Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Burger

Burger (opskrift på hjemmelavet burger med bøf og lækkert fyld)

billede med verdens bedste burger
4.7 fra 26 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
66
SHARES
FacebookMessenger66PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hjemmelavet burger
  • Opskrift på burger
  • Billeder
  • Tips
  • Burgerens historie
  • Navnet stammer fra Hamburg
  • Og så kom McDonald's...
  • Kommentarer

Hjemmelavet burger

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 26 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Opskrift på verdens bedste burger, hvor både burgerbøffer og burgerboller laves helt fra bunden. Jeg siger dig: Den smager himmelsk godt!
Antal: 4 stk.
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Burger
  • 600 g hakket oksekød med 10% fedt
  • salt og friskkværnet peber
Syltede rødløg
  • 2 rødløg
  • 100 g vand
  • 100 g eddike alm. lagereddike
  • 50 g sukker
  • 10 peberkorn
Salat
  • 1 crisp salat eller anden salat
Chilimayo
  • 1 portion chilimayo opskrift på hjemmelavet chilimayo finder du her
Bacon
  • 8 skiver bacon steges sprøde i ovn
Ost
  • 4 skiver ost efter eget valg
Desuden
  • 1 håndfuld ærteskud kan erstattes med rucola
  • 4 burgerboller

Fremgangsmåde

  1. Burgerboller: Bag først burgerbollerne som angivet i opskriften. De bliver vildt gode. Du kan selvfølgelig også købe færdigbagte burgerboller. Det er op til dig.
  2. Syltede rødløg: Vand koges op i en lille gryde sammen eddike (alm. lagereddike), sukker og peberkorn. Tages af kogepladen. Rødløg halveres, skæres i tynde skiver og kommes i lagen. Trækker mindst 30 minutter - gerne nogle timer eller et døgn.
  3. Chilimayo: Lav en portion chilimayo som anvist i linket. Det tager kun et minuts tid.
  4. Bacon: Baconskiver kommes på en bageplade med bagepapir, og steges sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft. Det tager omkring 10 minutter. Læg de sprøde baconskiver til afdrypning på køkkenrulle.
  5. Bøffer: Form det hakkede oksekød til fire lige store bøffer. Hakkes med bagsiden af en kniv. Burgerbøfferne grilles eller steges i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Krydres med salt og friskkværnet peber.
  6. Salat: Salat skylles, slynges og brækkes i passende stykker. Jeg bruger gerne en crisp salat, men iceberg, romaine eller andre salater kan også anvendes.
  7. Samljng af verdens bedste burger: Flæk fire burgerboller og smør med chilimayo på både over- og underbolle.
  8. Derpå lægges salat og en burgerbøf.
  9. Læg så et stykke ost og derefter de lækre og syltede rødløg.
  10. Endelig toppes med et par sprøde skiver bacon og friske ærteskud. Ærteskud kan erstattes med rucola.

Næringsindhold

Kalorier778kcalKulhydrater40gProtein38gFedt51gMættet fedt19gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt18gTransfedt2gKolesterol140mgNatrium1201mgKalium566mgKostfibre2gSukker18gVitamin A293IUVitamin C5mgCalcium304mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på burger

Skal du ikke lige prøve verdens bedste burger, der naturligvis smager himmelsk godt? Bøfferne laves med en kvalitets oksekød, der steges og krydres med salt og friskkværnet peber.

Burgeren er inspireret af den populære burger fra Spektakel i Gudhjem på Bornholm, der med denne lækre sag vandt titlen som Danmarks Bedste Burger. Bedre bliver det ikke.

Denne opskrift er med en lækker og saftig brioche bolle, men er du mere til en klassisk hjemmelavet burgerbolle med sesam, kan du se opskriften på mine hjemmelavede burgerboller.

Jeg bruger også ærteskud, men du kan erstatte dem med rucula eller andet.

Opskriften giver 4 stk., hvor der er beregnet én pr. person. Serveres gerne med pommes frites.

Se også disse opskrifter:

  • Teriyaki burger
  • Burger med spidskål
  • Crispy chicken burger
  • Hamburger
  • Cheeseburger

Billeder

Her er nogle fotos fra hvordan jeg laver den lækre burger:

syltede rødløg til verdens bedste burger
burgerbøffer grilles eller pandesteges
kom chilimayo på burgerbollerne
burgerbøffer lægges på salaten i burgeren
ost og syltede rødløg kommes på burgeren
verdens bedste burger toppes med friske ærteskud

Tips

De færdige burgere serveres straks, og en god omgang hjemmelavede pommes frites passer jo altid godt. Find opskriften i søgefeltet øverst på siden.

stik en pind gennem burgeren og så er den klar til servering
Verdens bedste burger er klar til servering. Let og elegant. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Burgerens historie

Burgerens historie handler ikke kun om en bøf mellem to lag brød. Det er også en historie om, hvordan flere forskellige lande og personer strides om, hvem der egentlig opfandt burgeren.

En af de personer, som menes at være den første til at servere en burger, er danskeren Louis Lassen, der ejede frokostboden Louis' Lunch i New Haven i Connecticut.

På Library of Congress' hjemmeside står der følgende om Louis' Lunch: 'Denne New Haven sandwichbutik er hjemsted for den første hamburger og første steaksandwich, der er serveret i amerikansk historie'.

Louis' oldebørn driver i øvrigt stadig Louis' Lunch, og naturligvis kan man købe burger. Men kun med ost, tomater og løg som dengang, Louis Lassen serverede sin første burger i år 1900.

Navnet stammer fra Hamburg

I Texas er de ikke tilfredse med, at Louis Lassen får æren for den første amerikanske burger. De mener, at det var Fletcher Davis fra Athens, der begyndte i 1880'erne.

Hans burger skulle have bestået af oksebøf med sennep, løg og brødskiver samt en pickle eller drueagurk som tilbehør. I Ohio og Wisconsin hævder de, at det var i deres stater, at burgeren blev opfundet.

Uanset hvad amerikanerne mener, er der ingen tvivl om, hvor navnet stammer fra. Hamburger er selvfølgelig fra den tyske by Hamburg. Det vil sige selve koncepten med at bruge hakket kød på brød.

I begyndelsen var råt kød tilsat krydderier, som blev smækket på en skive brød med løg. Senere stegte man kødet.

Og endnu senere begyndte tyske emigranter i USA at sælge selve burger-bøffen - eller hakkebøffen om man vil - under navnet Hamburger.

Og så kom McDonald's...

Uanset oprindelse blev USA først grebet af burger-feberen nogle årtier efter, den danske emigrant Louis Lassen serverede sin første enkle burger.

1921 var et skelsættende år i burgerens historie. Efter at have opfundet selve burgerbollen åbnede brødrene Anderson kæden White Castle og den burger, vi kender i dag var for alvor født.

Da McDonald's kom på banen i 1940'erne, blev amerikanerne grebet af en sand burger-mani. Kæde efter kæde åbnede i årtier efter. Først i 1981 fik vi en McDonald's i Danmark.

Lige siden er den en af danskernes favoritter, og de seneste år er gourmetburgere kommet i høj kurs. Ja, der er langt fra Louis Lassens bøfsandwich til nutidens burgerkultur. Se også opskriften på den populære Bic Mac burger.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required