• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegetariske kødboller med tomatsauce

Vegetariske kødboller med tomatsauce

Vegetariske kødboller
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. september 2022 - Udgivet:  25. oktober 2021

Vegetariske kødboller indeholder ikke kød men blandt andet sorte bønner. Serveres med tomatsauce og spaghetti og smager helt vildt godt.

Vegetariske kødboller med tomatsauce og spaghetti er både en super sund ret og en virkelig lækker ret.

Den sender ens tanker hen mod Lady og Vagabonden, som spiste samme måltid og gjorde retten kendt.

Selve "kød"bollerne har en fin umamismag blandet med lækre, italienske krydderier, men de smager ikke af kød. Og det synes jeg faktisk er bedst.

Det vil sige, at de ikke er en erstatning af kød men derimod deres helt egen.

Opskrift på vegetariske kødboller med tomatsauce

Vegetariske kødboller
Rakel Seneca

Vegetariske kødboller i tomatsauce

4.86 fra 7 stemmer
Vegetariske kødboller indeholder ikke kød men blandt andet sorte bønner. Serveres med tomatsauce og spaghetti og smager helt vildt godt.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Italiensk
Kalorier: 884
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Vegetariske kødboller
  • 1 dåse sorte bønner
  • 2 fed hvidløg
  • 70 g havregryn
  • 30 g rasp
  • 0,5 dl gærflager
  • 1 tsk basilikum - stødt
  • 1 tsk oregano - stødt
  • 1 tsk timian - stødt
  • 1 stk æg
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 0,5 tsk salt
Tomatsauce og spaghetti
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 tsk oregano - stødt
  • 1 tsk basilikum - stødt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 0,5 stk boulionterning - plus 1 deciliter vand
  • 1 tsk sukker
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 0,5 tsk salt
  • 400 g spaghetti

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at komme de sorte bønner i en blender eller food processor. Blend dem sammen til en ensartet masse og flyt dem hen i en skål. Blend nu havregrynene til en grov mel.
  2. Bland bønnerne, havregryn og alle krydderierne sammen. Hak hvidløget fint og tilføj det til blandingen. Tilføj gærflager og smag blandingen til med salt og sort peber, før du tilføjer rasp og æg.
  3. Hæld nu ægget og raspen i. Rør det rigtig godt sammen, så det bliver en fast fars.
  4. Tag en bageplade med bagepapir og rul i alt 30 kugler, som du putter på bagepladen. Put alle kuglerne i køleskabet i cirka 15 minutter.
  5. Forvarm ovnen på 180 grader varmluft. Bag kuglerne i cirka 15 minutter, hvor du vender dem undervejs.
Tomatsovs
  1. Imens kødbollerne bager, laver vi tomatsaucen.
  2. Hak løg og hvidløg fint. Tag nu en gryde og kom olivenolie, løg og hvidløg i. Lad dem stege sammen i tre minutter. Tilføj derefter krydderierne og tomatpure og lad det hele stege i et minut.
  3. Tilføj de hakkede tomater og bouillonterning samt vand. Lad sovsen simre i 10 minutter. Imens kan du koge spaghettien efter posens anvisning.
  4. Smag saucen til med sukker, salt og sort peber. Hæld kødbollerne i tomatsaucen og lad det simre sammen i fem til ti minutter.
  5. Server nu spaghettien med tomatsaucen og de vegetariske kødboller. Pynt med lidt parmesan og frisk basilikum.

Næringsindhold

Kalorier: 884kcalKulhydrater: 161gProtein: 45gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 1mgNatrium: 798mgKalium: 2331mgKostfibre: 25gSukker: 9gVitamin A: 227IUVitamin C: 12mgCalcium: 223mgJern: 10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Denne udgave af italienske kødboller med tomatsovs indeholder ikke kød. Den er vegetarisk, men kan også laves vegansk.

Her skal du blot udelade æg og i stedet tilføje et hørfrø-æg - to spsk. hørfrø, syv spsk. vand, som trækker i 15 minutter før brug.

Du kan også bruge opskriften på vegetariske kødboller til andre slags saucer, for eksempel til boller i karry eller svenske kødboller med sovs og kartoffelmos.

Se vores andre vegetariske, italienske opskrifter:

Beluga bolognese med pasta

Vegetar kødsovs uden kød

Vegansk lasagne - sund og lækker opskrift

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required