• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Valnøddeboller med bananer

Valnøddeboller med bananer

Valnøddeboller med bananer
4.8 fra 43 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
528
SHARES
FacebookMessenger528PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. juli 2023 - Udgivet:  13. februar 2022

Valnøddeboller med bananer har den helt rigtige konsistens og smag. De modne bananers sødme er som skabt til de sprøde valnødder.

Valnøddeboller med bananer smager skønt. I det hele taget er valnøddebrød mit favoritbrød alene af den grund, at jeg elsker de snirklede, fede nødder.

Derfor bliver der rundhåndet tilføjet valnødder i de fleste brød og boller, jeg laver. Således også i disse boller.

Her har jeg brugt to overmodne bananer. I stedet for at smide overmodne bananer ud, kan man fryse dem ned, til man får brug for dem. På den måde undgås madspild, en af de store klimasyndere i den vestlige verden.

Ydermere så er bananer og valnødder som skabt til hinanden. Kontrasten mellem det bløde, søde og det sprøde, let bitre er tæt på perfekt.

Opskrift på valnøddeboller med bananer

Valnøddeboller med bananer
Karen SenecaKaren Seneca

Valnøddeboller med bananer

4.75 fra 43 stemmer
Valnøddeboller med bananer har den helt rigtige konsistens og smag. De modne bananers sødme er som skabt til de sprøde valnødder.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 5 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 333
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 50 g smør - smeltet
  • 2 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 2 bananer - små
  • 50 g valnødder - hakkede
  • 20 g mandler - hakkede
  • 1 tsk lys sirup
  • 2 æg
  • 70 g havregryn
  • 725 g hvedemel
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Hak mandler og valnødder. Du kan sagtens bruge 70 gram valnødder og udelade mandlerne.
  2. Mos bananerne godt med en gaffel.
  3. Smelt smørret, hæld mælk i gryden og tag gryden af varmen. Hæld nu vand i, så du får en væske, der har kropstemperatur.
  4. Når væsken er ca. 37 grader, smuldrer du gæren i. Rør rundt.
  5. Tilsæt havregryn, det ene æg, sirup (el. honning), salt og to dl. mel. Rør rundt.
  6. Tilsæt de hakkede nødder samt bananmosen. rør rundt.
  7. Nu tilsætter du resten af melet og ælter dejen, så den bliver blød og en smule klistret. Hæld mere mel i, hvis dejen er for klæbrig, men den må godt klistre lidt til fingrene. Lad dejen hæve i en time.
  8. Ælt dejen, tilsæt eventuelt mere mel, hvis den sidder for fast i fingrene. Form den til 12-14 boller og sæt dem på en bagepapirsklædt bageplade. Dæk dem med et viskestykke, og lad dem hæve en halv time.
  9. Pensl med et sammenpisket æg. Bages ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter. Du kan mærke, om dine valnøddeboller med bananer er færdige ved at slå på dem. Lyder de hule, er de færdige, og skal ud af ovnen.

Næringsindhold

Kalorier: 333kcalKulhydrater: 54gProtein: 9gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 38mgNatrium: 241mgKalium: 221mgKostfibre: 3gSukker: 4gVitamin A: 182IUVitamin C: 2mgCalcium: 46mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Mange kommer chokolade i bananboller, men det bliver nærmest en dessert.

Dette er valnøddeboller med bananer, som du kan spise til morgenmad, eller når du kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen, og så er de også gode i børnenes madpakker.

Men faktisk er de så gode, at det nærmest føles som dessert at spise dem. Det eneste sukker, der er i, er kun en teskefuld sirup.

Jeg har tilføjet lidt mandler i opskriften, men de kan udelukkes eller erstattes af, hvad du nu har i skabet - igen som et lille forsøg på at undgå madspild: hasselnødder, pinjekerner, solsikkekerner osv..

Du kan også erstatte mandlerne med endnu flere, lækre valnødder.

