• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegetarbøffer - nemme veganske bøffer

Vegetarbøffer - nemme veganske bøffer

vegetarbøffer med kidneybønner
Lækre og fyldige vegebøffer, der bare smager godt. Veggiebøfferne er nemme at lave af blandt andet kidney bønner på dåse, og de steges i en blanding af smør og olie. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. maj 2023 - Udgivet:  2. maj 2023

Del gerne:
4.3k
SHARES
FacebookMessenger4.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min bedste opskrift på vegetarbøffer. Det er lækre, veganske bøffer, der blandt andet indeholder kidneybønner og peberfrugt.
  2. Opskrift på lækre vegetarbøffer
  3. Vegetarbøffer - nemme veganske bøffer
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tip
Gå til opskrift

Her er min bedste opskrift på vegetarbøffer. Det er lækre, veganske bøffer, der blandt andet indeholder kidneybønner og peberfrugt.

Vegetarbøffer kan laves på et utal af forskellige måder, men her er mit bedste bud på de lækre veggiebøffer, som naturligvis også kan laves som mindre veggiedeller.

Jeg anvender kidneybønner på dåse, fordi jeg synes, det giver en god smag og konsistens på, men dertil kommer selvfølgelig også andre lækre ingredienser.

Tilsammen gør det, at du får en vegetarbøf, der rigtigt meget minder om en oksebøf i konsistensen.

Opskriften giver 8-10 vegetarbøffer afhængigt af, hvor store du laver dem. Bøfferne kan fryses ned.

Opskrift på lækre vegetarbøffer

vegetarbøffer med kidneybønner

Vegetarbøffer - nemme veganske bøffer

Her er min bedste opskrift på vegetarbøffer. Det er lækre, veganske bøffer, der blandt andet indeholder kidneybønner og peberfrugt.
Bedømmelse
4.7 fra 55 stemmer
RetVegetar
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 dåser kidneybønner
  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika - med top
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 dl bouillon - 1 dl vand og en grøntsagsbouillonterning
  • 75 g havregryn
  • 75 g rasp
  • 1 potte persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Hæld kidneybønnerne i en sigte og skyl dem grundigt under den kolde hane. Dryppes af og kommes i en blender, hvor de blendes groft. Kommes i en skål.
  • Rødløg, peberfrugt og hvidløg hakkes så fint som muligt, og kommes derefter ned til de blendede kidneybønner.
  • Kom paprika, engelsk sauce og bouillon ved. Vend det godt sammen.
  • Tilsæt så havregryn, rasp og finthakket persille, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Rør "farsen" til dine vegetarbøffer godt sammen, og stil gerne på køl en halv times tid.
  • Form til veganske bøffer i en passende størrelse - jeg plejer at lave otte bøffer af denne portion, der normalt passer til fire personer. Du kan med fordel forme bøfferne i en bøfring, og husk at komme lidt olie på bordet og hænderne, for så er farsen ikke så klistret at arbejde med.
  • Varm en pande op ved en god varme, og og kom en god sjat olie på sammen med e stor klat smør.
  • Steg dine vegetarbøffer i cirka tre minutter på hver side, og nu kan du næsten ikke se, at det ikke er rigtige bøffer.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Brug vegetarbøffer i en burger, eller server dem sammen med en god salat. Det kan for eksempel være en nem kartoffelsalat eller en mættende salat med quinoa.

Du kan også lave sprøde vegetar nuggets og bruge dem som bøffer eller i en brugerbolle.

Se også andre opskrifter og ideer:

Vegetarisk madplan

Vegetarisk gryderet

Vegetar kødsovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Jensen

    januar 12, 2025 at 4:50 pm

    Det er første gang at jeg bruger økologiske kidney bønner i lage.
    De lugter dårligt når jeg åbner dåsen, tænker ikke at de skal lugte sådan, er det korrekt
    Mvh Hanne

    Svar
  2. Kasper

    april 21, 2024 at 2:29 pm

    Hej
    Tak for en god opskrift
    Det smager også godt, hvis man steger en ekstra omgang løg, peberfrugt, paprika og så svampe på en pande, så de bliver bløde. Inden de tilsættes farsen kan de med fordel blendes.

    Svar
  3. Sebastian

    april 05, 2024 at 10:00 am

    Gode, men bemærk at som udgangspunkt er engelsk sauce ikke vegetarisk 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 05, 2024 at 10:21 am

      Hej Sebastian
      Tak for det, men det er ikke helt korrekt 🙂
      Engelsk sauce er vegetarisk, mens dens fætter, Worcestersauce laves med lidt ansjos. Og den er derfor ikke vegetarisk.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Birgit

    februar 11, 2024 at 4:43 pm

    Kan man lave farsen til de vegetar bøffer dagen før og lade den stå i køleskabet til dagen efter?

    Svar
  5. Susanne

    januar 15, 2024 at 7:19 pm

    Nej, hvor er de gode. Det er ikke sidste gang, at vi skal lave dem 👍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 16, 2024 at 7:39 am

      Hej Susanne
      Mange tak, og ja, de er ganske gode 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Leif Christensen

    maj 08, 2023 at 10:08 am

    Hej Holger.
    Er lige i tvivl om det med bouillonterningen. Mener du en hel bouillonterning til en deciliter vand? Bare så jeg ikke laver en fejl, da det er til en gæst, som er veganer.
    Venlig hilsen
    Leif

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 08, 2023 at 10:21 am

      Hej Leif
      Ja, det bliver en kraftig bouillon, der tilfører god smag 🙂
      Så en terning til 1 dl. vand.
      God fornøjelse
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Lisbeth

    februar 07, 2023 at 11:49 am

    Når du skriver, de kan fryses er det så før eller efter stegning?

    Svar
  8. Margit Svendsen

    oktober 31, 2022 at 8:33 am

    jeg har på det seneste haft problemer med at printe opskrifterne ud...........
    hvad er der sket ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 31, 2022 at 9:21 am

      Hej Margit
      Nogle af de ældre opskrifter ligger desværre stadig i et ældre system uden printknappen, men de bliver gradvist lagt over i det nye. Men sig endelig til når du støder på konkrete opskrifter uden printknappen - så får jeg straks lagt dem over.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Marie

    juli 06, 2022 at 4:06 pm

    Vil du anbefale af fryse før eller efter bøfferne er stegt?

    Svar
  10. Steffen

    juni 08, 2021 at 9:19 am

    Jeg halverede opskriften og fik 7 bøffer ud af den. De var noget bløde, selv efter 10+ min stegning. Smagen var rigtig god og konsistensen saftig. Ville dog anbefale fx 1 spsk mel i for at få det bedre til at hænge sammen.

    Svar
  11. Mia Lundgaard Nielsen

    marts 29, 2020 at 3:24 am

    Hej,

    jeg bor i et land, hvor der ikke er engelsk sauce. Hvad kan jeg erstatte dette med?

    Svar
  12. Dorte

    januar 12, 2020 at 6:00 pm

    Super god opskrift. Smager SÅ godt. Hurtigt og nemt.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required