Vegetariske kødboller indeholder ikke kød men blandt andet sorte bønner. Serveres med tomatsauce og spaghetti og smager helt vildt godt.
Vegetariske kødboller med tomatsauce og spaghetti er både en super sund ret og en virkelig lækker ret.
Den sender ens tanker hen mod Lady og Vagabonden, som spiste samme måltid og gjorde retten kendt.
Selve "kød"bollerne har en fin umamismag blandet med lækre, italienske krydderier, men de smager ikke af kød. Og det synes jeg faktisk er bedst.
Det vil sige, at de ikke er en erstatning af kød men derimod deres helt egen.
Opskrift på vegetariske kødboller med tomatsauce
Vegetariske kødboller i tomatsauce
Ingredienser
Vegetariske kødboller
- 1 dåse sorte bønner
- 2 fed hvidløg
- 70 g havregryn
- 30 g rasp
- 0,5 dl gærflager
- 1 tsk basilikum - stødt
- 1 tsk oregano - stødt
- 1 tsk timian - stødt
- 1 stk æg
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 0,5 tsk salt
Tomatsauce og spaghetti
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk tomatpuré
- 1 tsk oregano - stødt
- 1 tsk basilikum - stødt
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,5 stk boulionterning - plus 1 deciliter vand
- 1 tsk sukker
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 0,5 tsk salt
- 400 g spaghetti
Fremgangsmåde
- Start med at komme de sorte bønner i en blender eller food processor. Blend dem sammen til en ensartet masse og flyt dem hen i en skål. Blend nu havregrynene til en grov mel.
- Bland bønnerne, havregryn og alle krydderierne sammen. Hak hvidløget fint og tilføj det til blandingen. Tilføj gærflager og smag blandingen til med salt og sort peber, før du tilføjer rasp og æg.
- Hæld nu ægget og raspen i. Rør det rigtig godt sammen, så det bliver en fast fars.
- Tag en bageplade med bagepapir og rul i alt 30 kugler, som du putter på bagepladen. Put alle kuglerne i køleskabet i cirka 15 minutter.
- Forvarm ovnen på 180 grader varmluft. Bag kuglerne i cirka 15 minutter, hvor du vender dem undervejs.
Tomatsovs
- Imens kødbollerne bager, laver vi tomatsaucen.
- Hak løg og hvidløg fint. Tag nu en gryde og kom olivenolie, løg og hvidløg i. Lad dem stege sammen i tre minutter. Tilføj derefter krydderierne og tomatpure og lad det hele stege i et minut.
- Tilføj de hakkede tomater og bouillonterning samt vand. Lad sovsen simre i 10 minutter. Imens kan du koge spaghettien efter posens anvisning.
- Smag saucen til med sukker, salt og sort peber. Hæld kødbollerne i tomatsaucen og lad det simre sammen i fem til ti minutter.
- Server nu spaghettien med tomatsaucen og de vegetariske kødboller. Pynt med lidt parmesan og frisk basilikum.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Denne udgave af italienske kødboller med tomatsovs indeholder ikke kød. Den er vegetarisk, men kan også laves vegansk.
Her skal du blot udelade æg og i stedet tilføje et hørfrø-æg - to spsk. hørfrø, syv spsk. vand, som trækker i 15 minutter før brug.
Du kan også bruge opskriften på vegetariske kødboller til andre slags saucer, for eksempel til boller i karry eller svenske kødboller med sovs og kartoffelmos.
Se vores andre vegetariske, italienske opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: