• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegansk pastaret med masser af smag

Vegansk pastaret med masser af smag

billede til vegansk pastaret med masser af smag
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. december 2023 - Udgivet:  15. december 2023

Her får du min opskrift på en vegansk pastaret, der både er super nem at lave og som virkelig smager godt. Perfekt til en kødfri dag.

En vegansk pastaret er selvfølgelig en lækker ret med pasta og uden kød og animalske produkter, men samtidig får du altså en middagsret med masser af smag.

Jeg har her lavet pastaretten med blandt andet bladselleri, gulerødder, grønkål og soltørrede tomater, og det giver altså en virkelig god smag. Og lover dig, at du bestemt ikke savner kød i retten.

De forskellige mængder kan du sagtens variere efter smag og behag, og opskriften er beregnet til fire personer. Retten er perfekt til en kødfri dag.

Opskrift på vegansk pastaret

billede til vegansk pastaret med masser af smag
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Vegansk pastaret

5 fra 4 stemmer
Her får du min opskrift på en vegansk pastaret, der både er super nem at lave og som virkelig smager godt. Perfekt til en kødfri dag.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 477
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g pasta - gerne 3-farvede pastaskruer
  • olivenolie
  • 1 rødløg - halveret og og skåret i tynde både
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 125 g bladselleri - i tynde skiver
  • 125 g gulerødder - rives groft
  • 100 g grønkål - snittet
  • 4 spsk soltørrede tomater - hakkes groft
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til vegansk pastaret starter du med klargøre alle grøntsagerne som beskrevet.
  2. Kog pasta som anvist på pakken. Koges i saltet vand. Her har jeg anvendt de trefarvede pastaskruer, men andre typer af pasta er selvfølgelig også fint. Pastaen skal kun koges al dente, altså så den stadig har lidt bud.
  3. Kom en god sjat olivenolie på en middelvarm pande, og svits rødløg og hvidløg uden det tager farve. Giv det gerne 3-4 minutter.
  4. Kom bladselleri ved sammnen med revne gulerødder og grønkål. Tilsæt også oregano sammen med soltørrede tomater, og vend det godt rundt. Steg videre i 4-5 minutter, hvor det vendes nogle gange undervejs.
  5. Vend den kogte pasta i og tilsæt også lidt af kogevandet fra pastaen.
  6. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber, og lige inden servering vendes frisk basilikum i.

Næringsindhold

Kalorier: 477kcalKulhydrater: 69gProtein: 14gFedt: 17gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 11gKolesterol: 73mgNatrium: 675mgKalium: 723mgKostfibre: 5gSukker: 6gVitamin A: 7999IUVitamin C: 46mgCalcium: 143mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Vegansk pastaret serveres straks, og du blot servere den sammen med et lækkert stykke brød. Eventuelt mine grove flutes. De er nemme at bage.

Se også mine opskrifter på:

Pasta med bagte gulerødder

5 fra 1 stemme
Leder du efter en sund og mættende vegetarret til aftensmad, så skal du prøve denne pasta med bagte gulerødder og sprøde kikærter. Vendes med en nem pesto.
Gå til opskrift
pasta med bagte gulerødder og kikærter

Lasagne

4.7 fra 133 stemmer
Nem og lækker opskrift på lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce. Klassisk italiensk ret, der er blevet en dansk nationalret.
Gå til opskrift
billede med lasagne

Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara

4.6 fra 101 stemmer
Spaghetti carbonara som den skal laves med bacon og æg. En autentisk opskrift fra Rom, hvor man laver verdens bedste pastai alla carbonara.
Gå til opskrift
spaghetti carbonara

Pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio

4.9 fra 12 stemmer
Her får du min opskrift på pasta med hvidløg og olie, som italienerne kalder spaghetti aglio e olio. Super nem og hurtig pastaret uden kød.
Gå til opskrift
billederesultat for pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required