Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Vegetar lasagne

Vegetar lasagne (opskrift på nem og lækker grøntsagslasagne)

vegetar lasagne grøntsagslasagne
4.8 fra 77 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook358PinterestSMSEmailMessenger
358
DELINGER
Indhold
  • Nem vegetar lasagne
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på vegetar lasagne
  • Tips
  • Kommentarer

Nem vegetar lasagne

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 77 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Her er min opskrift på den bedste vegetar lasagne, der er en klassisk grøntsagslasagne uden kød. Fyldig, lækker og bla. med spinat.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Grøntsags sauce
  • 1 stort rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 1 squash (halvdelen)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 100 g tomatpasta
  • 2 dl grøntsagsbouillon (2 deciliter vand + en terning')
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • 1 basilikum (lille potte)
  • 2 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
Bechamel sauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • muskatnød (reven)
  • salt og friskkværnet peber
Spinat sauce
  • 200 g spinat (frisk)
  • 3 dl madlavningsfløde
  • muskatnød (reven)
  • salt og friskkværnet peber
  • lasagneplader

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Rødløg og hvidløg hakkes fint. Gulerødder og bladselleri skæres i små tern, og det samme med den halve squash.
  2. Varm en gryde op ved middel varme, og sauter løg og hvidløg i en god sjat olie. Kom derefter de øvrige grøntsager ved, og sautere et par minutter mere.
  3. Tilsæt så hakkede tomater, tomatpasta, bouillon, oregano, grofthakkede blade basilikum og lidt engelsk sauce. Smag til med salt og peber, og lad grøntsagssaucen til din vegetar lasagne simre ca. 15 minutter.
    grøntsagssauce til vegetarlasagne
  4. Imens laver du bechamel sauce til din vegetarlasagne ved at smelte to spiseskefulde smør i en lille gryde. Kom så et par spiseskefulde mel ved og pisk det ud. Tilsæt så gradvist mælk indtil den hvide sovs har en passende tykkelse, hvor den hverken er for tynd eller for tyk. Smag til med reven muskatnød, salt og peber, og lad derefter sovsen simre fem minutter.
    bechamelsauce til vegetarlasagne
  5. Kom en sjat vand på en varm pande, og kom gradvist de friske spinatblade på indtil de er faldet sammen. Hæld madlavningsfløde ved og lad det creme ind. Krydr med reven muskatnød, salt og peber.
    spinat i madlavningsfløde til grøntsagslasagne
  6. Så skal lasagnen samles i en mindre bradepande eller ildfast fad. Start med et lag grøntsagssauce, så et lag pasta plader. Derefter et lag grøntsagssauce, lidt spinat og så noget bechamelsauce. Ovenpå dette et lag pasta plader og sådan bygger du op indtil du har brugt alle ingredienserne. Jeg plejer at lave en vegetar lasagne med fire pasta plader, men husk ikke at komme alt for meget fyld mellem lagene, da lasagnen også skal hænge nogenlunde sammen efter bagning.
    vegetar lasagne bygges op lag for lag
  7. Slut af med grøntsagssauce, spinat og bechamel sauce, hvorefter din vegetar lasagne bages i 30 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier690kcalKulhydrater96gProtein22gFedt26gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.2gKolesterol66mgNatrium9178mgKalium1686mgKostfibre10gSukker25gVitamin A16114IUVitamin C47mgCalcium378mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på vegetar lasagne

Vegetar lasagne eller grøntsagslasagne er en super skøn lasagne, der smager himmelsk godt.

Faktisk vil du med denne opskrift overhovedet ikke savne kødet, da grøntsagerne fylder godt, og den er mindst lige så fyldig som en almindelig lasagne med hakket oksekød.

Grøntsagslasagne er naturligvis uden kød, og i stedet består lagene af en fyldig grøntsagssauce, spinat og bechamelsauce.

Og det er simpelthen bare verdens bedste vegetar lasagne, hvis du spørger mig.

Opskriften er beregnet til mindst fire personer. En rest er fremragende i madpakken dagen efter, hvor den blot varmes i mikroovn.

Se også disse opskrifter:

  • Lasagne med spidskål
  • Gulerodslasagne
  • Squashlasagne
  • Bønnelasagne (sund lasagne med sorte bønner)

Tips

Den færdigbagte vegetar lasagne må meget gerne lige stå og samle sig 10 minutter før du begynder at skære den ud.

Den er også rygende varm, så det er fint lige at vente lidt.

Nyd din grøntsagslasagne sammen med en lækker tomatsalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Linde skriver

    november 26, 2025 at 10:47 am

    Kommentar til vegetarlasagnen:
    Jeg har ikke lavet den endnu, men vil gøre det i dag. Min kommentar vedrører den angivne forberedelsestid på 30 minutter. Det vil nok snare være en lille time. Jeg laver mad dagligt og kan se, at tiden slet ikke passer. Hvordan skal man kunne nå at skrælle og snitte grøntsager, herefter lade dem sautere i 15 minutter, samtidig lave bechamel og smøre form? Uanset hvor rutineret man er, kan det ikke nås.
    Mig gør det ikke noget, da jeg er pensionist.
    Men det vil givet skræmme en travl børnefamilie fra at følge dine udmærkede opskrifter, at de ikke kan regne med tidsangivelsen. Angiv en realistisk forberedelsestid - så familien kan gøre det til et hyggeligt weekendprojekt.
    PS: Det samme med tidsangivelsen gælder desværre også for mange andre - ærgerligt.
    Med venlig hilsen
    Kirsten Linde

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 26, 2025 at 3:11 pm

      Hej Kirsten
      Tak for det - og det er faktisk en rigtig pointe. Jeg retter den lige til, for jer har jeg været lidt for optimistisk. Jeg skal nok lige generelt stramme op.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lisbeth Broholm skriver

    oktober 03, 2025 at 2:08 pm

    Kan grønsagsovsen fryses? Jeg er ene og indkøb til 4 pers. sovs er fordelagtigt. Vh Lisbeth

    Svar
  3. Kristian Pedersen skriver

    oktober 17, 2024 at 12:13 am

    Smager fantastisk, brugte dog frossen spinat😀👍

    Svar
  4. Karin Petersen skriver

    marts 02, 2024 at 5:31 pm

    Det er uden tvivl den bedste lasagnen jeg har lavet, nu anden gang, jeg må tilstå at jeg snyder og bruger en købe moneysovs og det smager fantastisk og jeg sparer tid og opvask 😀

    Svar
  5. Marianne Bentsen skriver

    april 07, 2023 at 10:39 am

    Kan den fryses?

    Svar
  6. Maria skriver

    november 07, 2021 at 9:21 am

    Den tager 1 time at forberede og ikke 30 min (:

    Men den smager fantastisk !!! <3
    (spiser normalt kød, og prøver at spise mere grønt :-D, så til en kødfri dag er denne lige i øjet ! )

    Kan klart anbefales!

    Svar
  7. Ea skriver

    oktober 03, 2021 at 6:50 pm

    Smager helt fantastisk, men forberederedelserne to over en time. Meget opvask bagefter, men al umagen værd.
    Jeg lavede tre lag med lasagneplader, reducerede mængden af bouillon, for grønsagssovsen var meget flydende. Revet ost ovenpå fuldendte værket. Tak for endnu en strålende opskrift, Holger.

    Svar
  8. Pia skriver

    maj 25, 2020 at 7:06 pm

    Virkelig virkelig god lasagne. Tør slet ikke tænke på hvor godt “den svære lasagne” smager 😀

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce.
    Selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce
  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required