Oversigt over indhold
Verdens bedste hindbærroulade
Ingredienser
- 4 æg
- 100 g sukker - gerne rørsukker
- 110 g hvedemel
- 25 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- 200 g hindbærmarmelade - evt. min hjemmelavede hindbærmarmelade
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Slå æg ud i en skål, og kom sukker ved. Pisk det meget luftigt med en elpisker, eller brug røremaskinen. Det tager mindst fem minutter at piske luftigt.
- I en anden skål vejer du hvedemel og kartoffelmel af, og blander det med bagepulver. Vend nu melet gradvist ind i dejen - brug en dejskraber eller grydeske. Der skal ikke piskes.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og hæld dejen ud på bagepapiret. Fordel den jævnt med en dejskraber, men hold fem centimeters afstand til kanterne på papiret.
- Bag nu rouladedejen i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ca. 8 minutter. Kagen skal blot være gylden, og må ikke overbages. Tag kagen ud, og lad den køle af et minut.
- Et andet stykke bagepapir drysses med sukker (indgår ikke i opskriften), og den nybagte roulade lægges over, og presses let ned i rørsukkeret. Fjern nu forsigtigt bagepapiret fra bunden af den bagte roulade.
- Smør hindbærmarmelade på, og fordel marmeladen jævnt, men kom ikke for tæt på kanten.
- Rul hindbærrouladen sammen og læg den med samlingen nedad. Lad rouladen samle sig i 10 minutter, men den smager bedst som nybagt.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på hindbærroulade
Her er verdens bedste hindbærroulade, og rouladen er i det hele taget en af mine yndlingskager, fordi den selvfølgelig smager super godt, men også fordi den er så hurtig og nem at lave.
Du kan også anvende andre typer marmelade end hindbær.
Se flere opskrifter:
- Kakaoroulade med flødeskum (nem opskrift)
- Jordbærroulade - opskrift på roulade med jordbær
- Bananroulade - roulade med kakao, banan og flødeskum
Billeder
Lidt fotos fra bagning af hindbærrouladen:
Tips
Nyd hindbærrouladen sammen med lidt letpisket flødeskum og en god kop kaffe.
En hindbærroulade laves selvfølgelig med hindbærmarmelade, men du kan sagtens skifte hindbær ud med andre marmelader.
Flere inspirerende opskrifter:
- Tigerroulade - nem roulade med Nutella smørcreme
- Drømmekageroulade med masser af kokossnask
- Rabarberroulade med jordbær og flødeskum
FAQ
En roulade er en luftig kage (typisk sukkerbrødsbund), der bliver smurt med hindbærfyld og rullet sammen. Den kan serveres som den er - eller pyntes med flormelis, glasur eller flødeskum.
Ja, hindbærrouladen er fryseegnet. Pak den stramt ind i plast og folie, og så har den en holdbarhed på 1-2 måneder i fryseren. Optø gerne rouladen i køleskab natten over.
Rul rouladen sammen mens den er varm, så mindsker du risikoen for at kagen knækker. Gerne med fyld. Men du kan også rulle den ud løst først, så den "husker" formen. Lad den køle af rullet, og rul ud igen, når du smører fyld på.
Hindbærrouladen er bedst som nybagt, men den holder sig fint i et par dage. Derfor kan du også godt bage rouladen dagen før den skal serveres.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Susanne S skriver
Skal den opbevares på køl? Eller stuetemperatur?
joshua skriver