Indhold
Valnøddebrød - nem opskrift
Ingredienser
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 1 spsk sukker
- 400 g hvedemel
- 6 g salt
- 40 g smør (skal være meget blødt)
- 125 g valnødder (finthakket)
Fremgangsmåde
- Lun 3 dl mælk i en lille gryde eller i mikroovn, så mælken er ca. 30 grader. Kom den i skålen til en røremaskine sammen med 25 g gær og 1 spsk sukker. Rør det ud med en ske.
- I en anden skål blandes 400 g hvedemel med 6 g salt, og kommes i røreskålen.
- Sæt dejkrog på og ælt dejen ved middel hastighed i ca. 8 minutter.
- Tilsæt 40 g smør (blødt) og 125 g valnødder (hakkede), og ælt 2-3 minutter mere ved middel hastighed.
- Dejen til valnøddebrød er lidt blød i konsistensen, og sådan skal den være. Tag den ud på et meldrysset køkkenbord, hvor dejen lige hurtigt foldes ind over sig selv et par gange. Læg et viskestykke over. og lad dejen hvile i 20 minutter.
- Fold så igen dejen et par gange - den skal ikke æltes! Træk dejen lidt aflang, så den næsten passer til længden på en 3-liters brødform. Læg dejen ned i formen. Lav et aflangt rids i dejen. Dæk igen med et viskestykke, og lad det hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Inden bagning pensles brødet med lidt vand, og du bager dit valnøddebrød ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på valnøddebrød
Valnøddebrød er et dejligt brød til dig, der bare elsker valnødder, og her bager du et let og luftigt brød.
Brødet er super nemt at bage, og du skal bruge en brødform på 3 liter til det.
Se også mine opskrifter på:
Noter
Det nybagte valnøddebrød køles af på en rist, så det ikke bliver fugtigt i bunden.
Brødet har en god holdbarhed, og holder sig frisk i op til 5-6 dage.
Det er dog også fryseegnet, men vent med at komme det i fryseren til det er kølet af.
Valnøddeboller
Af denne portion kan du også lave lækre boller med valnødder.
Her følges opskriften, men i stedet for et helt brød, kan du dele dejen i 16 lige store valnøddeboller.
Hævetiderne er de samme, men bagetiden er kortere, og de skal blot bages i ca. 15-16 minutter. Stadig ved 200 grader varmluft.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Anastasia Klitdal skriver
Hej,
Har du et godt råd til at bage i gasovne? Tid og temperatur? Det vil jeg sætte meget pris på 🙂
Janne Pedersen skriver
Dine boller med valnødder smager godt,kan jeg skifte valnødderne ud med Solsikkekerner eller græskerner,er det også 125gr.Venlig hilsen Janne
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Janne
Tak for de pæne ord - og ja, det kan du sagtens. Brug bare sammen mængde 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Anni skriver
Hej
Hvis man vil bage et brød, hvor længe skal det så bage.
På forhånd tak
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Anni
Lidt afhængig af størrelsen skal du nok regne med 25-30 minutter. Og det skal nok blive godt.
Alt det bedste
Holger
Anni skriver
Tak skal du ha’ Det vil jeg prøve
Anette skriver
Det ene sted står der at brødene skal pensles med mælk, men i teksten oven over står der husk at pensle med smør…? Hvad er bedst?
Ib Olstad skriver
Hey. Er disse boller fryseegnet.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Ib
Ja, dem kan du sagtens fryse ned.
God bagelyst.
De bedste hilsner
Holger