg ruller.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 13, 2020 at 1:38 pm

      Hej Dorthe
      Min egen erfaring er, at den desværre så knækker ret nemt.
      Du kan dog forsøge at rulle rouladen sammen uden fyld, og når den er kølet af rulles forsigtigt ud igen, fyldet kommes på og så rulles rouladen sammen.
      Det har jeg haft held med.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  10. Simon

    december 09, 2018 at 4:22 pm

    Skal man smører marmeladen ud til kanten eller ikke?

    I punkt 9 står der "....men kom ikke for tæt på kanten"

    Under et af billederne står der "....Smør helt ud til kanten, inden rouladen rulles sammen"

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required