• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegetar BLT sandwich

Vegetar BLT sandwich

Vegetar BLT sandwich
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. januar 2022 - Udgivet:  10. januar 2022

Vegetar BLT sandwich er virkelig lækker og nem at lave. Den består af ristet brød, røget tofu, og så er det lagt sammen med tomater og salat.

Vegetar BLT sandwich er en af mine favoritopskrifter. Jeg spiser den ofte til frokost, da den smager så godt og er nem at lave.

BLT er en amerikansk klassiker, hvor B står for bacon, L for lettuce (salat) og T for tomater, men da jeg har gjort opskriften vegetarisk, er der brugt tofu i stedet for bacon.

Tofuen marineres i soyasauce, honning og røget paprika. Det gør, at den smager røget, og dermed giver den samme umami-smag som bacon.

Opskrift på vegetar BLT sandwich

Vegetar BLT sandwich
Rakel Seneca

Vegetar BLT sandwich

5 fra 2 stemmer
Vegetar BLT sandwich er virkelig lækker og nem at lave. Den består af ristet brød, røget tofu, og så er det lagt sammen med tomater og salat.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Amerikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g tofu
  • 0,5 dl sojasauce
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk olivenolie
  • 8 skiver brød - sandwichbrød, fuldkorn
  • 2 store tomater
  • 8 blade salat
  • 4 spsk mayonnaise
  • 4 tsk sennep
  • salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at blande soyasauce, honning og røget paprika sammen i en skål og stil den til side.
  2. Tag nu tofuen og skær den i lodrette skiver med en bredde på cirka en centimeter. Tag en stegepande og lad den varme op på medium til høj varme.
  3. Tilføj olivenolie og tofuskiverne, steg tofuen i et par minutter på hver side, indtil de er let gyldne. Hæld nu sojasauceblandingen udover tofuen og skru temperaturen ned til lav varme. Steg dem i cirka et par minutter på hver side. Nu er tofuen færdig og klar.
  4. Tag otte skiver brød og rist dem i en brødrister. Smør derefter en spiseske mayonnaise på fire af de otte stykker brød. På de fire andre skiver smører du sennep. Smør det jævnt ud.
  5. Skær tomaterne i skriver og fordel på de skiver brød med mayonnaise, fordel også salatbladene. Put derefter tofuskiverne ovenpå og top dem med en smule salt og sort peber.
  6. Put brødskiverne med sennep ovenpå, så de bliver til sandwich. Nu er dine vegetar BLT klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Denne vegetar BLT kan sagens lave vegansk, bare brug en vegansk mayonnaise og følg derefter resten af opskriften.

Du kan spise disse sandwich til frokost, og så fungerer de også godt i madpakken. Opskriften er nemlig sund og fuld af proteiner og vitaminer.

Se også andre opskrifter på sandwichs:

Banh mi - populær sandwich fra Vietnam

Panini med fyld

BLT med bacon

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required