Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Vegetar BLT sandwich

Vegetar BLT sandwich

Vegetar BLT sandwich
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Vegetar BLT sandwich er virkelig lækker og nem at lave. Den består af ristet brød, røget tofu, og så er det lagt sammen med tomater og salat.

Vegetar BLT sandwich er en af mine favoritopskrifter. Jeg spiser den ofte til frokost, da den smager så godt og er nem at lave.

BLT er en amerikansk klassiker, hvor B står for bacon, L for lettuce (salat) og T for tomater, men da jeg har gjort opskriften vegetarisk, er der brugt tofu i stedet for bacon.

Tofuen marineres i soyasauce, honning og røget paprika. Det gør, at den smager røget, og dermed giver den samme umami-smag som bacon.

Opskrift på vegetar BLT sandwich

Vegetar BLT sandwich

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Vegetar BLT sandwich er virkelig lækker og nem at lave. Den består af ristet brød, røget tofu, og så er det lagt sammen med tomater og salat.
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g tofu
  • 0,5 dl sojasauce
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk olivenolie
  • 8 skiver brød sandwichbrød, fuldkorn
  • 2 store tomater
  • 8 blade salat
  • 4 spsk mayonnaise
  • 4 tsk sennep
  • salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande soyasauce, honning og røget paprika sammen i en skål og stil den til side.
  2. Tag nu tofuen og skær den i lodrette skiver med en bredde på cirka en centimeter. Tag en stegepande og lad den varme op på medium til høj varme.
  3. Tilføj olivenolie og tofuskiverne, steg tofuen i et par minutter på hver side, indtil de er let gyldne. Hæld nu sojasauceblandingen udover tofuen og skru temperaturen ned til lav varme. Steg dem i cirka et par minutter på hver side. Nu er tofuen færdig og klar.
  4. Tag otte skiver brød og rist dem i en brødrister. Smør derefter en spiseske mayonnaise på fire af de otte stykker brød. På de fire andre skiver smører du sennep. Smør det jævnt ud.
  5. Skær tomaterne i skriver og fordel på de skiver brød med mayonnaise, fordel også salatbladene. Put derefter tofuskiverne ovenpå og top dem med en smule salt og sort peber.
  6. Put brødskiverne med sennep ovenpå, så de bliver til sandwich. Nu er dine vegetar BLT klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Denne vegetar BLT kan sagens lave vegansk, bare brug en vegansk mayonnaise og følg derefter resten af opskriften.

Du kan spise disse sandwich til frokost, og så fungerer de også godt i madpakken. Opskriften er nemlig sund og fuld af proteiner og vitaminer.

Se også andre opskrifter på sandwichs:

Banh mi - populær sandwich fra Vietnam

Panini med fyld

BLT med bacon

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required