• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Opskrift på burger - hjemmelavet med bøf og lækkert fyld

Opskrift på burger - hjemmelavet med bøf og lækkert fyld

billede med verdens bedste burger
4.7 fra 26 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
64
SHARES
FacebookMessenger64PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. september 2024 - Udgivet:  21. april 2023

Indhold

  1. Opskrift
  2. Hjemmelavet burger
  3. Tips
  4. Burgerens historie
  5. Navnet stammer fra Hamburg
  6. Og så kom McDonald's...

Skal du ikke lige prøve verdens bedste burger, der naturligvis smager himmelsk godt?

Bøfferne laves med en kvalitets oksekød, der steges og krydres med salt og friskkværnet peber.

Burgeren er inspireret af den populære burger fra Spektakel i Gudhjem på Bornholm, der med denne lækre sag vandt titlen som Danmarks Bedste Burger. Bedre bliver det ikke.

Denne opskrift er med en lækker og saftig brioche bolle, men er du mere til en klassisk hjemmelavet burgerbolle med sesam, kan du se opskriften på mine hjemmelavede burgerboller.

Jeg bruger også ærteskud, men du kan erstatte dem med rucula eller andet.

Opskriften giver 4 stk., hvor der er beregnet én pr. person. Serveres gerne med pommes frites.

Se også disse opskrifter:

  • Teriyaki burger
  • Burger med spidskål
  • Crispy chicken burger
  • Hamburger
  • Cheeseburger

Opskrift

billede med verdens bedste burger
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavet burger

4.74 fra 26 stemmer
Opskrift på verdens bedste burger, hvor både burgerbøffer og burgerboller laves helt fra bunden. Jeg siger dig: Den smager himmelsk godt!
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 stk.
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 778
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Burger
  • 600 g hakket oksekød - med 10% fedt
  • salt og friskkværnet peber
Syltede rødløg
  • 2 rødløg
  • 100 g vand
  • 100 g eddike - alm. lagereddike
  • 50 g sukker
  • 10 peberkorn
Salat
  • 1 crisp salat - eller anden salat
Chilimayo
  • 1 portion chilimayo - opskrift på hjemmelavet chilimayo finder du her
Bacon
  • 8 skiver bacon - steges sprøde i ovn
Ost
  • 4 skiver ost - efter eget valg
Desuden
  • 1 håndfuld ærteskud - kan erstattes med rucola
  • 4 burgerboller

Fremgangsmåde
 

  1. Burgerboller: Bag først burgerbollerne som angivet i opskriften. De bliver vildt gode. Du kan selvfølgelig også købe færdigbagte burgerboller. Det er op til dig.
  2. Syltede rødløg: Vand koges op i en lille gryde sammen eddike (alm. lagereddike), sukker og peberkorn. Tages af kogepladen. Rødløg halveres, skæres i tynde skiver og kommes i lagen. Trækker mindst 30 minutter - gerne nogle timer eller et døgn.
    syltede rødløg til verdens bedste burger
  3. Chilimayo: Lav en portion chilimayo som anvist i linket. Det tager kun et minuts tid.
  4. Bacon: Baconskiver kommes på en bageplade med bagepapir, og steges sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft. Det tager omkring 10 minutter. Læg de sprøde baconskiver til afdrypning på køkkenrulle.
  5. Bøffer: Form det hakkede oksekød til fire lige store bøffer. Hakkes med bagsiden af en kniv. Burgerbøfferne grilles eller steges i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Krydres med salt og friskkværnet peber.
    burgerbøffer grilles eller pandesteges
  6. Salat: Salat skylles, slynges og brækkes i passende stykker. Jeg bruger gerne en crisp salat, men iceberg, romaine eller andre salater kan også anvendes.
  7. Samljng af verdens bedste burger: Flæk fire burgerboller og smør med chilimayo på både over- og underbolle.
    kom chilimayo på burgerbollerne
  8. Derpå lægges salat og en burgerbøf.
    burgerbøffer lægges på salaten i burgeren
  9. Læg så et stykke ost og derefter de lækre og syltede rødløg.
    ost og syltede rødløg kommes på burgeren
  10. Endelig toppes med et par sprøde skiver bacon og friske ærteskud. Ærteskud kan erstattes med rucola.
    verdens bedste burger toppes med friske ærteskud

Næringsindhold

Kalorier: 778kcalKulhydrater: 40gProtein: 38gFedt: 51gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 2gKolesterol: 140mgNatrium: 1201mgKalium: 566mgKostfibre: 2gSukker: 18gVitamin A: 293IUVitamin C: 5mgCalcium: 304mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige burgere serveres straks, og en god omgang hjemmelavede pommes frites passer jo altid godt. Find opskriften i søgefeltet øverst på siden.

stik en pind gennem burgeren og så er den klar til servering
Verdens bedste burger er klar til servering. Let og elegant. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Burgerens historie

Burgerens historie handler ikke kun om en bøf mellem to lag brød. Det er også en historie om, hvordan flere forskellige lande og personer strides om, hvem der egentlig opfandt burgeren.

En af de personer, som menes at være den første til at servere en burger, er danskeren Louis Lassen, der ejede frokostboden Louis' Lunch i New Haven i Connecticut.

På Library of Congress' hjemmeside står der følgende om Louis' Lunch: 'Denne New Haven sandwichbutik er hjemsted for den første hamburger og første steaksandwich, der er serveret i amerikansk historie'.

Louis' oldebørn driver i øvrigt stadig Louis' Lunch, og naturligvis kan man købe burger. Men kun med ost, tomater og løg som dengang, Louis Lassen serverede sin første burger i år 1900.

Navnet stammer fra Hamburg

I Texas er de ikke tilfredse med, at Louis Lassen får æren for den første amerikanske burger. De mener, at det var Fletcher Davis fra Athens, der begyndte i 1880'erne.

Hans burger skulle have bestået af oksebøf med sennep, løg og brødskiver samt en pickle eller drueagurk som tilbehør. I Ohio og Wisconsin hævder de, at det var i deres stater, at burgeren blev opfundet.

Uanset hvad amerikanerne mener, er der ingen tvivl om, hvor navnet stammer fra. Hamburger er selvfølgelig fra den tyske by Hamburg. Det vil sige selve koncepten med at bruge hakket kød på brød.

I begyndelsen var råt kød tilsat krydderier, som blev smækket på en skive brød med løg. Senere stegte man kødet.

Og endnu senere begyndte tyske emigranter i USA at sælge selve burger-bøffen - eller hakkebøffen om man vil - under navnet Hamburger.

Og så kom McDonald's...

Uanset oprindelse blev USA først grebet af burger-feberen nogle årtier efter, den danske emigrant Louis Lassen serverede sin første enkle burger.

1921 var et skelsættende år i burgerens historie. Efter at have opfundet selve burgerbollen åbnede brødrene Anderson kæden White Castle og den burger, vi kender i dag var for alvor født.

Da McDonald's kom på banen i 1940'erne, blev amerikanerne grebet af en sand burger-mani. Kæde efter kæde åbnede i årtier efter. Først i 1981 fik vi en McDonald's i Danmark.

Lige siden er den en af danskernes favoritter, og de seneste år er gourmetburgere kommet i høj kurs. Ja, der er langt fra Louis Lassens bøfsandwich til nutidens burgerkultur. Se også opskriften på den populære Bic Mac burger.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required