Indhold
Nem vegetar lasagne
Ingredienser
- 1 stort rødløg
- 4 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 1 squash (halvdelen)
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 g tomatpasta
- 2 dl grøntsagsbouillon (2 deciliter vand + en terning')
- 1 tsk oregano (tørret)
- 1 basilikum (lille potte)
- 2 spsk engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- muskatnød (reven)
- salt og friskkværnet peber
- 200 g spinat (frisk)
- 3 dl madlavningsfløde
- muskatnød (reven)
- salt og friskkværnet peber
- lasagneplader
Fremgangsmåde
- Rødløg og hvidløg hakkes fint. Gulerødder og bladselleri skæres i små tern, og det samme med den halve squash.
- Varm en gryde op ved middel varme, og sauter løg og hvidløg i en god sjat olie. Kom derefter de øvrige grøntsager ved, og sautere et par minutter mere.
- Tilsæt så hakkede tomater, tomatpasta, bouillon, oregano, grofthakkede blade basilikum og lidt engelsk sauce. Smag til med salt og peber, og lad grøntsagssaucen til din vegetar lasagne simre ca. 15 minutter.
- Imens laver du bechamel sauce til din vegetarlasagne ved at smelte to spiseskefulde smør i en lille gryde. Kom så et par spiseskefulde mel ved og pisk det ud. Tilsæt så gradvist mælk indtil den hvide sovs har en passende tykkelse, hvor den hverken er for tynd eller for tyk. Smag til med reven muskatnød, salt og peber, og lad derefter sovsen simre fem minutter.
- Kom en sjat vand på en varm pande, og kom gradvist de friske spinatblade på indtil de er faldet sammen. Hæld madlavningsfløde ved og lad det creme ind. Krydr med reven muskatnød, salt og peber.
- Så skal lasagnen samles i en mindre bradepande eller ildfast fad. Start med et lag grøntsagssauce, så et lag pasta plader. Derefter et lag grøntsagssauce, lidt spinat og så noget bechamelsauce. Ovenpå dette et lag pasta plader og sådan bygger du op indtil du har brugt alle ingredienserne. Jeg plejer at lave en vegetar lasagne med fire pasta plader, men husk ikke at komme alt for meget fyld mellem lagene, da lasagnen også skal hænge nogenlunde sammen efter bagning.
- Slut af med grøntsagssauce, spinat og bechamel sauce, hvorefter din vegetar lasagne bages i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
Opskrift på vegetar lasagne
Vegetar lasagne eller grøntsagslasagne er en super skøn lasagne, der smager himmelsk godt.
Faktisk vil du med denne opskrift overhovedet ikke savne kødet, da grøntsagerne fylder godt, og den er mindst lige så fyldig som en almindelig lasagne med hakket oksekød.
Grøntsagslasagne er naturligvis uden kød, og i stedet består lagene af en fyldig grøntsagssauce, spinat og bechamelsauce.
Og det er simpelthen bare verdens bedste vegetar lasagne, hvis du spørger mig.
Opskriften er beregnet til mindst fire personer. En rest er fremragende i madpakken dagen efter, hvor den blot varmes i mikroovn.
Se også disse opskrifter:
Tips
Den færdigbagte vegetar lasagne må meget gerne lige stå og samle sig 10 minutter før du begynder at skære den ud.
Den er også rygende varm, så det er fint lige at vente lidt.
Nyd din grøntsagslasagne sammen med en lækker tomatsalat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode








Kirsten Linde skriver
Kommentar til vegetarlasagnen:
Jeg har ikke lavet den endnu, men vil gøre det i dag. Min kommentar vedrører den angivne forberedelsestid på 30 minutter. Det vil nok snare være en lille time. Jeg laver mad dagligt og kan se, at tiden slet ikke passer. Hvordan skal man kunne nå at skrælle og snitte grøntsager, herefter lade dem sautere i 15 minutter, samtidig lave bechamel og smøre form? Uanset hvor rutineret man er, kan det ikke nås.
Mig gør det ikke noget, da jeg er pensionist.
Men det vil givet skræmme en travl børnefamilie fra at følge dine udmærkede opskrifter, at de ikke kan regne med tidsangivelsen. Angiv en realistisk forberedelsestid - så familien kan gøre det til et hyggeligt weekendprojekt.
PS: Det samme med tidsangivelsen gælder desværre også for mange andre - ærgerligt.
Med venlig hilsen
Kirsten Linde
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Kirsten
Tak for det - og det er faktisk en rigtig pointe. Jeg retter den lige til, for jer har jeg været lidt for optimistisk. Jeg skal nok lige generelt stramme op.
Alt det bedste
Holger
Lisbeth Broholm skriver
Kan grønsagsovsen fryses? Jeg er ene og indkøb til 4 pers. sovs er fordelagtigt. Vh Lisbeth
Kristian Pedersen skriver
Smager fantastisk, brugte dog frossen spinat😀👍
Karin Petersen skriver
Det er uden tvivl den bedste lasagnen jeg har lavet, nu anden gang, jeg må tilstå at jeg snyder og bruger en købe moneysovs og det smager fantastisk og jeg sparer tid og opvask 😀
Marianne Bentsen skriver
Kan den fryses?
Maria skriver
Den tager 1 time at forberede og ikke 30 min (:
Men den smager fantastisk !!! <3
(spiser normalt kød, og prøver at spise mere grønt :-D, så til en kødfri dag er denne lige i øjet ! )
Kan klart anbefales!
Ea skriver
Smager helt fantastisk, men forberederedelserne to over en time. Meget opvask bagefter, men al umagen værd.
Jeg lavede tre lag med lasagneplader, reducerede mængden af bouillon, for grønsagssovsen var meget flydende. Revet ost ovenpå fuldendte værket. Tak for endnu en strålende opskrift, Holger.
Pia skriver
Virkelig virkelig god lasagne. Tør slet ikke tænke på hvor godt “den svære lasagne” smager 😀