• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Valnøddebrød

Valnøddebrød

billede med valnøddebrød
4.9 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. april 2024 - Udgivet:  6. november 2023

Her får du min opskrift på valnøddebrød. Et nemt og lækkert brød med masser af valnødder. Brødet har god holdbarhed og er fryseegnet.

Valnøddebrød er et dejligt brød til dig, der bare elsker valnødder, og her bager du et let og luftigt brød.

Brødet er super nemt at bage, og du skal bruge en brødform på 3 liter til det.

Se også mine opskrifter på:

  • Luftigt franskbrød
  • Hjemmebagte boller
  • Fødselsdagsboller
  • Valnøddeboller

Opskrift på nemt valnøddebrød

billede med valnøddebrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Valnøddebrød - nem opskrift

4.91 fra 11 stemmer
Her får du min opskrift på valnøddebrød. Et nemt og lækkert brød med masser af valnødder. Brødet har god holdbarhed og er fryseegnet.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet hævetid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 2813
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 6 g salt
  • 40 g smør - skal være meget blødt
  • 125 g valnødder - finthakket

Fremgangsmåde
 

  1. Lun mælk i en lille gryde eller i mikroovn, så mælken er ca. 30 grader. Kom den i skålen til en røremaskine sammen med gær og sukker. Rør det ud med en ske.
  2. I en anden skål blandes hvedemel med salt, og kommes i røreskålen.
  3. Sæt dejkrog på og ælt dejen ved middel hastighed i ca. 8 minutter.
  4. Tilsæt det bløde smør og finthakkede valnødder, og ælt 2-3 minutter mere ved middel hastighed.
  5. Dejen til valnøddebrød er lidt blød i konsistensen, og sådan skal den være. Tag den ud på et meldrysset køkkenbord, hvor dejen lige hurtigt foldes ind over sig selv et par gange. Læg et viskestykke over. og lad dejen hvile i 20 minutter.
  6. Fold så igen dejen et par gange - den skal ikke æltes! Træk dejen lidt aflang, så den næsten passer til længden på en 3-liters brødform. Læg dejen ned i formen. Lav et aflangt rids i dejen. Dæk igen med et viskestykke, og lad det hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.
  7. Inden bagning pensles brødet med lidt vand, og du bager dit valnøddebrød ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 2813kcalKulhydrater: 353gProtein: 73gFedt: 128gMættet fedt: 34gFlerumættet fedt: 62gEnkelumættet fedt: 22gTransfedt: 1gKolesterol: 122mgNatrium: 2715mgKalium: 1590mgKostfibre: 21gSukker: 31gVitamin A: 1511IUVitamin C: 2mgCalcium: 567mgJern: 23mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Det nybagte valnøddebrød køles af på en rist, så det ikke bliver fugtigt i bunden.

Brødet har en god holdbarhed, og holder sig frisk i op til 5-6 dage.

Det er dog også fryseegnet, men vent med at komme det i fryseren til det er kølet af.

Valnøddeboller

Af denne portion kan du også lave lækre boller med valnødder.

Her følges opskriften, men i stedet for et helt brød, kan du dele dejen i 16 lige store valnøddeboller.

Hævetiderne er de samme, men bagetiden er kortere, og de skal blot bages i ca. 15-16 minutter. Stadig ved 200 grader varmluft.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anastasia Klitdal

    april 20, 2024 at 12:04 am

    Hej,
    Har du et godt råd til at bage i gasovne? Tid og temperatur? Det vil jeg sætte meget pris på 🙂

    Svar
  2. Janne Pedersen

    juli 30, 2023 at 5:24 pm

    Dine boller med valnødder smager godt,kan jeg skifte valnødderne ud med Solsikkekerner eller græskerner,er det også 125gr.Venlig hilsen Janne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 30, 2023 at 7:06 pm

      Hej Janne
      Tak for de pæne ord - og ja, det kan du sagtens. Brug bare sammen mængde 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anni

    februar 09, 2023 at 6:33 am

    Hej
    Hvis man vil bage et brød, hvor længe skal det så bage.
    På forhånd tak

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 09, 2023 at 8:05 am

      Hej Anni
      Lidt afhængig af størrelsen skal du nok regne med 25-30 minutter. Og det skal nok blive godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Anni

        februar 09, 2023 at 12:45 pm

        Tak skal du ha’ Det vil jeg prøve

  4. Anette

    september 06, 2022 at 10:14 pm

    Det ene sted står der at brødene skal pensles med mælk, men i teksten oven over står der husk at pensle med smør…? Hvad er bedst?

    Svar
  5. Ib Olstad

    august 22, 2022 at 7:20 am

    Hey. Er disse boller fryseegnet.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 22, 2022 at 8:43 am

      Hej Ib
      Ja, dem kan du sagtens fryse ned.
      God bagelyst.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required