Valnøddeboller med bananer har den helt rigtige konsistens og smag. De modne bananers sødme er som skabt til de sprøde valnødder.
Valnøddeboller med bananer smager skønt. I det hele taget er valnøddebrød mit favoritbrød alene af den grund, at jeg elsker de snirklede, fede nødder.
Derfor bliver der rundhåndet tilføjet valnødder i de fleste brød og boller, jeg laver. Således også i disse boller.
Her har jeg brugt to overmodne bananer. I stedet for at smide overmodne bananer ud, kan man fryse dem ned, til man får brug for dem. På den måde undgås madspild, en af de store klimasyndere i den vestlige verden.
Ydermere så er bananer og valnødder som skabt til hinanden. Kontrasten mellem det bløde, søde og det sprøde, let bitre er tæt på perfekt.
Opskrift på valnøddeboller med bananer
Valnøddeboller med bananer
Ingredienser
- 50 g gær
- 50 g smør - smeltet
- 2 dl mælk
- 2 dl vand
- 2 bananer - små
- 50 g valnødder - hakkede
- 20 g mandler - hakkede
- 1 tsk lys sirup
- 2 æg
- 70 g havregryn
- 725 g hvedemel
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Hak mandler og valnødder. Du kan sagtens bruge 70 gram valnødder og udelade mandlerne.
- Mos bananerne godt med en gaffel.
- Smelt smørret, hæld mælk i gryden og tag gryden af varmen. Hæld nu vand i, så du får en væske, der har kropstemperatur.
- Når væsken er ca. 37 grader, smuldrer du gæren i. Rør rundt.
- Tilsæt havregryn, det ene æg, sirup (el. honning), salt og to dl. mel. Rør rundt.
- Tilsæt de hakkede nødder samt bananmosen. rør rundt.
- Nu tilsætter du resten af melet og ælter dejen, så den bliver blød og en smule klistret. Hæld mere mel i, hvis dejen er for klæbrig, men den må godt klistre lidt til fingrene. Lad dejen hæve i en time.
- Ælt dejen, tilsæt eventuelt mere mel, hvis den sidder for fast i fingrene. Form den til 12-14 boller og sæt dem på en bagepapirsklædt bageplade. Dæk dem med et viskestykke, og lad dem hæve en halv time.
- Pensl med et sammenpisket æg. Bages ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter. Du kan mærke, om dine valnøddeboller med bananer er færdige ved at slå på dem. Lyder de hule, er de færdige, og skal ud af ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Mange kommer chokolade i bananboller, men det bliver nærmest en dessert.
Dette er valnøddeboller med bananer, som du kan spise til morgenmad, eller når du kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen, og så er de også gode i børnenes madpakker.
Men faktisk er de så gode, at det nærmest føles som dessert at spise dem. Det eneste sukker, der er i, er kun en teskefuld sirup.
Jeg har tilføjet lidt mandler i opskriften, men de kan udelukkes eller erstattes af, hvad du nu har i skabet - igen som et lille forsøg på at undgå madspild: hasselnødder, pinjekerner, solsikkekerner osv..
Du kan også erstatte mandlerne med endnu flere, lækre valnødder.
Her får du andre opskrifter på boller, hvor du kan bruge eventuelle rester:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Elisabeth Broholm skriver
Pragtfulde boller. Kan beriges med 1 spsk sesamfrø (findelt i multihakker) hvis man lider af osteoporose.
Carina skriver
Hvor mange kalorier er der pr bolle? Synes 470 lyder af rigtig meget 🙂
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Carina
Tak for din årvågenhed. Ja, selvom om bollerne er lidt kalorietunge, så passede tallene ikke. Der var en fejl i en af beregningerne, men nu skulle det være rettet 🙂
Alt det bedste
Holger
Poul Andersen skriver
Hej,
Jeg havde desværre ingen valnødder, men brugte så solsikkekerner i stedet.
MEN: Måske fordi vi næsten lige har fået en helt ny ovn her på parcellen, så havde jeg svært ved at indstille den til 200 gram varmluft, som du skriver i opskriften.
Efter en del overvejelser blev vi enige om, at det nok ikke var ovnens skyld, men at du nok mente 200 grader, ikke gram 🙂
Bollerne blev i øvrigt rigtig gode!
Prøver at bruge valnøddekerner næste gang.
Tak for en fin opskrift!
Mvh
Poul
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Poul
Ha ha - tak for det. Og den er rettet 🙂
Og i øvrigt tillykke med den nye ovn.
Alt det bedste
Holger