Her får du andre opskrifter på boller, hvor du kan bruge eventuelle rester:

Havregrødsboller

Lækre gulerodsboller

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elisabeth Broholm

    oktober 11, 2024 at 1:09 pm

    Pragtfulde boller. Kan beriges med 1 spsk sesamfrø (findelt i multihakker) hvis man lider af osteoporose.

    Svar
  2. Carina

    juli 10, 2023 at 10:10 am

    Hvor mange kalorier er der pr bolle? Synes 470 lyder af rigtig meget 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 10, 2023 at 4:41 pm

      Hej Carina
      Tak for din årvågenhed. Ja, selvom om bollerne er lidt kalorietunge, så passede tallene ikke. Der var en fejl i en af beregningerne, men nu skulle det være rettet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Poul Andersen

    maj 18, 2023 at 4:30 pm

    Hej,
    Jeg havde desværre ingen valnødder, men brugte så solsikkekerner i stedet.
    MEN: Måske fordi vi næsten lige har fået en helt ny ovn her på parcellen, så havde jeg svært ved at indstille den til 200 gram varmluft, som du skriver i opskriften.
    Efter en del overvejelser blev vi enige om, at det nok ikke var ovnens skyld, men at du nok mente 200 grader, ikke gram 🙂
    Bollerne blev i øvrigt rigtig gode!
    Prøver at bruge valnøddekerner næste gang.
    Tak for en fin opskrift!

    Mvh
    Poul

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 19, 2023 at 5:53 am

      Hej Poul
      Ha ha - tak for det. Og den er rettet 🙂
      Og i øvrigt tillykke med den nye ovn.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Ib Olstad

    juli 14, 2022 at 5:14 pm

    Kan de fryses ?

    Svar
    • Stine

      september 12, 2022 at 12:18 pm

      Hej Ib
      Jeg har lavet en portion, som jeg har frosset ned.
      Ungerne tager så én op om morgenen, som så er tøet op til deres frokost - bollerne er friske og svampede.
      Så en klar anbefaling herfra til at fryse dem 😉

      Svar
      • Karen Seneca

        september 12, 2022 at 12:44 pm

        Tak for de pæne ord. Mvh Karen

    • Holger Rørby Madsen

      maj 19, 2023 at 5:52 am

      Hej Ib
      Det kan du tro - du kan sagtens fryse dem ned.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Stine

    juli 13, 2022 at 12:49 pm

    Kan man lave dem som koldhævet, så dejen laves om aftenen og de så blot skal i ovnen næste morgen?

    Svar
    • Karen Seneca

      juli 14, 2022 at 9:17 am

      Det vil jeg tro, at du kan. Men huske at sætte mængden af gær ned, når du skal koldhæve. Ca. 20 gram gær til denne opskrift. God fornøjelse fra Karen, Madensverden.dk.

      Svar
  6. Camilla Fredskilde

    januar 24, 2022 at 11:34 am

    Kan man mon lave dem uden nødder? Jeg kan ikke tåle nødder😬

    Svar
    • Karen Seneca

      januar 24, 2022 at 2:55 pm

      Det kan du sagtens. Eventuelt kan du komme kerner i bollerne i stedet - hvis du vil have lidt at tygge på. Mange hilsner Karen

      Svar
  7. Gerda

    marts 29, 2021 at 8:35 am

    Har bagt dem rigtig mange gange, siden du lagde dem op sidst. De er vanvittig gode, luftige og lette. Har også rullet nogle flade og brugt som burgerboller, drysset med sesam.

    Svar
    • Karen Seneca

      juni 24, 2022 at 12:39 pm

      Tak, god ide med sesamfrø.

      Svar
  8. Per N

    december 17, 2020 at 10:57 am

    Skal der æg i eller ikke?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 17, 2020 at 12:41 pm

      Hej Per
      Det skal der - og tak fordi du lige var opmærksom.
      Opskriften er rettet til 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required