Vegetarisk grillspyd smager fantastisk for både vegetarer og kødspisere. Lav de friske og sunde spyd med grøntsager til en perfekt grillaften
Vegetarisk grillspyd er en perfekt ledsager til sommerens grillaftner.
De er tilsat den proteinrige ost halloumi, som er perfekt at grille. Vegetarspyddene er derfor særdeles velegnede til vegetarer, men kan også sagtens spises som tilbehør til kød eller pølser.
I denne opskrift på vegetarspyd marineres grøntsagerne inden de grilles. Det giver en ekstra lækker smag til de grillede grøntsager.
Grillspyd
Grillspyd kan være lavet af enten træ eller metal.
Spyd af træ kan skal du huske at ligge i blød i koldt vand, inden du bruger dem, så du undgår, at de brænder op på grillen. Lad dem gerne ligge et par timer og suge vand.
Spyd af metal er ofte nemmere at anvende, da de ikke skal ligge i blød i vand først. Til gengæld bliver de utroligt varme, så pas på fingrene, når du vender spyddene.
Opskrift på vegetarisk grillspyd
Vegetarisk grillspyd
Ingredienser
- 2 røde peberfrugter - eller snackpeber
- 2 squash
- 2 rødløg
- 1 aubergine
- 250 g cherrytomater
- 250 g halloumi
- spyd til grillen
Marinade
- 1 dl olivenolie
- ½ dl balsamicoeddike
- 1 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær peberfrugter, squash, rødløg, aubergine i passende stykker til grillspydende.
- Lav en marinade af olivenolie, balsamicoeddike og finthakket hvidløg. Smag til med salt og peber.
- Vend grøntsagsstykkerne i marinaden og lad dem gerne trække 1-2 timer, men mindre kan også gøre det.
- Skær halloumi i passende stykker og skyl cherrytomater.
- Kom de marinerede grøntsagsstykker på spyd sammen med halloumi og cherrytomater, så der er lidt af hvert på spyddene.
- Grill vegetarisk grillspyd indtil de har fået lidt farve på hver side og aubergine og løg har fået nok.
Få tilsendt opskriften på mail
Halloumi – vegetabilske proteiner
Den cypriotiske ost, halloumi, er perfekt til vegetarspyd.
Den faste ost er nemlig særdeles velegnet til grillen, da den ikke smelter på samme måde som andre oste.
Du kan dermed grille halloumi på samme måde som du griller en bøf eller grøntsager, ved at marinere den og grille den på grillen til den får flotte grillmærker og en lækker smag.
Servering
Server gerne vegetarisk grillspyd med en lækker og frisk cremefraiche dressing til.
Prøv for eksempel en gremolata-inspireret cremefraiche dressing.
Se også disse lækre vegetar-opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: