Opskrift på verdens bedste burger, hvor både burgerbøffer og burgerboller laves helt fra bunden. Jeg siger dig: Den smager himmelsk godt!
Skal du ikke lige prøve verdens bedste burger, der naturligvis smager himmelsk godt?
Bøfferne laves med en kvalitets oksekød, der steges og krydres med salt og friskkværnet peber.
Burgeren er inspireret af den populære burger fra Spektakel i Gudhjem på Bornholm, der med denne lækre sag vandt titlen som Danmarks Bedste Burger. Bedre bliver det ikke.
Denne opskrift er med en lækker og saftig brioche bolle, men er du mere til en klassisk hjemmelavet burgerbolle med sesam, kan du se opskriften på mine hjemmelavede burgerboller.
Jeg bruger også ærteskud, men du kan erstatte dem med rucula eller andet.
Opskriften giver 4 stk., hvor der er beregnet én pr. person. Serveres gerne med pommes frites.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på hjemmelavet burger
Hjemmelavet burger
Ingredienser
Burger
- 600 g hakket oksekød - med 10% fedt
- salt og friskkværnet peber
Syltede rødløg
- 2 rødløg
- 100 g vand
- 100 g eddike - alm. lagereddike
- 50 g sukker
- 10 peberkorn
Salat
- 1 crisp salat - eller anden salat
Chilimayo
- 1 portion chilimayo - opskrift på hjemmelavet chilimayo finder du her
Bacon
- 8 skiver bacon - steges sprøde i ovn
Ost
- 4 skiver ost - efter eget valg
Desuden
- 1 håndfuld ærteskud - kan erstattes med rucola
- 4 burgerboller
Fremgangsmåde
- Burgerboller: Bag først burgerbollerne som angivet i opskriften. De bliver vildt gode. Du kan selvfølgelig også købe færdigbagte burgerboller. Det er op til dig.
- Syltede rødløg: Vand koges op i en lille gryde sammen eddike (alm. lagereddike), sukker og peberkorn. Tages af kogepladen. Rødløg halveres, skæres i tynde skiver og kommes i lagen. Trækker mindst 30 minutter - gerne nogle timer eller et døgn.
- Chilimayo: Lav en portion chilimayo som anvist i linket. Det tager kun et minuts tid.
- Bacon: Baconskiver kommes på en bageplade med bagepapir, og steges sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft. Det tager omkring 10 minutter. Læg de sprøde baconskiver til afdrypning på køkkenrulle.
- Bøffer: Form det hakkede oksekød til fire lige store bøffer. Hakkes med bagsiden af en kniv. Burgerbøfferne grilles eller steges i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Salat: Salat skylles, slynges og brækkes i passende stykker. Jeg bruger gerne en crisp salat, men iceberg, romaine eller andre salater kan også anvendes.
- Samljng af verdens bedste burger: Flæk fire burgerboller og smør med chilimayo på både over- og underbolle.
- Derpå lægges salat og en burgerbøf.
- Læg så et stykke ost og derefter de lækre og syltede rødløg.
- Endelig toppes med et par sprøde skiver bacon og friske ærteskud. Ærteskud kan erstattes med rucola.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
De færdige burgere serveres straks, og en god omgang hjemmelavede pommes frites passer jo altid godt. Find opskriften i søgefeltet øverst på siden.
Burgerens historie
Burgerens historie handler ikke kun om en bøf mellem to lag brød. Det er også en historie om, hvordan flere forskellige lande og personer strides om, hvem der egentlig opfandt burgeren.
En af de personer, som menes at være den første til at servere en burger, er danskeren Louis Lassen, der ejede frokostboden Louis' Lunch i New Haven i Connecticut.
På Library of Congress' hjemmeside står der følgende om Louis' Lunch: 'Denne New Haven sandwichbutik er hjemsted for den første hamburger og første steaksandwich, der er serveret i amerikansk historie'.
Louis' oldebørn driver i øvrigt stadig Louis' Lunch, og naturligvis kan man købe burger. Men kun med ost, tomater og løg som dengang, Louis Lassen serverede sin første burger i år 1900.
Navnet stammer fra Hamburg
I Texas er de ikke tilfredse med, at Louis Lassen får æren for den første amerikanske burger. De mener, at det var Fletcher Davis fra Athens, der begyndte i 1880'erne.
Hans burger skulle have bestået af oksebøf med sennep, løg og brødskiver samt en pickle eller drueagurk som tilbehør. I Ohio og Wisconsin hævder de, at det var i deres stater, at burgeren blev opfundet.
Uanset hvad amerikanerne mener, er der ingen tvivl om, hvor navnet stammer fra. Hamburger er selvfølgelig fra den tyske by Hamburg. Det vil sige selve koncepten med at bruge hakket kød på brød.
I begyndelsen var råt kød tilsat krydderier, som blev smækket på en skive brød med løg. Senere stegte man kødet.
Og endnu senere begyndte tyske emigranter i USA at sælge selve burger-bøffen - eller hakkebøffen om man vil - under navnet Hamburger.
Og så kom McDonald's...
Uanset oprindelse blev USA først grebet af burger-feberen nogle årtier efter, den danske emigrant Louis Lassen serverede sin første enkle burger.
1921 var et skelsættende år i burgerens historie. Efter at have opfundet selve burgerbollen åbnede brødrene Anderson kæden White Castle og den burger, vi kender i dag var for alvor født.
Da McDonald's kom på banen i 1940'erne, blev amerikanerne grebet af en sand burger-mani. Kæde efter kæde åbnede i årtier efter. Først i 1981 fik vi en McDonald's i Danmark.
Lige siden er den en af danskernes favoritter, og de seneste år er gourmetburgere kommet i høj kurs. Ja, der er langt fra Louis Lassens bøfsandwich til nutidens burgerkultur. Se også opskriften på den populære Bic Mac burger.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: